Ακολουθεί ο τρόπος αυτόματης διεύθυνσης BCC σε Mac Mail

Το macOS Mail διατηρεί ένα αντίγραφο κάθε μηνύματος που στέλνετε στο φάκελο " Αποστολή ", αλλά υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να διατηρήσετε μια πιο μόνιμη και κανονική έκδοση κάθε μηνύματος. Αυτό μπορείτε να το κάνετε αποστέλλοντας αυτόματα ένα αντίγραφο κάθε ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη δική σας διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αρχειοθέτησης.

Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να προσθέσετε τη διεύθυνση αρχειοθέτησης στο πεδίο Bcc για κάθε μήνυμα που στέλνετε. Φυσικά, θα μπορούσατε να το κάνετε αυτό χειροκίνητα, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να αφήσετε το macOS να το κάνει για εσάς.

Ένας άλλος σκοπός για τη δημιουργία ενός email auto-Bcc, εκτός από τη δημιουργία του δικού σας αυτόματου αρχειοθέτησης, είναι να μπορείτε να στείλετε αυτόματα email σε κάποιον άλλο κάθε φορά που στέλνετε νέα μηνύματα, κάτι που είναι υπέροχο αν βρεθείτε ήδη χειροκίνητα.

Πώς να Auto-Bcc κάθε νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε μια συγκεκριμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πεδίο Bcc για κάθε νέο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στέλνετε από το Mac Mail:

  1. Ανοίξτε το τερματικό .
  2. Πληκτρολογήστε προεπιλογές διαβάστε com.apple.mail UserHeaders .
  3. Πατήστε Enter .
  4. Εάν η εντολή επιστρέψει ένα μήνυμα που διαβάζει "Το πεδίο / προεπιλεγμένο ζεύγος (com.apple.mail, UserHeaders) δεν υπάρχει" και στη συνέχεια πληκτρολογήστε:
    1. προεπιλογή γράψτε com.apple.mail UserHeaders '{"Bcc" = "bcc @ διεύθυνση"; } '
    2. Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι έχετε αντικαταστήσει τη διεύθυνση bcc @ με τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για το αυτόματο αντίγραφο χαρτιού τυφλού.
    3. Αν η εντολή "προεπιλογή διαβάσει" παραπάνω επιστρέφει μια γραμμή τιμών που αρχίζει και τελειώνει με παρενθέσεις όπως { και } , τότε συνεχίστε με το Βήμα 5.
  5. Επισημάνετε και αντιγράψτε ( Command + C ) ολόκληρη τη γραμμή. Μπορεί να διαβάσει κάτι σαν:
    1. {Reply-To = "απάντηση σε @ διεύθυνση"; }}
  6. Πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή στο Terminal:
    1. προεπιλογή γράψτε com.apple.mail UserHeaders '
  7. Τώρα επικολλήστε ( Command + V ) αυτό που αντιγράψατε στο Βήμα 5 έτσι ώστε ολόκληρη η γραμμή να διαβάζει κάτι τέτοιο:
    1. προεπιλογές γράψτε com.apple.mail '{Reply-To = "reply-to @ address"; }}
  8. Κλείστε την εντολή με τελικό εισαγωγικό και στη συνέχεια εισαγάγετε "Bcc" = "bcc @ address". πριν από το κλείσιμο του βραχίονα, όπως αυτό:
    1. προεπιλογές γράψτε com.apple.mail '{Reply-To = "reply-to @ address"; "Bcc" = "διεύθυνση bcc @"} '
  1. Πατήστε Enter για να υποβάλετε την εντολή.

Σημαντικό: Δυστυχώς, αυτό το κομψό τέχνασμα έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα στο ότι το macOS Mail θα αντικαταστήσει την Bcc: παραλήπτες που έχετε προσθέσει κατά τη σύνταξη του με την προεπιλεγμένη Bcc: διεύθυνση. Εάν θέλετε να προσθέσετε διαφορετικό Bcc: παραλήπτη από αυτόν που έχετε επιλέξει να προσθέσετε αυτόματα, πρέπει είτε να τον ορίσετε μέσω του Terminal όπως περιγράφεται παραπάνω (διαχωρισμός πολλαπλών διευθύνσεων με κόμμα) είτε να αφαιρέσετε Bcc από τους UserHeaders πριν στείλετε το email (βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει το ταχυδρομείο πριν κάνετε οποιαδήποτε αλλαγή).

Πώς να απενεργοποιήσετε την Αυτόματη Bcc

Χρησιμοποιήστε αυτήν την εντολή στο Terminal για να διαγράψετε τις προσαρμοσμένες κεφαλίδες και να απενεργοποιήσετε τα αυτόματα Bcc emails:

οι προεπιλογές διαγράφουν το com.apple.mail UserHeaders

Η άλλη επιλογή είναι να επαναφέρετε το UserHeaders σε αυτό που ήταν πριν προσθέσετε το Bcc .