Το προφίλ Streamer 4 Rok HD 4 4K

Ημερομηνία αναφοράς: 10/06/2015

Η Apple ξεκίνησε να κυκλοφορεί το 2015 με την ανακοίνωση της Apple TV 4ης γενιάς της , την οποία ακολούθησε σύντομα η Amazon με τη νέα της σειρά Fire TV και, πρόσφατα, η Google ανακοίνωσε το νέο Chromecast .

Ωστόσο, αυτό που πολλοί καταναλωτές περιμένουν είναι κάτι νέο από τη Roku και μοιάζει να έχει παραδοθεί όχι μόνο με την αποκάλυψη του Roku 4 Media Streamer, αλλά με ένα αναβαθμισμένο λειτουργικό σύστημα και μια εφαρμογή για κινητά.

Το παιχνίδι αναπαραγωγής πολυμέσων Roku 4

Πρώτα, υπάρχει το υλικό. Η συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων Roku 4 είναι λίγο μεγαλύτερη από τα προηγούμενα κουτιά Roku, αλλά εξακολουθεί να έχει ένα λεπτό προφίλ εξοικονόμησης χώρου.

Η υποστήριξη πλατφόρμας περιλαμβάνει έναν ενσωματωμένο επεξεργαστή τετραπλού πυρήνα (τον πρώτο για ένα κουτί Roku) για γρήγορη πλοήγηση μενού και λειτουργιών, καθώς και πιο αποτελεσματική πρόσβαση στο περιεχόμενο.

Η υποστήριξη βίντεο περιλαμβάνει τη δυνατότητα εξόδου μέχρι και 4K βίντεο όταν είναι συνδεδεμένη σε μια τηλεόραση 4K Ultra HD (συμπεριλαμβανομένης της διαθεσιμότητας για αναβάθμιση του περιεχομένου 720p και 1080p σε 4K, καθώς και της δυνατότητας πρόσβασης σε περιεχόμενο ροής 4K με κωδικοποίηση είτε HEVC Netflix) ή VP9 (όπως το YouTube).

Το Roku 4 μπορεί επίσης να αναπαράγει περιεχόμενο βίντεο που είναι αποθηκευμένο σε μονάδες flash USB.

Η υποστήριξη ήχου περιλαμβάνει συμβατότητα με το Dolby Digital Plus (εξαρτώμενο από το περιεχόμενο).

Για σύνδεση στο διαδίκτυο, είναι ενσωματωμένο το αναβαθμισμένο Wifi, καθώς και μια ενσύρματη επιλογή σύνδεσης Ethernet , αν προτιμάτε.

Για τη σύνδεση σε τηλεόραση, παρέχεται έξοδος HDMI (συμβατό με HDCP 2.2). Επίσης, περιλαμβάνεται έξοδος ψηφιακού οπτικού ήχου , αν χρειαστεί. Ωστόσο, δεν υπάρχουν άλλες συνδέσεις εξόδου βίντεο ή ήχου διαθέσιμες για σύνδεση με παλαιότερες τηλεοράσεις στο Roku 4 (Εάν η τηλεόρασή σας δεν διαθέτει σύνδεση HDMI, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Roku 1).

Μία υποδοχή κάρτας MicroSD (κάρτα δεν περιλαμβάνεται) για επιπλέον αποθήκευση παιχνιδιών και καναλιών (μέχρι 2GB - δεν χρησιμοποιείται για αποθήκευση μέσων ήχου, βίντεο ή φωτογραφιών).

Εάν παραλείψετε το παρεχόμενο τηλεχειριστήριο, μην ανησυχείτε, συμπεριλαμβάνεται επίσης μια βολική λειτουργία εντοπισμού απομακρυσμένου ελέγχου.

Roku OS7

Μαζί με την ταινία ταινιών Roku 4, η Roku ανακοίνωσε επίσης την τελευταία αναδιοργάνωση του λειτουργικού της συστήματος, που αναφέρεται ως OS7.

Χαρακτηριστικά του OS7 περιλαμβάνουν μια κατηγορία μενού για την εύρεση περιεχομένου ροής 4K Ultra HD, μια ενημερωμένη δυνατότητα αναζήτησης και ανακάλυψης που δείχνει ποια προγράμματα και ταινίες είναι διαθέσιμες, καθώς και μια λειτουργία "σύντομα" που θα σας υπενθυμίσει πότε θα είναι διαθέσιμα. Μπορείτε να προσθέσετε σελιδοδείκτη στις επιθυμητές τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες και να τις τοποθετήσετε σε μια κατηγορία "Η ροή μου".

Μια άλλη δυνατότητα του OS7 είναι η δυνατότητα να μεταφέρετε το κιβώτιο Roku σας και να το χρησιμοποιήσετε σε ένα ξενοδοχείο, στο σπίτι κάποιου άλλου ή ακόμα και σε ένα δωμάτιο dorm. Χρησιμοποιώντας το κινητό σας τηλέφωνο, tablet, φορητό υπολογιστή ή υπολογιστή, απλώς συνδεθείτε στον λογαριασμό σας Roku, ακολουθήστε τις οδηγίες και όλοι είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή Roku και τον λογαριασμό σας.

Το OS7 του Roku θα ενσωματωθεί στο Roku 4, αλλά θα είναι επίσης διαθέσιμο στους τρέχοντες streamers των Roku ως ενημέρωση υλικολογισμικού.

Roku Mobile App

Ο Roku έχει επίσης επανασχεδιάσει την εφαρμογή για κινητά για iOS και συσκευές Android που προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία. Η εφαρμογή για κινητά παρέχει τώρα τη δυνατότητα φωνητικής αναζήτησης καθώς και την αναπαραγωγή διαφόρων κατηγοριών μενού που αποτελούν μέρος του συστήματος μενού της οθόνης Roku TV OS7, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε τους παίκτες Roku απευθείας από τη συμβατή κινητή συσκευή σας.

Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κινητή συσκευή σας για να στείλετε βίντεο και φωτογραφίες στο κιβώτιο Roku και να τα δείτε στην οθόνη της τηλεόρασής σας.

Οι ενημερώσεις υλικολογισμικού για το OS7 και το Mobile App για τρέχουσες συσκευές Roku και smartphones θα πραγματοποιηθούν από τα μέσα Οκτωβρίου του 2015 και θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τον Νοέμβριο.

Περισσότερες πληροφορίες

Η πλατφόρμα Roku παρέχει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να προσθέσουν δυνατότητες streaming media σε οποιοδήποτε τηλεοπτικό ή βιντεοπροβολέα (ανάλογα με το μοντέλο Roku που επιλέγετε) και το Roku 4 παίρνει μια εγκοπή με δυνατότητα πρόσβασης σε περιεχόμενο ροής 4K. Ελέγξτε μια σύγκριση χαρακτηριστικών όλων των διαθέσιμων παικτών Roku

Επίσης, παρόλο που ο αριθμός των υπηρεσιών ροής 4K εξακολουθεί να είναι μικρός ( Netflix , M-Go, Amazon Instant Video, ToonGoogles, Vudu και YouTube), ο αριθμός αυξάνεται και αν ληφθεί υπόψη ο συνολικός αριθμός διαθέσιμων διαύλων περιεχομένου συνεχούς ροής μέσω κουτιού Roku ή ροής (μέχρι περίπου 2.500 από το 2015), υπάρχει σίγουρα αρκετή ψυχαγωγία για να γεμίσετε την ημέρα σας.

Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι αν και ορισμένα κανάλια διαδικτύου είναι δωρεάν, πολλοί απαιτούν είτε μηνιαία συνδρομή είτε συνδρομή αμοιβής ανά προβολή. Με άλλα λόγια, το κουτί Roku και η πλατφόρμα παρέχουν πρόσβαση σε διαθέσιμες υπηρεσίες streaming μέσω διαδικτύου, αυτό που παρακολουθείτε και θέλετε να πληρώσετε πέρα ​​από αυτό εξαρτάται από εσάς.

Η προτεινόμενη τιμή για το Roku 4 είναι $ 129.99 Επίσημη σελίδα προϊόντος (Η αναμενόμενη ημερομηνία πρώτων αποστολών από το Roku ή το Amazon είναι στις 21 Οκτωβρίου 2015).

Για λεπτομέρειες σχετικά με άλλες καταχωρίσεις στην γραμμή προϊόντων της Roku που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια του 2015, διαβάστε την προηγούμενη έκθεσή μου: Roku Ανακοινώνει αναβαθμισμένες Roku 2 και 3 κουτιά για το 2015

Επίσης, εκτός από τους αυτόνομους παίκτες πολυμέσων συνεχούς ροής, ο Roku προσφέρει επίσης το Roku Stick και έχει επίσης συνεργαστεί με αρκετούς τηλεοπτικούς κατασκευαστές, όπως το Best Buy Insignia, το Sharp , το Haier και το TCL, για να ενσωματώσουν το λειτουργικό σύστημα Roku απευθείας σε επιλεγμένες τηλεοράσεις.