Το συμπαγές στερεοφωνικό σύστημα Pioneer Elite X-Z9

Καλό σύστημα ήχου με πολλές επιλογές ψυχαγωγίας ήχου

Η Pioneer Electronics αποτελεί τη βάση των ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης από τη δεκαετία του '70. Ένα από τα νεότερα πολυτελή προϊόντα της Pioneer Elite είναι το X-Z9, ένα συμπαγές στερεοφωνικό σύστημα που συνδυάζει ένα στερεοφωνικό δέκτη με ενσωματωμένο CD / SACD player και ένα ζευγάρι στερεοφωνικών ηχείων. Ο δέκτης διαθέτει δέκτη AM / FM, είναι δορυφορικό ραδιόφωνο XM & Sirius Ready και διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο τηλεχειριστήριο. Το X-Z9 είναι ένας δέκτης δικτύου που διαθέτει την Πλατφόρμα Home Media της Pioneer για να απολαμβάνει πηγές ψυχαγωγίας όπως το ραδιόφωνο Internet, ροή ήχου από ένα δικτυωμένο υπολογιστή ή μουσική που είναι αποθηκευμένη σε MP3 player ή USB thumb drive.

Χαρακτηριστικά X-Z9 του δέκτη

Το X-Z9 είναι ένας μικρός δέκτης μεγέθους ραφιού με κομψό μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα. Εκτός από τον έλεγχο έντασης ήχου και μερικά λογότυπα, το X-Z9 μοιάζει με ένα μαύρο κουτί μέχρι να ενεργοποιηθεί η τροφοδοσία και να ενεργοποιηθεί η κινούμενη, εύκολη στην ανάγνωση οθόνη. Αρχικά, η οθόνη εμφανίζει το λογότυπο της Pioneer και, στη συνέχεια, αλλάζει για να αποκαλύψει την επιλεγμένη πηγή, το επίπεδο έντασης ή την ημέρα και την ώρα. Το ρολόι περιλαμβάνει ένα χρονοδιακόπτη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ξυπνήσει ή να κοιμηθεί ακούγοντας μουσική, ένα ωραίο χαρακτηριστικό. Ο μπροστινός πίνακας διαθέτει ενεργοποίηση / απενεργοποίηση, μια είσοδο USB, αναλογική είσοδο ήχου για φορητή συσκευή αναπαραγωγής και υποδοχή εξόδου ακουστικών 3,5 mm. Η ενσωματωμένη συσκευή αναπαραγωγής CD / SACD διαθέτει στοιχεία ελέγχου αφής στο επάνω μέρος του δέκτη. Μόνο ένα ελαφρύ άγγιγμα ανοίγει το συρτάρι δίσκων ή λειτουργεί τις λειτουργίες του παίκτη.

Το μεγαλύτερο μέρος της προηγμένης συνδεσιμότητας του δέκτη βρίσκεται στον οπίσθιο πίνακα, συμπεριλαμβανομένου ενός υποδοχέα πολλαπλών ακίδων iPod (συμπεριλαμβανόμενου του καλωδίου iPod), των ξεχωριστών εισόδων XM και Sirius Satellite Radio, μιας θύρας LAN (Local Area Network) για Internet Radio ή σύνδεσης σε δίκτυο PC, υποδοχές εισόδου / εξόδου αναλογικού ήχου για ένα κασετόφωνο (ή άλλο αναλογικό εξάρτημα) και ακόμη και μια είσοδο phono για ένα πικάπ. Οι ακροδέκτες εξόδου των ηχείων είναι για καλώδια ή καλώδια ηχείων με συνδετικούς συνδέσμους. Το σύστημα έρχεται με καλής ποιότητας, μεγάλης κλίμακας καλώδιο ομιλητή, αντί για το αδύνατο καλώδιο ομιλητή "οδοντικό νήμα" που περιλαμβάνεται σε πολλά συστήματα.

Internet Radio

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του X-Z9 είναι το Internet Radio, με κυριολεκτικά εκατοντάδες ραδιοφωνικούς σταθμούς, podcasts και άλλο περιεχόμενο από σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο - μερικοί είναι σημαντικοί σταθμοί και άλλοι είναι ραδιοφωνικοί σταθμοί. Βρήκα ακόμη και τις επικοινωνίες ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, τις αστυνομικές επικοινωνίες και άλλο ασυνήθιστο περιεχόμενο. Ακούγοντας το Internet Radio είναι εύκολο. Απλώς συνδέστε τον δέκτη σε δρομολογητή Internet μέσω της σύνδεσης LAN στον πίσω πίνακα, επιλέξτε Internet Radio από την Home Media Gallery και εντοπίστε έναν σταθμό. Η ταυτοποίηση του σταθμού μετακινείται στην οθόνη του μπροστινού πίνακα. Ο συνεργάτης ραδιοφώνου του Διαδικτύου της Pioneer είναι ο vTuner και ένας κατάλογος σταθμών μπορεί να βρεθεί στο vTuner.com. Έως και 30 ραδιοφωνικοί σταθμοί Διαδικτύου μπορούν να αποθηκευτούν στο δέκτη και να ανακληθούν όταν το επιθυμείτε. Μια οθόνη επί της οθόνης θα διευκολύνει την επιλογή σταθμών, αλλά η φωτεινή ένδειξη του δέκτη είναι επαρκής εφόσον είστε κοντά στον δέκτη.

Αρχική Έκθεση μέσων

Η αναπαραγωγή αρχείων ήχου από ένα δίκτυο απαιτεί υπολογιστή με Windows XP ή Windows Vista και από τη στιγμή που χρησιμοποιώ ένα Mac δεν μπόρεσα να δοκιμάσω αυτή τη λειτουργία. Ωστόσο, η Home Media Gallery υποστηρίζει τις ακόλουθες μορφές ήχου (με μερικές εξαιρέσεις, ανάλογα με το αν η μορφή είναι συμβατή με τον διακομιστή):

Σύστημα ηχείων X-Z9

Τα μεγάφωνα μεγέθους βιβλιοθήκης X-Z9 είναι ένα μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα που συμπληρώνει όμορφα τον δέκτη. Τα τρισδιάστατα μπάσα-αντανακλαστικά ηχεία έχουν ένα γούφερ πέντε ιντσών και ένα μεσαίο τμήμα πέντε ιντσών με ένα tweeter συγκεντρωτικά ευθυγραμμισμένο με μία ίντσα στο κέντρο του οδηγού μέσης. Τα ηχεία είναι μαγνητικά θωρακισμένα έτσι ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν δίπλα σε μια τηλεόραση χωρίς να ανησυχούν για να επηρεάσουν την εικόνα.

Δοκιμές ακρόασης

Δοκίμασα το Pioneer Elite X-Z9 με τα ηχεία που τοποθετήθηκαν στα στηρίγματα των ηχείων, τα οποία θα ήθελα να συστήσω αντί για ένα βιβλιοθήκη. Η τοποθέτηση των ηχείων στα περίπτερα χωρίς την επιρροή ενός ράφι επιτρέπει την ακριβέστερη αξιολόγηση των ηχείων. Το σύστημα X-Z9 διαθέτει πλήρη, πλούσια ποιότητα ήχου με όλους τους τύπους μουσικής. Η απόκριση των μπάσων είναι περισσότερο από αρκετή για τα δωμάτια μεσαίου μεγέθους και η απόδοση των μεσαίων και υψηλής συχνότητας είναι καθαρή και λεπτομερής. Ο δέκτης AM / FM είχε επίσης καλή απόδοση και είχε εξαιρετική υποδοχή.

Περίληψη

Το X-Z9 είναι ένα καλά προσαρμοσμένο σύστημα και η ποιότητα του ήχου του συγκρίνεται ευνοϊκά με ένα στερεοφωνικό σύστημα συνιστωσών με ένα στερεοφωνικό δέκτη και ένα ζευγάρι ηχείων, αν και στα $ 1.799 είναι κάτι παραπάνω από το να ξοδέψετε ένα καλό σύστημα. Ο καλά προσαρμοσμένος δέκτης και σύστημα ηχείων παίρνει τις εικασίες από την επιλογή ενός στερεοφωνικού δέκτη και το ταιριάζουν με τα δεξιόστροφα ηχεία. Η ηχητική του ποιότητα είναι κατάλληλη για ένα βασικό σύστημα μέτριας τιμής ή ως σύστημα δωματίων υπνοδωματίου ή κοιτώνα, ειδικά με το ρολόι και το χρονοδιακόπτη. Η Πλατφόρμα Home Media της Pioneer με ενσωματωμένη συσκευή αναπαραγωγής CD / SACD και άλλες συνδέσεις προσφέρουν σχεδόν ατέλειωτες πηγές μουσικής, ειδήσεων, ομιλιών, αθλημάτων και άλλης ψυχαγωγίας ήχου. Έχει μια εύκολη στη χρήση διεπαφή και το τηλεχειριστήριο που απαιτεί λίγο χρόνο για να καταλάβει και να χρησιμοποιήσει, οπότε δεν θα χρειαστεί να περάσετε ώρες διαβάζοντας το εγχειρίδιο, ίσως μόνο λίγο πειραματισμό. Παρόλο που δεν αναπαράγει DVD, θα μπορούσε να συνδεθεί με την έξοδο ήχου μιας τηλεόρασης ή DVD player και να χρησιμοποιηθεί για στερεοφωνικό ήχο με πολύ καλύτερη πιστότητα από τα μικρά ηχεία που είναι ενσωματωμένα στις περισσότερες τηλεοράσεις.

Το Pioneer Elite X-Z9 αξίζει να το εξετάσετε αν ψάχνετε για ένα καλό στερεοφωνικό σύστημα που είναι εύκολο στη χρήση, ακούγεται καλό και προσφέρει πολλές επιλογές ακρόασης.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ