Πώς να διαχειριστείτε το ιστορικό περιήγησης στο Safari για το iPhone

Λάβετε υπόψη ότι αυτό το σεμινάριο δημιουργήθηκε σε μια παλαιότερη έκδοση του iOS. Εάν είναι απαραίτητο, επισκεφθείτε την ενημερωμένη έκδοση που δημιουργήθηκε στο iOS 5.1 .

Το πρόγραμμα περιήγησης ιστού Safari στο iPhone σας διατηρεί ένα αρχείο καταγραφής ιστοσελίδων που έχετε επισκεφτεί στο παρελθόν.

Από καιρό σε καιρό μπορεί να σας φανεί χρήσιμο να κοιτάξετε πίσω στο ιστορικό σας για να επισκεφθείτε ξανά έναν συγκεκριμένο ιστότοπο. Μπορεί επίσης να έχετε την επιθυμία να καθαρίσετε αυτήν την ιστορία για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής ή για να αποτρέψετε την κυβερνητική κατασκοπία . Σε αυτό το σεμινάριο, θα μάθετε πώς να κάνετε και τα δύο αυτά πράγματα.

Λάβετε υπόψη ότι η εφαρμογή Safari πρέπει να τερματιστεί εντελώς πριν από την εκκαθάριση οποιουδήποτε ιστορικού, μνήμης cache, cookies κ.λπ. Εάν δεν είστε βέβαιοι για το πώς να το κάνετε αυτό, επισκεφτείτε τον οδηγό Πώς να σκοτώσετε το iPhone Apps .

01 από 09

Το κουμπί "Σελιδοδείκτες"

Αρχικά, ανοίξτε το πρόγραμμα περιήγησης Safari επιλέγοντας το εικονίδιο του Safari, που βρίσκεται συνήθως στην Αρχική οθόνη του iPhone σας.

Το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης Safari θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται στο iPhone σας. Κάντε κλικ στο κουμπί " Σελιδοδείκτες " που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης.

02 του 09

Επιλέξτε "Ιστορικό" από το μενού σελιδοδεικτών

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Το μενού Σελιδοδείκτες θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται στην οθόνη του iPhone σας. Επιλέξτε την επιλογή με τίτλο Ιστορικό , που βρίσκεται στην κορυφή του μενού.

03 του 09

Το ιστορικό περιήγησης

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Το ιστορικό περιήγησης του Safari πρέπει τώρα να εμφανίζεται στην οθόνη του iPhone σας. Παρατηρήστε στο παράδειγμα που εμφανίζεται εδώ ότι οι ιστότοποι που επισκέφθηκαν νωρίτερα την ημέρα, όπως το About.com και το ESPN εμφανίζονται ξεχωριστά. Οι ιστότοποι που επισκέφθηκαν τις προηγούμενες ημέρες χωρίζονται σε δευτερεύοντα μενού. Για να δείτε ένα ιστορικό περιήγησης συγκεκριμένης ημέρας, απλά επιλέξτε την κατάλληλη ημερομηνία από το μενού. Όταν επιλέγεται μια συγκεκριμένη καταχώρηση στο ιστορικό περιήγησης του iPhone, το πρόγραμμα περιήγησης Safari θα σας μεταφέρει αμέσως σε αυτή τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

04 του 09

Καθαρισμός ιστορικού περιήγησης Safari (Μέρος 1)

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Εάν θέλετε να καθαρίσετε πλήρως το ιστορικό περιήγησης Safari, μπορείτε να το κάνετε σε δύο απλά βήματα.

Στην κάτω αριστερή γωνία του μενού Ιστορικό υπάρχει μια επιλογή με την ένδειξη Διαγραφή. Επιλέξτε αυτό για να διαγράψετε τα αρχεία ιστορικού σας.

05 του 09

Σαφή ιστορικό περιήγησης του Safari (Μέρος 2)

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Ένα μήνυμα επιβεβαίωσης θα εμφανιστεί τώρα στην οθόνη σας. Για να συνεχίσετε με τη διαγραφή του ιστορικού περιήγησης του Safari, επιλέξτε Διαγραφή ιστορικού . Για να τερματίσετε τη διαδικασία, επιλέξτε Ακύρωση.

06 του 09

Εναλλακτική μέθοδος για την εκκαθάριση του ιστορικού περιήγησης του Safari (Μέρος 1)

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Τα βήματα 4 και 5 αυτού του σεμιναρίου περιγράφουν πώς μπορείτε να καθαρίσετε το ιστορικό περιήγησης του Safari στο iPhone απευθείας μέσω του ίδιου του προγράμματος περιήγησης. Υπάρχει μια εναλλακτική μέθοδος για την πραγματοποίηση αυτής της εργασίας, η οποία δεν απαιτεί το άνοιγμα της εφαρμογής του προγράμματος περιήγησης καθόλου.

Πρώτα επιλέξτε το εικονίδιο Ρυθμίσεις , που βρίσκεται συνήθως στην κορυφή της αρχικής οθόνης iPhone.

07 του 09

Εναλλακτική μέθοδος για την εκκαθάριση του ιστορικού περιήγησης του Safari (Μέρος 2)

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί το μενού Ρυθμίσεις iPhone . Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε την επιλογή με την ένδειξη Safari. Επιλέξτε Safari.

08 από 09

Εναλλακτική μέθοδος για την εκκαθάριση του ιστορικού περιήγησης του Safari (Μέρος 3)

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Οι Ρυθμίσεις του Safari πρέπει τώρα να εμφανίζονται στο iPhone σας. Για να συνεχίσετε να διαγράφετε το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης, επιλέξτε το κουμπί με τίτλο Clear History.

09 του 09

Εναλλακτική μέθοδος για την εκκαθάριση του ιστορικού περιήγησης του Safari (Μέρος 4)

(Φωτογραφία © Scott Orgera).

Ένα μήνυμα επιβεβαίωσης θα εμφανιστεί τώρα στην οθόνη σας. Για να συνεχίσετε με τη διαγραφή του ιστορικού περιήγησης του Safari, επιλέξτε Διαγραφή ιστορικού. Για να τερματίσετε τη διαδικασία, επιλέξτε Ακύρωση.