Πρέπει να αγοράσω ένα netbook πάνω από ένα φορητό υπολογιστή;

Ερώτηση: Πρέπει να αγοράσω ένα netbook πάνω από ένα φορητό υπολογιστή;

Τα netbooks ουσιαστικά εξαφανίστηκαν από την αγορά με ενδιαφέρον για τον καταναλωτή αντί για δισκία. Ως αποτέλεσμα, η ερώτηση δεν είναι πλέον σημαντική, ειδικά καθώς ολοένα και πιο προσιτά ultrabooks έχουν αντικαταστήσει τα αρχικά netbooks με λειτουργικότητα. Ως αποτέλεσμα, προτείνω στους αναγνώστες να ελέγξουν το άρθρο μου Tablets vs. Laptops για μια πιο πρόσφατη σύγκριση προϊόντων.

Απάντηση:

Τα Netbooks είναι πολύ εξειδικευμένα συστήματα πληροφορικής. Είναι σχεδιασμένα να είναι συμπαγή, χαμηλού κόστους και έχουν πολύ μεγάλους χρόνους λειτουργίας. Προκειμένου να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, οι κατασκευαστές πρέπει να κάνουν ορισμένες θυσίες. Οι επεξεργαστές πρέπει να είναι πιο αργός και να έχουν λιγότερους πυρήνες, καθιστώντας τους αδύνατον να εκτελέσουν ορισμένες εφαρμογές και πιο αργούς σε άλλους. Οι μονάδες DVD απομακρύνονται εντελώς, εμποδίζοντας την αναπαραγωγή CD ή DVD και καθιστώντας δύσκολη την εγκατάσταση του λογισμικού που αγοράστηκε από το κατάστημα. Περιορίζονται επίσης στο μέγεθος της μνήμης και του χώρου αποθήκευσης που μπορούν να έχουν από τις άδειες χρήσης του λειτουργικού συστήματος της Microsoft. Περισσότερες λεπτομέρειες για όλα αυτά μπορούν να βρεθούν στο What Are Netbooks μου; άρθρο.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες καθιστούν ένα netbook μια πολύ κακή επιλογή εάν θα είναι ο μόνος υπολογιστής σε ένα νοικοκυριό. Παρόλο που είναι λειτουργικές για βασική περιήγηση στο web, επεξεργασία μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κειμένου, δεν είναι πολύ ικανές σε οποιαδήποτε εφαρμογή πολυμέσων, συμπεριλαμβανομένων γραφικών, βίντεο και μερικές φορές ακόμη και ήχου. Όποιος θέλει να πάρει φορητό υπολογιστή χαμηλού κόστους θα εξυπηρετείται καλύτερα από έναν ελαφρώς πιο ακριβό και λιγότερο φορητό υπολογιστικό φορητό υπολογιστή . Εάν η τιμή δεν είναι επιλογή, αλλά το μέγεθος είναι, τότε ένας πιο ικανός φορητός φορητός υπολογιστής είναι επίσης μια επιλογή.

Τώρα, εάν πρόκειται για έναν δευτερεύοντα υπολογιστή που συμπληρώνει έναν επιτραπέζιο υπολογιστή ή μεγαλύτερο φορητό υπολογιστή, τότε η αγορά ενός netbook μπορεί να είναι μια πολύ οικονομική επιλογή όταν ταξιδεύετε. Το μικρό τους μέγεθος και η μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους καθιστούν πολύ καλούς ως μηχανή εν κινήσει για πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω ανοικτών σημείων Wi-Fi από ξενοδοχεία, αεροδρόμια και καφετέριες. Μετά από όλα, μπορεί να είναι πραγματικά φθηνότερο να αγοράσετε ένα πλήρες επιτραπέζιο υπολογιστή και ένα netbook από έναν εξειδικευμένο φορητό υπολογιστή υψηλής απόδοσης.