Πώς να Childproof Android σας και να το κάνετε Kid Friendly

Ενώ η τηλεόραση έχει από καιρό θεωρηθεί απαραίτητο κακό από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, που συνιστούν όχι περισσότερο από δύο ώρες προβολής για παιδιά, η διαδραστική φύση των smartphones και των tablet μας μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τα παιδιά μας να προχωρήσουν όταν χρησιμοποιηθούν σωστά . Αυτό το καθιστά πολύ σημαντικό να προστατέψετε σωστά το Samsung Galaxy S σας, το Google Pixel ή άλλη συσκευή Android για να διασφαλίσετε πότε το παραδίδετε, χρησιμοποιούν κατάλληλες εφαρμογές και περιορίζονται σε ό, τι μπορούν να κάνουν με αυτό.

Σημείωση: Οι συμβουλές και οι παρακάτω εφαρμογές πρέπει να ισχύουν ανεξάρτητα από το ποιος έκανε το τηλέφωνο Android σας: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi κ.λπ.

01 από 05

Απαγορεύεται το παιδί σας από το Smartphone ή το Tablet σας Android

monkeybusinessimages / iStock

Φυσικά, υπάρχουν και άλλα πιεστικά προβλήματα που μπορούν να λυθούν με κατάλληλη προστασία από το παιδί σας. Μπορεί σίγουρα να μειώσει την έκπληξη ενός υψηλού λογαριασμού πιστωτικής κάρτας λόγω της απεριόριστης πρόσβασης στο Google Play Store, ειδικά στην ψηφιακή εποχή της αγοράς εντός της εφαρμογής.

02 του 05

Τοποθετήστε ένα κλείδωμα στο Smartphone ή στο Tablet σας

Το πρώτο βήμα για να φτιάξετε τη συσκευή Android σας φιλική για το παιδί σας το καθιστά παιδί φιλικό. Αυτό συνεπάγεται την τοποθέτηση ενός κλειδιού PIN ή κωδικού πρόσβασης για να βεβαιωθείτε ότι τα αδιάκριτα μάτια και τα περίεργα δάχτυλα πρέπει πρώτα να περάσουν από εσάς για να το χρησιμοποιήσετε. Προφανώς, ο κωδικός πρόσβασης πρέπει να είναι κάτι που δεν μπορεί να μαντέψει εύκολα το παιδί σας.

Αφού ολοκληρώσετε αυτήν τη ρύθμιση, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τον κωδικό PIN οποτεδήποτε ενεργοποιήσετε τη συσκευή ή να επιχειρήσετε να κάνετε σημαντικές αλλαγές, όπως αλλαγή του κωδικού πρόσβασης.

03 του 05

Δημιουργήστε έναν νέο χρήστη στη συσκευή σας

Μπορείτε να περιορίσετε την πρόσβαση σε εφαρμογές κατά τη δημιουργία ενός νέου χρήστη με περιορισμένη πρόσβαση.

Το επόμενο βήμα για την προστασία των παιδιών σας από το smartphone ή το tablet σας είναι να το κάνετε πιο φιλικό προς τα παιδιά. Αυτό γίνεται με τη δημιουργία ενός λογαριασμού χρήστη ειδικά για τα παιδιά σας. Αν έχετε παιδιά ηλικίας διαφορετικής ηλικίας, μπορείτε να δημιουργήσετε συγκεκριμένα προφίλ για καθένα από αυτά που είναι πιο κατάλληλα για την ηλικία.

Αυτό θα σας μεταφέρει σε μια ειδική οθόνη όπου μπορείτε να επιτρέψετε ή (το πιο σημαντικό) να αποκλείσετε την πρόσβαση σε ορισμένες εφαρμογές της συσκευής. Από προεπιλογή, το Android θα αποκλείσει την πρόσβαση σε σχεδόν όλα, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος περιήγησης Chrome και τη δυνατότητα αναζήτησης στο διαδίκτυο μέσω της εφαρμογής Google. Θα πρέπει να περάσετε και να ενεργοποιήσετε την πρόσβαση σε οποιαδήποτε εφαρμογή ή παιχνίδι που θέλετε να χρησιμοποιούν τα παιδιά σας.

Υπάρχουν πολλές επιλογές με ένα εικονίδιο με γρανάζι στα αριστερά του διακόπτη ενεργοποίησης / απενεργοποίησης. Αυτές είναι εφαρμογές που σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε το περιεχόμενο στο παιδί σας. Αυτό γίνεται γενικά μέσω ρυθμίσεων που βασίζονται στην ηλικία.

Στις Ταινίες και τις Ταινίες Google, μπορείτε να περιορίσετε την πρόσβαση σε κάτι υψηλότερο από μία από τις τυπικές αξιολογήσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να περιορίσετε την πρόσβαση μόνο σε PG-13 και TV-13 και χαμηλότερα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε θέσει περιορισμούς τόσο στις ταινίες όσο και στην τηλεόραση. Θα θελήσετε επίσης να βεβαιωθείτε ότι δεν έχει επιλεγεί η επιλογή "Να επιτρέπεται η μη αξιολογηθείσα περιεχόμενο".

Θυμηθείτε : Μπορείτε να επανέλθετε σε αυτές τις ρυθμίσεις ανά πάσα στιγμή ξεκινώντας την εφαρμογή "Ρυθμίσεις", πηγαίνοντας στους χρήστες και πατώντας το εικονίδιο με το γρανάζι δίπλα στο νέο προφίλ χρήστη. Έτσι, εάν κάνετε λήψη κάποιων νέων εφαρμογών ή παιχνιδιών για το παιδί σας, μπορείτε να τους δώσετε πρόσβαση.

04 του 05

Ρυθμίστε τους περιορισμούς στο Google Play

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε απλώς να περιορίσετε τις λήψεις από το Google Play store. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την προστασία των παιδιών από tablet ή smartphone Android για ένα μεγαλύτερο παιδί. Οι περιορισμοί στο Κατάστημα Google Play επεκτείνονται σε ταινίες, μουσική και βιβλία καθώς και σε εφαρμογές.

Πρέπει να ξέρετε : Αυτοί οι περιορισμοί ισχύουν μόνο για εφαρμογές που είναι διαθέσιμες στο κατάστημα Google Play. Αν έχετε ήδη εγκαταστήσει μια εφαρμογή στη συσκευή, αυτές οι ρυθμίσεις δεν θα περιορίζουν την πρόσβαση σε αυτήν.

05 του 05

Οι καλύτερες εφαρμογές για τη θωράκιση της συσκευής σας Android

Το Kids Place είναι ένας πολύ καλός τρόπος να κλειδώσετε τις εφαρμογές που επιτρέπεται να χρησιμοποιεί το παιδί σας.

Ενώ η ρύθμιση ενός νέου χρήστη είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προστατεύσετε το παιδί σας από τη συσκευή σας, υπάρχουν μερικές εφαρμογές που μπορούν επίσης να κάνουν το τέχνασμα. Αυτές οι εφαρμογές σας βοηθούν να περιορίσετε τις εφαρμογές του παιδιού σας, να περιορίσετε το χρόνο τους στη συσκευή και να περιορίσετε ακόμη και τους ιστότοπους.