Πώς να δημιουργήσετε μια UEFI Bootable Ubuntu USB Drive χρησιμοποιώντας τα Windows

Αυτός ο οδηγός σάς δείχνει πώς να δημιουργήσετε μια εκκίνηση USB Ubuntu που θα λειτουργήσει σε συστήματα βασισμένα στο UEFI και BIOS ...

Ως πρόσθετο μπόνους, αυτός ο οδηγός θα σας δείξει επίσης πώς να κάνετε τη μονάδα δίσκου επίμονη, ώστε να διατηρούνται οι αλλαγές που πραγματοποιούνται στη ζωντανή λειτουργία για κάθε επόμενη εκκίνηση.

Για αυτόν τον οδηγό, θα χρειαστείτε μια κενή μονάδα USB με χώρο τουλάχιστον 2 gigabytes χώρου και σύνδεση στο διαδίκτυο.

Επιλέξτε την έκδοση του Ubuntu για λήψη

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κατεβάσετε το Ubuntu με την επίσκεψη στην τοποθεσία λήψης του Ubuntu Desktop Download.

Θα υπάρχουν πάντα 2 εκδόσεις διαθέσιμες για λήψη. Η έκδοση στην κορυφή θα είναι η τρέχουσα έκδοση μακράς διαρκείας υποστήριξης και αυτό έχει σχεδιαστεί για την πλειοψηφία των χρηστών.

Επί του παρόντος, η έκδοση μακροχρόνιας υποστήριξης είναι 16.04 και εγγυάται υποστήριξη 5 ετών. Ενώ χρησιμοποιείτε αυτήν την έκδοση, θα λάβετε ενημερώσεις ασφαλείας και ενημερώσεις εφαρμογών, αλλά δεν θα λάβετε νέες δυνατότητες που θα κυκλοφορήσουν. Η έκδοση LTS παρέχει ένα μεγάλο επίπεδο σταθερότητας.

Στο κάτω μέρος της σελίδας θα βρείτε την τελευταία έκδοση του Ubuntu, η οποία είναι σήμερα στις 16.10, αλλά τον Απρίλιο αυτό θα γίνει στις 17.04 και στη συνέχεια στις 17.10. Αυτή η έκδοση έχει όλες τις τελευταίες λειτουργίες, αλλά η περίοδος υποστήριξης είναι πολύ μικρότερη και αναμένεται να αναβαθμίσετε σε κάθε επόμενη έκδοση με τη σειρά της.

Κάντε κλικ στο σύνδεσμο λήψης δίπλα στην έκδοση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

Κατεβάστε το Ubuntu δωρεάν

Πολλά χρήματα πηγαίνουν στην παραγωγή του λειτουργικού συστήματος Ubuntu και οι προγραμματιστές επιθυμούν να πληρώνονται για την εργασία τους.

Αφού κάνετε κλικ στο σύνδεσμο λήψης, θα εμφανιστεί μια λίστα με ρυθμιστικά που σας ζητούν να δώσετε τόσο λίγα όσο και πολλά για κάθε τμήμα της ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος όπως θέλετε.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να πληρώσουν για κάτι χωρίς να γνωρίζουν τι παίρνουν.

Για να μην πληρώσετε τίποτα για το Ubuntu, κάντε κλικ στο κουμπί Όχι τώρα, μεταβείτε στο σύνδεσμο λήψης στο κάτω μέρος της σελίδας.

Η εικόνα του Ubuntu ISO θα μεταφορτωθεί τώρα στον υπολογιστή σας.

Δημιουργήστε τη μονάδα δίσκου USB Ubuntu χρησιμοποιώντας το Etcher

Δημιουργία του Ubuntu Drive χρησιμοποιώντας το Etcher.

Το καλύτερο εργαλείο για τη δημιουργία μιας μονάδας USB Ubuntu είναι το Etcher. Είναι ένα ελεύθερο λογισμικό. Χρησιμοποιήστε αυτές τις οδηγίες για να το κατεβάσετε και να δημιουργήσετε μια μονάδα Ubuntu USB.

  1. Κάντε κλικ στο μεγάλο σύνδεσμο λήψης πράσινου χρώματος στο επάνω μέρος της σελίδας.
  2. Αφού ολοκληρωθεί η λήψη, κάντε κλικ στο εκτελέσιμο αρχείο Etcher. Θα εμφανιστεί μια οθόνη ρύθμισης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στο Install .
  3. Όταν το λογισμικό έχει εγκατασταθεί πλήρως κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος . Το Etcher πρέπει να ξεκινήσει αυτόματα.
  4. Τοποθετήστε μια κενή μονάδα USB σε μια από τις θύρες USB του υπολογιστή σας.
  5. Πατήστε το κουμπί επιλογής και μεταβείτε στο φάκελο " Λήψεις " για να βρείτε την εικόνα ISO του Ubuntu που κατεβάσατε στο βήμα 2.
  6. Κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή μονάδας και επιλέξτε το γράμμα της μονάδας USB που έχετε τοποθετήσει.
  7. Κάντε κλικ στο Flash .
  8. Το Ubuntu θα γραφτεί στη μονάδα δίσκου και θα εκτελεστεί ρουτίνα επικύρωσης. Αφού ολοκληρωθεί, θα μπορέσετε να εκκινήσετε το Ubuntu.

Πώς να εκκινήσετε στο Ubuntu

Εάν απλώς επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας ίσως να εκπλαγείτε όταν μπότες κατευθείαν στα Windows. Αυτό συμβαίνει επειδή τα Windows συνήθως έχουν ρυθμιστεί για εκκίνηση πριν από οτιδήποτε άλλο στους περισσότερους υπολογιστές του κατασκευαστή.

Ωστόσο, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σειρά εκκίνησης. Η παρακάτω λίστα εμφανίζει το πλήκτρο για να πατήσετε ανάλογα με τον κατασκευαστή του υπολογιστή σας:

Αν ο υπολογιστής δεν περιλαμβάνεται εδώ, υπάρχουν πολλά μέρη για να βρείτε λίστες με πρόσθετα πλήκτρα για το μενού Εκκίνησης.

Πατήστε και κρατήστε πατημένο το αντίστοιχο πλήκτρο λειτουργίας πριν εκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Συνεχίστε να κρατάτε το πλήκτρο μέχρι να φορτωθεί μια οθόνη μενού εκκίνησης παρόμοια με αυτή της εικόνας.

Εάν τα παραπάνω κλειδιά δεν λειτουργούν για τη συγκεκριμένη σας μάρκα, δοκιμάστε ένα από τα άλλα πλήκτρα λειτουργίας. Οι κατασκευαστές τις αλλάζουν συχνά χωρίς προειδοποίηση.

Όταν εμφανιστεί το μενού εκκίνησης, κάντε κλικ στην επιλογή που ταιριάζει με τη μονάδα USB.

Κάντε το Ubuntu USB Drive ανθεκτικό

Για να μπορείτε να εγκαταστήσετε εφαρμογές και να αποθηκεύσετε ρυθμίσεις σε μια ζωντανή μονάδα USB, πρέπει να την κάνετε ανθεκτική.

Το Ubuntu ψάχνει για ένα αρχείο που ονομάζεται casper-rw στο ριζικό διαμέρισμα, προκειμένου να παράσχει επιμονή.

Για να δημιουργήσετε ένα αρχείο casper-rw χρησιμοποιώντας τα Windows, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι λογισμικού από το pendrivelinux.com που ονομάζεται PDL Casper-RW Creator. Κάντε λήψη της εφαρμογής κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο και στη συνέχεια κάντε διπλό κλικ στο εκτελέσιμο για να το ανοίξετε.

Βεβαιωθείτε ότι η μονάδα USB Ubuntu σας έχει εισαχθεί και επιλέξτε το γράμμα μονάδας δίσκου μέσα στο Casper-RW Creator.

Τώρα σύρετε το ρυθμιστικό για να καθορίσετε πόσο μεγάλο θέλετε να είναι το αρχείο Casper-RW. (Όσο μεγαλύτερος είναι ο φάκελος, τόσο περισσότερο μπορείτε να αποθηκεύσετε).

Κάντε κλικ στην επιλογή Δημιουργία .

Επεξεργασία Grub για να προσθέσετε εμμονή

Για να χρησιμοποιήσετε το δίσκο USB για να χρησιμοποιήσετε το αρχείο Casper-RW, ανοίξτε την Εξερεύνηση των Windows και μεταβείτε στο / Boot / Grub.

Επεξεργαστείτε το αρχείο grub.cfg κάνοντας δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέγοντας Άνοιγμα με και μετά Σημειωματάριο .

Αναζητήστε το ακόλουθο κείμενο εισαγωγής μενού και προσθέστε τη λέξη επίμονη όπως φαίνεται με έντονα γράμματα παρακάτω.

menuentry "Δοκιμάστε το Ubuntu χωρίς να εγκαταστήσετε" {
ορίστε gfxpayload = κρατήστε
linux /casper/vmlinuz.efi αρχείο = / cdrom / preseed / ubuntu.seed boot =
initrd /casper/initrd.lz
}}

Αποθηκεύστε το αρχείο.

Επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας ενώ κρατάτε πατημένο το πλήκτρο shift και εκκινήστε ξανά στο Ubuntu.

Προγράμματα και ρυθμίσεις θα θυμούνται κάθε φορά που ξεκινάτε το Ubuntu από τη μονάδα USB.