Διαδρομή - εντολή Linux - εντολή Unix

ΟΝΟΜΑ

διαδρομή - εμφάνιση / χειρισμός του πίνακα δρομολόγησης IP

ΣΥΝΟΨΗ

διαδρομή [ -CFvnee ]

Διαδρομή

[ -v ] [ -Μια οικογένεια] προσθέτει [ -net | -host ] στόχος [ netmask Nm] [ gw Gw] [ μετρικό N] [ mss M] [ παράθυρο W] [ irtt I] [ απόρριψη ] [ mod ] [ dyn ] [ επαναφορά ] [[

Διαδρομή

[ -v ] [ -Μια οικογένεια] del [ -net | -host ] στόχος [ gw Gw] [ netmask Nm] [ μετρικό N] [[ dev ] εάν]

Διαδρομή

[ -V ] [ --version ] [ -h ] [ --help ]

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η διαδρομή χειρίζεται τους πίνακες δρομολόγησης IP του πυρήνα. Η κύρια χρήση του είναι η δημιουργία στατικών διαδρομών σε συγκεκριμένους κεντρικούς υπολογιστές ή δίκτυα μέσω διεπαφής, αφού έχει διαμορφωθεί με το πρόγραμμα ifconfig (8).

Όταν χρησιμοποιούνται οι επιλογές add ή del , η διαδρομή τροποποιεί τους πίνακες δρομολόγησης. Χωρίς αυτές τις επιλογές, η διαδρομή εμφανίζει το τρέχον περιεχόμενο των πινάκων δρομολόγησης.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

-Μια οικογένεια

χρησιμοποιήστε την καθορισμένη οικογένεια διευθύνσεων (π.χ. 'inet', χρησιμοποιήστε την 'route --help' για μια πλήρη λίστα).

-ΦΑ

λειτουργούν στον πίνακα δρομολόγησης FIB του πυρήνα (Forwarding Information Base). Αυτή είναι η προεπιλογή.

-ΝΤΟ

λειτουργούν στην κρυφή μνήμη του πυρήνα.

-v

επιλέξτε λεπτομερή λειτουργία.

δείχνουν αριθμητικές διευθύνσεις αντί να προσπαθούν να καθορίσουν συμβολικά ονόματα κεντρικών υπολογιστών. Αυτό είναι χρήσιμο εάν προσπαθείτε να προσδιορίσετε γιατί η διαδρομή προς το διακομιστή ονομάτων σας έχει εξαφανιστεί.

-μι

χρησιμοποιήστε το netstat (8) -format για την εμφάνιση του πίνακα δρομολόγησης. -eee θα δημιουργήσει μια πολύ μεγάλη γραμμή με όλες τις παραμέτρους από τον πίνακα δρομολόγησης.

del

διαγραφή μιας διαδρομής.

προσθέτω

προσθέστε μια νέα διαδρομή.

στόχος

το δίκτυο προορισμού ή τον κεντρικό υπολογιστή. Μπορείτε να δώσετε διευθύνσεις IP σε δεκαδικά ψηφία ή ονόματα κεντρικού υπολογιστή / δικτύου .

-καθαρά

ο στόχος είναι ένα δίκτυο.

-πλήθος

ο στόχος είναι ένας οικοδεσπότης.

μάσκα δικτύου NM

όταν προσθέτετε μια διαδρομή δικτύου, τη μάσκα δικτύου που θα χρησιμοποιηθεί.

gw GW

πακέτα διαδρομών μέσω μιας πύλης. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η καθορισμένη πύλη πρέπει να είναι προσβάσιμη πρώτα. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργήσετε μια στατική διαδρομή προς την πύλη εκ των προτέρων. Εάν καθορίσετε τη διεύθυνση μιας από τις τοπικές διασυνδέσεις σας, θα χρησιμοποιηθεί για να αποφασιστεί η διεπαφή στην οποία θα πρέπει να δρομολογούνται τα πακέτα. Αυτό είναι ένα hack συμβατότητα BSDism.

metric M

ορίστε το μετρικό πεδίο στον πίνακα δρομολόγησης (που χρησιμοποιείται από τους δαίμονες δρομολόγησης) στο M.

mss M

ορίστε το μέγιστο μέγεθος τμήματος TCP (MSS) για συνδέσεις μέσω αυτής της διαδρομής σε bytes M. Η προεπιλογή είναι η μονάδα MTU μείον τις κεφαλίδες, ή μια χαμηλότερη MTU όταν εντοπίστηκε η εντολή mtu. Αυτή η ρύθμιση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξαναγκασμό μικρότερων πακέτων TCP στο άλλο άκρο όταν η εντολή mtu εντοπισμός δεν λειτουργεί (συνήθως λόγω εσφαλμένων ρυθμίσεων τείχους προστασίας που αποκλείουν το ICMP Fragmentation Needed)

παράθυρο W

ορίστε το μέγεθος παραθύρου TCP για συνδέσεις μέσω αυτής της διαδρομής σε bytes W. Αυτό χρησιμοποιείται συνήθως μόνο στα δίκτυα AX.25 και με τους οδηγούς να μην μπορούν να χειριστούν πίσω-πίσω πλαίσια.

irtt I

ορίστε τον αρχικό χρόνο γύρου ταξιδιού (irtt) για συνδέσεις TCP μέσω αυτής της διαδρομής σε χιλιοστά του δευτερολέπτου (1-12000). Αυτό χρησιμοποιείται συνήθως μόνο στα δίκτυα AX.25. Αν παραλειφθεί η προεπιλεγμένη ρύθμιση RFC 1122 των 300ms.

απορρίπτω

εγκαταστήστε μια διαδρομή φραγής, η οποία θα αναγκάσει μια αναζήτηση διαδρομής να αποτύχει. Αυτό χρησιμοποιείται για παράδειγμα για να αποκρύψετε τα δίκτυα πριν χρησιμοποιήσετε την προεπιλεγμένη διαδρομή. Αυτό δεν είναι για firewalling.

mod, dyn, επαναφορά

εγκαταστήσετε μια δυναμική ή τροποποιημένη διαδρομή. Αυτές οι σημαίες προορίζονται για διαγνωστικούς σκοπούς και γενικά καθορίζονται μόνο από δαίμονες δρομολόγησης.

dev Αν

(ο έλεγχος των ήδη υπαρχουσών διαδρομών και των προδιαγραφών της συσκευής και η προσθήκη της διαδρομής). Για παράδειγμα, ο δρομολογητής θα προσπαθήσει να καθορίσει τη συσκευή μόνος του. Στα περισσότερα κανονικά δίκτυα δεν θα χρειαστείτε αυτό.

Εάν το dev If είναι η τελευταία επιλογή στη γραμμή εντολών, η λέξη dev μπορεί να παραλειφθεί, καθώς είναι η προεπιλογή. Διαφορετικά, η σειρά των τροποποιητών διαδρομής (metric - netmask - gw - dev) δεν έχει σημασία.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

διαδρομή add -net 127.0.0.0

προσθέτει την κανονική καταχώριση loopback, χρησιμοποιώντας τη δικτυακή μάσκα 255.0.0.0 (καθαρή κλάση A, προσδιορισμένη από τη διεύθυνση προορισμού) και σχετίζεται με τη συσκευή "lo" (υποθέτοντας ότι αυτή η συσκευή προρυθμίστηκε σωστά με το ifconfig (8)).

προσθήκη διαδρομής -net 192.56.76.0 netmask 255.255.255.0 dev eth0

προσθέτει μια διαδρομή στο δίκτυο 192.56.76.x μέσω του "eth0". Ο τροποποιητής κατηγορίας C netmask δεν είναι πραγματικά απαραίτητος εδώ, επειδή 192. * είναι μια διεύθυνση IP Class C. Η λέξη "dev" μπορεί να παραλειφθεί εδώ.

διαδρομή προσθέστε προεπιλογή gw mango-gw

προσθέτει μια προεπιλεγμένη διαδρομή (η οποία θα χρησιμοποιηθεί αν καμία άλλη διαδρομή δεν συμφωνεί). Όλα τα πακέτα που χρησιμοποιούν αυτή τη διαδρομή θα μεταφερθούν μέσω του "mango-gw". Η συσκευή που θα χρησιμοποιηθεί πραγματικά για αυτή τη διαδρομή εξαρτάται από το πώς μπορούμε να φθάσουμε στο "mango-gw" - η στατική διαδρομή προς το "mango-gw" θα πρέπει να ρυθμιστεί πριν.

διαδρομή προσθέστε ipx4 sl0

Προσθέτει τη διαδρομή στον κεντρικό υπολογιστή "ipx4" μέσω της διεπαφής SLIP (υποθέτοντας ότι το "ipx4" είναι ο κεντρικός υπολογιστής SLIP).

προσθήκη διαδρομής-net 192.57.66.0 netmask 255.255.255.0 gw ipx4

Αυτή η εντολή προσθέτει το δίχτυ "192.57.66.x" για την πύλη μέσω της προηγούμενης διαδρομής στη διασύνδεση SLIP.

add add net 224.0.0.0 netmask 240.0.0.0 dev eth0

Αυτό είναι ένα σκοτεινό τεκμηριωμένο έτσι οι άνθρωποι ξέρουν πώς να το κάνουν. Αυτό θέτει όλες τις διαδρομές IP κατηγορίας D (multicast) για να μεταβεί μέσω του "eth0". Αυτή είναι η σωστή κανονική γραμμή διαμόρφωσης με έναν πυρήνα πολυεκπομπής.

διαδρομή Add-Net 10.0.0.0 netmask 255.0.0.0 απορρίψει

Αυτό εγκαθιστά μια απορριπτική διαδρομή για το ιδιωτικό δίκτυο "10.xxx"

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Η έξοδος του πίνακα δρομολόγησης του πυρήνα οργανώνεται στις ακόλουθες στήλες

Προορισμός

Το δίκτυο προορισμού ή ο κεντρικός υπολογιστής προορισμού.

πύλη

Η διεύθυνση της πύλης ή '*' αν δεν έχει οριστεί.

Γενική μάσκα

Η μάσκα δικτύου για το δίκτυο προορισμού. '255.255.255.255' για έναν κεντρικό προορισμό και '0.0.0.0' για την προεπιλεγμένη διαδρομή.

Σημαίες

Πιθανές σημαίες περιλαμβάνουν
U (η διαδρομή είναι επάνω )
H (ο στόχος είναι ένας οικοδεσπότης )
G (χρήση πύλης )
R ( επαναφορά της διαδρομής για δυναμική δρομολόγηση)
D ( δυναμικά εγκατεστημένο από δαίμονα ή ανακατεύθυνση)
M ( τροποποιημένο από δαίμονα δρομολόγησης ή ανακατεύθυνση)
A (εγκατεστημένο από addrconf )
C (είσοδος κρυφής μνήμης )
! ( απόρριψη διαδρομής)

Μετρικός

Η «απόσταση» από τον στόχο (συνήθως υπολογίζεται σε λυκίσκο). Δεν χρησιμοποιείται από τους πρόσφατους πυρήνες, αλλά μπορεί να χρειαστεί με δρομολόγηση δαίμονες.

Αναφ

Αριθμός αναφορών σε αυτήν τη διαδρομή. (Δεν χρησιμοποιείται στον πυρήνα του Linux.)

Χρήση

Αριθμός αναζητήσεων για τη διαδρομή. Ανάλογα με τη χρήση των -F και -C, αυτό θα είναι είτε απουσία μνήμης cache διαδρομής (-F) είτε χτυπήματα (-C).

Αντιμετωπίζω

Διεπαφή στην οποία θα αποστέλλονται τα πακέτα για αυτή τη διαδρομή.

MSS

Προεπιλεγμένο μέγιστο μέγεθος segement για συνδέσεις TCP μέσω αυτής της διαδρομής.

Παράθυρο

Προεπιλεγμένο μέγεθος παραθύρου για συνδέσεις TCP μέσω αυτής της διαδρομής.

irtt

Αρχική RTT (ώρα γύρου ταξιδιού). Ο πυρήνας χρησιμοποιεί αυτό για να μαντέψει για τις καλύτερες παραμέτρους πρωτοκόλλου TCP χωρίς να περιμένει τις απαντήσεις (πιθανώς αργές).

HH (μόνο προσωρινά αποθηκευμένα)

Ο αριθμός καταχωρήσεων ARP και αποθηκευμένων διαδρομών που αναφέρονται στην προσωρινή μνήμη κεφαλίδας υλικού για την προσωρινή διαδρομή. Αυτό θα είναι -1 εάν δεν απαιτείται διεύθυνση υλικού για τη διεπαφή της προσωρινής διαδρομής (π.χ. lo).

Αρπ (μόνο στην προσωρινή μνήμη)

Το αν η διεύθυνση υλικού για τη προσωρινή διαδρομή είναι ενημερωμένη ή όχι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ifconfig (8), arp (8),

Σημαντικό: Χρησιμοποιήστε την εντολή man ( % man ) για να δείτε πώς χρησιμοποιείται μια εντολή στον υπολογιστή σας.