Η νέα αναβάθμιση TVOS 10 είναι ένα Apple TV Essential

Μια σταθερή αναβάθμιση ορίζει τη σκηνή για μελλοντικές βελτιώσεις

Η Apple έχει αναβαθμίσει το λογισμικό TVOS της με το tvOS 10, το οποίο αναδεικνύει όλες τις υποσχόμενες βελτιώσεις που μιλήσαμε εδώ : πιο έξυπνες αναζητήσεις του Siri. Σκοτεινή λειτουργία; Ενιαία σύνδεση. Φωτογραφίες και βελτιώσεις εφαρμογών μουσικής μαζί με κάποιες μικρότερες βελτιώσεις. Πώς χρησιμοποιείτε αυτά τα νέα χαρακτηριστικά;

Το νέο tvOS θα πρέπει να εγκατασταθεί αυτόματα αν δεν έχετε απενεργοποιήσει τις αυτόματες ενημερώσεις στις Ρυθμίσεις. Μπορείτε να ενημερώσετε μη αυτόματα τις Ρυθμίσεις> Ενημερώσεις λογισμικού> Ενημέρωση λογισμικού στην Apple TV σας.

Το Siri γίνεται πολύπλοκο

Όταν ζητάτε από τη Siri να βρει κάτι που θα βρείτε, ο βοηθός έχει μεγαλώσει αρκετά έξυπνος για να χειριστεί πολύ πιο περίπλοκα ερωτήματα, όπως ζητώντας από τον Siri να βρει «κωμωδίες γυμνασίου από τη δεκαετία του '80» ή «καλύτερη φετινή σούπερ ήρωα».

Το Siri έχει μάθει επίσης πώς να αναζητά το YouTube. Όταν το καταλαβαίνει, καταλαβαίνει πολύπλοκες αναζητήσεις, που σημαίνει ότι μπορείτε να αναζητήσετε κωμικούς μέσω ονόματος ή καναλιού ή διασημοτήτων μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια.

Σκοτάδι στο Ντεν

Η ρύθμιση εμφάνισης σκουρόχρωμης λειτουργίας μετατρέπει το φόντο του Apple TV μαύρο αντί του φωτεινού χρώματος off-γκρι που έχετε χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα. Πότε θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσετε; Κάποιοι προτιμούν μια πιο σκοτεινή οθόνη εάν παρακολουθούν τηλεόραση σε ένα μικρό δωμάτιο και δεν θέλουν πάρα πολύ έξτρα φως ή για ένα οικείο βράδυ βλέποντας ταινίες.

Μπορείτε να αλλάξετε μεταξύ των δύο ρυθμίσεων στις Ρυθμίσεις> Γενικά> Εμφάνιση, αν θέλετε, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να πατήσετε το κουμπί Siri και να το πείτε "Siri, εμφάνιση στο σκοτάδι" ή "Siri, ορίστε την εμφάνιση στο φως".

Ενιαία σύνδεση

Η Ενιαία Σύνδεση σημαίνει ότι πρέπει να συνδεθείτε μόνο μία φορά στις τηλεοπτικές σας εφαρμογές για να τις πιστοποιήσετε όλες. Αυτό είναι πραγματικά χρήσιμο όταν εισάγετε τα καλωδιακά ή δορυφορικά πιστοποιητικά εγγραφής σας, καθώς σας παρέχει άμεση πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές του πακέτου συνδρομητικής τηλεόρασής σας που υποστηρίζουν ενιαία σύνδεση. Αυτό σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν συμβεί να χρησιμοποιήσετε το HBO GO, το FXNOW ή πολλές άλλες εφαρμογές τηλεόρασης , καθώς οδηγεί σε καλύτερη υποστήριξη για το Live Tune-In . Αυτό το χαρακτηριστικό, δυστυχώς, δεν το έκανε στο tvOS 10. Περιμένουμε να εμφανιστεί στην επόμενη ενημέρωση του tvOS.

Μοιραστείτε τις αναμνήσεις

Η Apple TV σας έγινε ένας πολύ τακτικός τρόπος για να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας χάρη σε σημαντικές βελτιώσεις στις Φωτογραφίες. Παρόμοια με τις βελτιώσεις που θα βρείτε στο iOS ή στο Mac, αυτά τα νέα χαρακτηριστικά σημαίνουν ότι μπορείτε να εξερευνήσετε αυτόματα δημιουργημένα ψηφιακά άλμπουμ των αγαπημένων σας εικόνων που δημιουργήθηκαν από μια λύση πληροφοριών μηχανής. Η Apple καλεί "Memories".

Οι αναμνήσεις θα αναγνωρίσουν τα μέρη, τα πρόσωπα, τις πληροφορίες χρόνου και θέσης που βρίσκονται μέσα σε εικόνες και βίντεο στη βιβλιοθήκη φωτογραφιών iCloud για να τα συνδυάσετε σε θεματικές ομάδες που μπορείτε να παρακολουθήσετε στη μεγάλη οθόνη. Για να έχετε το καλύτερο από αυτό το χαρακτηριστικό, πρέπει να ενεργοποιήσετε τη iCloud Photo Library στις ρυθμίσεις iCloud σε όλες τις συσκευές iOS. Θα βρείτε ότι οι συλλογές που προσφέρονται στην Apple TV διαφέρουν από αυτές που βρίσκετε στο Mac ή το iPhone σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Apple δεν συγχρονίζει τις μνήμες μεταξύ των συσκευών, προκειμένου να προστατεύσει το απόρρητό σας, αλλά η διαδικασία δημιουργίας αυτών των συλλογών πραγματοποιείται ακριβώς στην Apple TV σας

Apple Music

Η μεγαλύτερη βελτίωση της Apple Music είναι η καθαρή και απλή νέα διεπαφή χρήστη που εισήγαγε η εταιρεία για την εφαρμογή σε όλα τα προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένου του Mac και του iPhone. Οι κύριες κατηγορίες κατανέμονται τώρα μεταξύ των βιβλιοθηκών (της δουλειάς σας) και των προσφορών της Apple Music, συμπεριλαμβανομένης της For You, Browse, Radio και Search. Μπορείτε να ακούσετε δωρεάν τα ραδιοφωνικά κανάλια, αν και η εξερεύνηση των λιστών αναπαραγωγής της Apple Music και άλλων χαρακτηριστικών απαιτεί μηνιαία χρέωση.

Εξυπνο σπίτι

Το νέο tvOS σας επιτρέπει επίσης να ελέγχετε τυχόν συσκευές συμβατές με το HomeKit στο ίδιο δίκτυο χρησιμοποιώντας το Siri. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα φώτα, να αλλάξετε τη θερμοκρασία χώρου, να κλειδώσετε ή να ξεκλειδώσετε την μπροστινή πόρτα ή να ξεκινήσετε οποιαδήποτε άλλη λειτουργία έξυπνων συσκευών χρησιμοποιώντας το Apple Siri Remote. Ο περιορισμός είναι ότι πρέπει να ρυθμίσετε τις συσκευές HomeKit χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Home στο iOS 10 στο iPad ή το iPhone σας, καθώς η Apple TV δεν έχει τη δική της εφαρμογή Home για κάποιο λόγο.

Κατέβασε την εφαρμογή

Αυτές δεν είναι οι μοναδικές βελτιώσεις στο tvOS 10. Οι λήψεις αυτόματων εφαρμογών σημαίνουν ότι όταν κάνετε λήψη μιας συμβατής εφαρμογής στο iPhone ή το iPad σας, θα μεταφορτωθεί αυτόματα στην Apple TV. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία στις Ρυθμίσεις> Εφαρμογές> Αυτόματη εγκατάσταση εφαρμογών (ενεργοποίηση / απενεργοποίηση).

Υπάρχουν περισσότερα για να έρθετε ...

Τώρα η Apple έχει αποστείλει την τελευταία έκδοση του Apple TV OS, μπορείτε να προσβλέπουμε σε μια νέα επιλογή εφαρμογών από τρίτους κατασκευαστές. Αυτό συμβαίνει επειδή η Apple έχει εισαγάγει νέους προγραμματιστές λογισμικού μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν νέες εμπειρίες. Αυτά περιλαμβάνουν εργαλεία για την αναμετάδοση και την κοινή χρήση του παιχνιδιού, των εργαλείων κοινής χρήσης φωτογραφιών, της υποστήριξης ελεγκτών τεσσάρων παιχνιδιών και της συνδετικότητας πολλαπλών συνδέσεων που υπόσχεται νέες και συναρπαστικές εφαρμογές για πολλούς παίκτες. Η Apple έχει επίσης ανυψώσει τον περιορισμό που απαιτεί τα παιχνίδια της Apple TV που υποστηρίζουν το Siri Remote, το οποίο θα πρέπει να κάνει πιο περίπλοκα παιχνίδια.

Συμπέρασμα: Αξίζει;

Ενώ η τελευταία επιλογή ενημερώσεων μπορεί να φαίνεται αρκετά ελαφριά, η κύρια εστίαση σε αυτήν την αναβάθμιση φαίνεται να είναι το άνοιγμα της συσκευής στους προγραμματιστές και η δημιουργία ενός πλαισίου που υποστηρίζει τις μελλοντικές βελτιώσεις σε ό, τι μπορεί να κάνει η Apple TV . Οι περισσότεροι χρήστες θα πάρουν πολύ περισσότερα από το Siri και η ευχαρίστηση να ξεδιπλώσει μια ξεχασμένη μνήμη στις Φωτογραφίες θα δικαιολογήσει περισσότερο τις λίγες στιγμές που χρειάζεται για την εγκατάσταση αυτής της αναβάθμισης. Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει ακόμα αυτήν την ενημερωμένη έκδοση, θα πρέπει.