Πώς να χρησιμοποιήσετε το Apple TV Siri Remote

Τι κάνουν όλοι αυτοί οι έλεγχοι;

Το Apple TV σας δίνει τον έλεγχο του τι κάνετε με την τηλεόρασή σας - ακόμη και σας επιτρέπει να αλλάζετε κανάλια απλώς ζητώντας τους να αλλάξουν, χάρη στο καταπληκτικά έξυπνο Apple Siri Remote. Έτσι, πώς ελέγχετε την Apple TV σας;

Τα κουμπιά

Υπάρχουν μόνο έξι κουμπιά στο Apple Remote, από αριστερά προς τα δεξιά είναι: η επιφάνεια αφής στην κορυφή. το κουμπί Μενού. το κουμπί Αρχική σελίδα. το κουμπί Siri (μικρόφωνο). Αύξηση / μείωση έντασης Αναπαραγωγή / Παύση.

Η επιφάνεια αφής

Ακριβώς όπως ένα iPhone ή iPad, η κορυφή του Apple Remote είναι ευαίσθητη στην αφή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπως στο εσωτερικό των παιχνιδιών και, επίσης, σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε κινήσεις με κίνηση για να κάνετε πράγματα όπως γρήγορο εμπρός ή πίσω περιεχόμενο. Η Apple λέει ότι χρησιμοποιώντας αυτό θα πρέπει να είναι τόσο φυσικό όσο η αφή, δεν θα πρέπει ποτέ να ψάχνετε στο τηλεχειριστήριο σας για να βρείτε το σωστό μέρος για να πατήσετε. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση της επιφάνειας αφής παρακάτω.

Μενού

Το μενού σας επιτρέπει να περιηγηθείτε στην Apple TV σας. Πατήστε το μία φορά για να επιστρέψετε ένα βήμα ή πατήστε δύο φορές για να ξεκινήσετε την προφύλαξη οθόνης. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να επιστρέψετε στην εφαρμογή επιλογής / Αρχική προβολή όταν βρίσκεστε μέσα σε μια εφαρμογή, για παράδειγμα.

Σπίτι

Το κουμπί Αρχική σελίδα (εμφανίζεται ως μεγάλη οθόνη στο τηλεχειριστήριο) είναι χρήσιμο επειδή θα σας επιστρέψει στην Αρχική προβολή όπου και αν βρίσκεστε σε μια εφαρμογή. Δεν έχει σημασία αν είσαι βαθιά μέσα σε ένα πολύπλοκο παιχνίδι ή αν βλέπετε κάτι στην τηλεόραση, κρατήστε απλά αυτό το κουμπί για τρία δευτερόλεπτα και είστε σπίτι.

Το κουμπί Siri

Το κουμπί Siri αντιπροσωπεύεται από ένα εικονίδιο μικροφώνου, το οποίο χρησιμοποιείται γιατί όταν πιέζετε και κρατάτε πατημένο αυτό το κουμπί, η Siri θα ακούσει τι λέτε, θα καταλάβει τι σημαίνει και θα ανταποκριθεί κατάλληλα, αν μπορεί.

Αυτές οι τρεις απλές συμβουλές θα πρέπει να σας βοηθήσουν να καταλάβετε πώς λειτουργεί αυτό, απλά βεβαιωθείτε ότι κρατάτε το κουμπί λίγο σύντομα πριν μιλήσετε και αφήστε το κουμπί όταν τελειώσετε.

"Αναδίπλωση 10 δευτερόλεπτα."

"Βρείτε μου μια ταινία για να παρακολουθήσετε."

"Παύση."

Πατήστε αυτό το κουμπί μία φορά και η Siri θα σας πει μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να ζητήσετε να κάνει. Μπορείτε να το ζητήσετε να κάνει όλα τα είδη των πραγμάτων, όπως εξηγείται εδώ. Είναι πολύ καλύτερο από αυτά τα παλιομοδίτικα τηλεχειριστήρια που ήταν τόσο περίπλοκα και δυσκίνητα για χρήση (για διασκέδαση ρίξτε μια ματιά σε αυτή τη διαφήμιση για το 1950 Zenith Remote ).

Αύξηση / Down Volume

Παρόλο που είναι το μεγαλύτερο φυσικό κουμπί στο Apple Remote, το κάνει λιγότερο από οποιοδήποτε άλλο κουμπί, χρησιμοποιήστε το για να αυξήσετε ή να μειώσετε την ένταση. Ή ρωτήστε το Σίρι.

Χρησιμοποιώντας την επιφάνεια αφής

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ευαίσθητο στην αφή μέρος του τηλεχειριστηρίου με πολλούς τρόπους.

Μετακινήστε το δάχτυλό σας σε αυτήν την επιφάνεια για να μετακινηθείτε σε εφαρμογές και στην Αρχική οθόνη και επιλέξτε στοιχεία κάνοντας κλικ στο κουμπί όταν ο εικονικός δρομέας βρίσκεται στη σωστή θέση.

Γρήγορη κίνηση προς τα εμπρός και προς τα πίσω ταινιών ή μουσικής. Για να γίνει αυτό, πρέπει να πιέσετε τη δεξιά πλευρά της επιφάνειας για γρήγορη προώθηση 10 δευτερολέπτων ή να πιέσετε την αριστερή πλευρά της επιφάνειας αφής για να επιστρέψετε προς τα πίσω για 10 δευτερόλεπτα.

Για να μετακινηθείτε ταχύτερα μέσω περιεχομένου, πρέπει να σπρώξετε τον αντίχειρά σας από τη μια πλευρά της επιφάνειας στην άλλη ή να γλιστρήσετε αργά τον αντίχειρά σας εάν θέλετε να καθαρίσετε το περιεχόμενο.

Σύρετε προς τα κάτω την επιφάνεια αφής ενώ αναπαράγεται μια ταινία και θα εμφανιστεί το παράθυρο πληροφοριών (αν υπάρχει). Μπορείτε να αλλάξετε κάποιες ρυθμίσεις εδώ, συμπεριλαμβανομένης της εξόδου ηχείων, του ήχου και πολλά άλλα.

Μετακίνηση εικόνων

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιφάνεια αφής για να μετακινήσετε εικονίδια εφαρμογών σε κατάλληλα σημεία στην οθόνη. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο εικονίδιο, πατήστε σκληρά και κρατήστε πατημένο την επιφάνεια αφής έως ότου δείτε ότι το εικονίδιο έχει αρχίσει να ταλαντεύεται. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την επιφάνεια αφής για να μετακινήσετε το εικονίδιο γύρω από την οθόνη, πατήστε ξανά όταν θέλετε να αποθέσετε το εικονίδιο στη θέση του.

Διαγραφή εφαρμογών

Εάν θέλετε να διαγράψετε μια εφαρμογή, θα πρέπει να την επιλέξετε μέχρι να σβήσει το εικονίδιο και να αφαιρέσετε το δάχτυλό σας από την επιφάνεια αφής. Θα πρέπει στη συνέχεια να τοποθετήσετε απαλά το δάχτυλό σας στην επιφάνεια αφής - προσέχοντας να μην κάνετε το τηλεχειριστήριο. Μετά από πολύ σύντομη καθυστέρηση, εμφανίζεται ένα παράθυρο διαλόγου "Περισσότερες επιλογές" που σας ζητά να πατήσετε το κουμπί Αναπαραγωγή / Παύση για να αποκτήσετε πρόσβαση σε άλλες επιλογές. Η διαγραφή της εφαρμογής είναι το κόκκινο κουμπί στις επιλογές που θα δείτε.

Δημιουργία φακέλων

Μπορείτε να δημιουργήσετε φακέλους για τις εφαρμογές σας. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε μια εφαρμογή μέχρι να τρεμοπαίζει και στη συνέχεια να αποκτήσετε πρόσβαση στο παράθυρο διαλόγου Περισσότερες επιλογές αγγίζοντας απαλά την επιφάνεια αφής (όπως παραπάνω). Από τις επιλογές που εμφανίζονται επιλέξτε την επιλογή 'Δημιουργία φακέλου'. Μπορείτε να ονομάσετε αυτόν τον φάκελο κάτι κατάλληλο και στη συνέχεια να μεταφέρετε και να αποθέσετε εφαρμογές στη συλλογή όπως περιγράφεται λεπτομερώς παραπάνω.

Ο Διακόπτης Εφαρμογών

Ακριβώς όπως οποιαδήποτε συσκευή iOS Η Apple TV διαθέτει έναν Διακόπτη εφαρμογής για να σας βοηθήσει να ελέγξετε και να ελέγξετε τις τρέχουσες ενεργές εφαρμογές. Για να φτάσετε σε αυτό, πατήστε το κουμπί Home δύο φορές διαδοχικά. Πλοηγηθείτε στη συλλογή χρησιμοποιώντας τα αριστερά και δεξιά περιστρέφεται στην επιφάνεια αφής και κλείνετε τις εφαρμογές προς τα κάτω, μετακινώντας προς τα πάνω, όταν βρίσκονται καθαρά στη μέση της οθόνης.

Υπνος

Για να τοποθετήσετε την Apple TV σε κατάσταση αναμονής απλά πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Home.

Κάντε επανεκκίνηση της Apple TV

Θα πρέπει πάντα να κάνετε επανεκκίνηση της Apple TV εάν τα πράγματα δεν φαίνεται να λειτουργούν σωστά - για παράδειγμα, εάν υποφέρετε απρόσμενη απώλεια έντασης. Μπορείτε να κάνετε επανεκκίνηση του συστήματος πατώντας και κρατώντας ταυτόχρονα ταυτόχρονα το πλήκτρο Home και Menu. Θα πρέπει να τα απελευθερώσετε όταν αρχίσει να αναβοσβήνει η ενδεικτική λυχνία LED της Apple TV σας.

Ποιο είναι το επόμενο?

Τώρα που έχετε εξοικειωθεί περισσότερο με τη χρήση του Apple Siri Remote θα πρέπει να μάθετε περισσότερα για τις δέκα καλύτερες εφαρμογές τηλεόρασης που μπορείτε να κάνετε λήψη σήμερα.