Ελέγξτε τι εκτυπώνει το σύστημα Linux με την εντολή "lpstat"

Η εντολή lpstat για το Linux εμφανίζει πληροφορίες κατάστασης για τρέχουσες κλάσεις, εργασίες και εκτυπωτές . Όταν εκτελείται χωρίς επιχειρήματα, το lpstat θα εμφανίσει τις εργασίες που βρίσκονται σε ουρά από τον χρήστη.

Σύνοψη

lpstat [-Ε] [-α [ προορισμός (s) ]] [-c [ τάξη (-ες) ] [-d] [-h διακομιστής ] [ εκτυπωτής (-ες) ]] [-r] [-R] [-s] [-t] [-u [ χρήστης ] ]

Διακόπτες

Διάφοροι διακόπτες επεκτείνουν ή στοχεύουν τη λειτουργικότητα της εντολής:

-ΜΙ

Επιτρέπει κρυπτογράφηση κατά τη σύνδεση με το διακομιστή.

-a [ εκτυπωτής (-ες) ]

Δείχνει την κατάσταση αποδοχής των ουρών εκτυπωτή. Εάν δεν καθορίζονται εκτυπωτές, τότε παρατίθενται όλες οι εκτυπωτές.

-c [ τάξη (-ες) ]

Δείχνει τις κατηγορίες εκτυπωτών και τους εκτυπωτές που τους ανήκουν. Εάν δεν καθορίζονται τάξεις, τότε απαριθμούνται όλες οι κλάσεις.

-ρε

Εμφανίζει τον τρέχοντα προεπιλεγμένο προορισμό.

-h διακομιστή

Ορίζει τον διακομιστή CUPS για να επικοινωνεί με.

-μεγάλο

Εμφανίζει μια μακρά λίστα εκτυπωτών, κατηγοριών ή εργασιών.

-ο [ προορισμός (ες) ]

Εμφανίζει την ουρά εργασιών στις συγκεκριμένες περιοχές προορισμού. Εάν δεν καθορίζονται προορισμοί, εμφανίζονται όλες οι εργασίες.

-p [ εκτυπωτής (ες) ]

Δείχνει τους εκτυπωτές και αν είναι ενεργοποιημένοι ή όχι για εκτύπωση. Εάν δεν καθορίζονται εκτυπωτές, τότε παρατίθενται όλες οι εκτυπωτές.

-r

Δείχνει αν ο διακομιστής CUPS εκτελείται.

-R

Εμφανίζει την κατάταξη των εργασιών εκτύπωσης.

-μικρό

Εμφανίζει μια περίληψη κατάστασης, συμπεριλαμβανομένου του προεπιλεγμένου προορισμού, μιας λίστας κλάσεων και των εκτυπωτών μελών, καθώς και μια λίστα εκτυπωτών και των σχετικών συσκευών. Αυτό ισοδυναμεί με τη χρήση των επιλογών -d , -c και -p .

-t

Εμφανίζει όλες τις πληροφορίες κατάστασης. Αυτό ισοδυναμεί με τη χρήση των επιλογών -r , -c , -d , -v , -a , -p και -o .

-u [ χρήστης (ες) ]

Εμφανίζει μια λίστα με εργασίες εκτύπωσης που βρίσκονται στην ουρά από τους καθορισμένους χρήστες. Εάν δεν έχουν οριστεί χρήστες, παραθέτει τις εργασίες που βρίσκονται σε ουρά από τον τρέχοντα χρήστη.

-v [ εκτυπωτής (-ες) ]

Εμφανίζει τους εκτυπωτές και σε ποια συσκευή είναι συνδεδεμένες. Εάν δεν καθορίζονται εκτυπωτές, τότε παρατίθενται όλες οι εκτυπωτές.

-W [ που-εργασίες ]

Καθορίζει ποιες εργασίες θα εμφανιστούν, θα ολοκληρωθούν ή δεν θα ολοκληρωθούν (η προεπιλογή).

Σχόλια Χρήσης

Ελέγξτε την εντολή lp (1) και το Εγχειρίδιο Χρήσης Λογισμικού CUPS για περισσότερες πληροφορίες.

Επειδή κάθε επίπεδο διανομής και απελευθέρωσης πυρήνα είναι διαφορετικό, χρησιμοποιήστε την εντολή man ( % man ) για να δείτε πώς χρησιμοποιείται η εντολή lpstat στον υπολογιστή σας.