Τι είναι η διεύθυνση IP του Facebook;

Αποκλείστε το Facebook στο δίκτυό σας ή στο διακομιστή σας

Οι άνθρωποι θέλουν μερικές φορές να γνωρίζουν τη διεύθυνση IP του Facebook όταν δεν μπορούν να συνδεθούν με τον ιστότοπο με το όνομα τομέα του (www.facebook.com). Όπως πολλοί δημοφιλείς ιστότοποι, το Facebook χρησιμοποιεί πολλαπλούς διακομιστές διαδικτύου για να χειρίζεται εισερχόμενα αιτήματα στην ιστοσελίδα του. Αν προσπαθείτε να αποκλείσετε το Facebook στο διακομιστή δικτύου σας, χρειάζεστε μια πλήρη λίστα διευθύνσεων IP που ανήκει στον γίγαντα των κοινωνικών μέσων.

Όταν θέλετε να αποκλείσετε την πρόσβαση του Office στο Facebook

Οι διαχειριστές δικτύων που θέλουν να αποκλείσουν την πρόσβαση στο Facebook από τα δίκτυά τους θα πρέπει να αποκλείουν αυτές τις ολόκληρες σειρές. Αυτές οι περιοχές διευθύνσεων IP ανήκουν στο Facebook:

Το Facebook.com χρησιμοποιεί μερικές αλλά όχι όλες τις διευθύνσεις σε αυτές τις σειρές.

Φτάνοντας στο Facebook μέσω διεύθυνσης IP

Παρακάτω είναι μερικές από τις πιο κοινές διευθύνσεις IP για το Facebook.com:

Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Facebook χρησιμοποιώντας μια διεύθυνση IP αντί για τη συνήθη διεύθυνση URL.

Ωστόσο, η ιδιοκτησία διεύθυνσης IP μπορεί να αλλάξει. Αν θέλετε να μάθετε αν μια συγκεκριμένη διεύθυνση IP ανήκει στο Facebook, μεταβείτε στην τοποθεσία WhoIs και αντιγράψτε τη διεύθυνση IP στη γραμμή αναζήτησης. Οι προκύπτουσες πληροφορίες θα σας πουν ποιος κατέχει τη διεύθυνση IP.

Εύρεση της διεύθυνσης IP των ατόμων που χρησιμοποιούν το Facebook

Μερικοί άνθρωποι που χρησιμοποιούν το Facebook προσπαθούν να προσδιορίσουν τις διευθύνσεις IP άλλων χρηστών του Facebook. Το κίνητρο για να γίνει αυτό πρέπει να αμφισβητηθεί. Ένας νόμιμος λόγος είναι να εντοπίζετε ανθρώπους που χρησιμοποιούν ψεύτικες ταυτότητες λογαριασμού. Ωστόσο, άλλοι λόγοι περιλαμβάνουν το online stalking και το hacking.

Από μια διεύθυνση IP, ένας ξένος μπορεί συχνά να εντοπίσει έναν πάροχο διαδικτύου ενός ατόμου και να αποκτήσει μια τραχιά φυσική τοποθεσία χρησιμοποιώντας τεχνικές γεωγραφικής κατανομής . Μπορούν να εκκινήσουν την άρνηση παροχής υπηρεσίας (DoS) ή άλλες επιθέσεις ασφαλείας κατά του οικείου δικτύου σας.

Πώς να προστατεύσετε τη διεύθυνση IP σας στο διαδίκτυο

Για να προστατεύσετε τη διεύθυνση IP σας:

Ορισμένοι παλιοί πελάτες συνομιλίας παρουσίασαν τις διευθύνσεις IP των χρηστών μεταξύ τους, αλλά το σύστημα μηνυμάτων του Facebook δεν το κάνει αυτό.