Πώς να τροποποιήσετε το μέγεθος κειμένου στον Internet Explorer

Ορισμένες ιστοσελίδες καθορίζουν ρητά το μέγεθος του κειμένου

Ο Internet Explorer υποστηρίζει διάφορες προσαρμογές, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας των χρηστών να ελέγχουν το μέγεθος του κειμένου μιας ιστοσελίδας. Αλλάξτε το μέγεθος κειμένου είτε προσωρινά χρησιμοποιώντας συντομεύσεις πληκτρολογίου είτε αλλάξτε το προεπιλεγμένο μέγεθος κειμένου για όλες τις περιόδους λειτουργίας του προγράμματος περιήγησης.

Σημειώστε ότι ορισμένες ιστοσελίδες έχουν καθορίσει ρητά το μέγεθος του κειμένου, επομένως αυτές οι μέθοδοι δεν λειτουργούν για να το αλλάξουν. Εάν δοκιμάσετε τις μεθόδους εδώ και το κείμενό σας παραμένει αμετάβλητο, χρησιμοποιήστε τις επιλογές Προσβασιμότητα του Internet Explorer.

Προσωρινή αλλαγή μεγέθους κειμένου χρησιμοποιώντας συντομεύσεις πληκτρολογίου

Τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης, συμπεριλαμβανομένου του Internet Explorer, υποστηρίζουν κοινές συντομεύσεις πληκτρολογίου για την αύξηση ή τη μείωση του μεγέθους του κειμένου. Αυτά επηρεάζουν μόνο την τρέχουσα περίοδο λειτουργίας του προγράμματος περιήγησης - στην πραγματικότητα, εάν ανοίξετε άλλη καρτέλα στο πρόγραμμα περιήγησης, το κείμενο σε αυτήν την καρτέλα θα επανέλθει στο προεπιλεγμένο μέγεθος.

Σημειώστε ότι αυτές οι συντομεύσεις πληκτρολογίου πράγματι μεγεθύνουν ή αυξάνουν, αντί να αυξάνουν μόνο το μέγεθος του κειμένου. Αυτό σημαίνει ότι αυξάνουν το μέγεθος όχι μόνο του κειμένου, αλλά και των εικόνων και άλλων στοιχείων σελίδας.

Αλλαγή του προεπιλεγμένου μεγέθους κειμένου

Χρησιμοποιήστε τα μενού για να αλλάξετε το προεπιλεγμένο μέγεθος, έτσι ώστε κάθε σύνοδος προγράμματος περιήγησης να αντικατοπτρίζει το νέο μέγεθος. Δύο γραμμές εργαλείων παρέχουν ρυθμίσεις μεγέθους κειμένου: τη γραμμή εντολών και τη γραμμή μενού. Η γραμμή εντολών είναι ορατή από προεπιλογή, ενώ η γραμμή μενού είναι κρυμμένη από προεπιλογή.

Χρήση της γραμμής εργαλείων εντολών : Κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού Page στη γραμμή εργαλείων εντολών και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Μέγεθος κειμένου . Επιλέξτε είτε μεγαλύτερο, μεγαλύτερο, μεσαίο (προεπιλεγμένο), μικρότερο ή μικρότερο . Η τρέχουσα επιλογή εμφανίζει μια μαύρη κουκκίδα.

Χρήση της γραμμής εργαλείων του μενού : Πατήστε Alt για να εμφανιστεί η γραμμή εργαλείων μενού, στη συνέχεια επιλέξτε Προβολή από τη γραμμή εργαλείων μενού και επιλέξτε Μέγεθος κειμένου . Οι ίδιες επιλογές εμφανίζονται εδώ όπως στο μενού σελίδας.

Χρησιμοποιώντας τις επιλογές προσβασιμότητας για τον έλεγχο του μεγέθους κειμένου

Ο Internet Explorer παρέχει μια σειρά επιλογών προσβασιμότητας που μπορούν να παρακάμψουν τις ρυθμίσεις μιας ιστοσελίδας. Μεταξύ αυτών είναι μια επιλογή μεγέθους κειμένου.

  1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις κάνοντας κλικ στο εικονίδιο με το γρανάζι στα δεξιά του προγράμματος περιήγησης και επιλέγοντας Επιλογές Internet για να ανοίξετε ένα διάλογο επιλογών.
  2. Επιλέξτε το κουμπί Προσβασιμότητα για να ανοίξετε ένα παράθυρο διαλόγου Προσβασιμότητα.
  3. Επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου " Παράβλεψη μεγεθών γραμματοσειρών που καθορίζονται στις ιστοσελίδες " και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK .

Έξοδος από το μενού επιλογών και επιστροφή στο πρόγραμμα περιήγησης.

Μεγέθυνση ή σμίκρυνση

Η επιλογή ζουμ είναι διαθέσιμη στα ίδια μενού που έχουν μια επιλογή μεγέθους κειμένου, δηλαδή το μενού Page στη γραμμή εργαλείων εντολών και το μενού Προβολή στη γραμμή εργαλείων μενού. Αυτή η επιλογή είναι ίδια με τη χρήση των συντομεύσεων πληκτρολογίου Ctrl + και Ctrl -Cmd + και Cmd - σε Mac).