Μάθετε περισσότερα για τα Μέσα Σχεδιασμού στην κατασκευή ιστοσελίδων

Έχω εργαστεί στον τομέα του web design από το 1995 και αυτό που με κάνει να γελάσω είναι ότι μέχρι τώρα ποτέ δεν σκέφτηκα τι σήμαινε αυτό. Τι ακριβώς είναι το " Web Design "; Το τμήμα του διαδικτύου είναι αρκετά προφανές - είμαστε σε αυτό. Αν δεν είστε βέβαιοι για το τι είναι ο ιστός, θα πρέπει να ελέγξετε τον ιστότοπο Net for Beginners. Αλλά τι είναι το σχέδιο; Εάν ζητήσετε από δέκα άτομα να ορίσουν το σχεδιασμό, θα λάβετε δέκα διαφορετικές απαντήσεις. Το Dictionary.com έχει 17 διαφορετικούς ορισμούς του σχεδιασμού. Αυτές που φαίνονται πιο σχετικές με το έργο μας περιλαμβάνουν:

Αλλά πέρα ​​από τους τυπικούς ορισμούς, υπάρχουν και οι χαλαρές έννοιες που οι ομάδες που δουλεύουν σε ιστοσελίδες αποδίδουν στη λέξη, όπως:

Τμήματα μιας ιστοσελίδας που μπορεί να σχεδιαστεί

Ποιος σχεδιάζει

Ενώ το έργο ενός σχεδιαστή ιστοσελίδων έχει αλλάξει δραματικά από όταν ξεκίνησα, τελικά, μια ομάδα σχεδιασμού ιστοσελίδων πρόκειται να περιλαμβάνει άτομα που κάνουν πολλά διαφορετικά πράγματα (ή που φορούν πολλά διαφορετικά καπέλα). Η εργασία σχεδίασης περιλαμβάνει (αλλά δεν περιορίζεται σε):

Έτσι, την επόμενη φορά που λέτε ότι πρόκειται να βγείτε και να "σχεδιάσετε" έναν ιστότοπο, σκεφτείτε τι εννοείτε με αυτό. Τι θα κάνεις πραγματικά;