Τρόπος χρήσης των Εργαλείων προγραμματιστή του προγράμματος περιήγησης στο Web

Ενσωματωμένα εργαλεία για σχεδιαστές ιστοσελίδων, προγραμματιστές και δοκιμαστές

Εκτός από τους περισσότερους κατασκευαστές φυλλομετρητών που επικεντρώνονται στον καθημερινό χρήστη που θέλει να σερφάρετε στο Web, φροντίζει επίσης τους προγραμματιστές του Web, τους σχεδιαστές και τους επαγγελματίες της διασφάλισης ποιότητας που βοηθούν στην κατασκευή των εφαρμογών και των ιστότοπων στους οποίους οι χρήστες έχουν πρόσβαση, ενσωματώνοντας ισχυρά εργαλεία απευθείας στα προγράμματα περιήγησης τους εαυτούς τους.

Πηγαίνουν οι ημέρες κατά τις οποίες τα μοναδικά εργαλεία προγραμματισμού και δοκιμών που βρέθηκαν μέσα σε ένα πρόγραμμα περιήγησης σας επέτρεψαν να δείτε τον πηγαίο κώδικα μιας σελίδας και τίποτα περισσότερο. Τα σημερινά προγράμματα περιήγησης σας επιτρέπουν να κάνετε μια βαθύτερη κατάδυση κάνοντας τα πράγματα όπως εκτέλεση και αποσφαλμάτωση αποσπασμάτων JavaScript, επιθεώρηση και επεξεργασία στοιχείων DOM, παρακολούθηση της κυκλοφορίας δικτύου σε πραγματικό χρόνο καθώς φορτώνεται η εφαρμογή ή η σελίδα σας για τον εντοπισμό σημείων συμφόρησης, την ανάλυση της απόδοσης CSS δεν χρησιμοποιεί πάρα πολύ μνήμη ή πάρα πολλούς κύκλους CPU και πολλά άλλα. Από τη σκοπιά των δοκιμών, μπορείτε να αναπαράγετε πώς μια εφαρμογή ή μια ιστοσελίδα θα προβάλλεται σε διαφορετικά προγράμματα περιήγησης καθώς και σε διαφορετικές συσκευές και πλατφόρμες μέσω της μαγείας του σχεδιασμού που ανταποκρίνεται και των ενσωματωμένων προσομοιωτών. Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να κάνετε όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται να αφήσετε το πρόγραμμα περιήγησής σας!

Τα σεμινάρια που ακολουθούν σας δείχνουν πώς να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα εργαλεία προγραμματιστών σε πολλά δημοφιλή προγράμματα περιήγησης στο Web.

Google Chrome

Γκρο πλαν Εικόνες # 182772277

Τα εργαλεία προγραμματιστή του Chrome σάς επιτρέπουν να επεξεργάζεστε και να διορθώνετε κώδικα, να ελέγχετε μεμονωμένα στοιχεία για να εκθέτετε προβλήματα επιδόσεων, να προσομοιώνετε διαφορετικές οθόνες συσκευών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που εκτελούν Android ή iOS , και να εκτελείτε διάφορες άλλες χρήσιμες λειτουργίες.

  1. Κάντε κλικ στο κύριο κουμπί του Chrome, το οποίο φέρει τρεις οριζόντιες γραμμές και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του προγράμματος περιήγησης.
  2. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την επιλογή Περισσότερα εργαλεία .
  3. Θα εμφανιστεί τώρα ένα δευτερεύον μενού. Επιλέξτε την επιλογή με την ονομασία Εργαλεία προγραμματιστή . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου στη θέση αυτού του στοιχείου μενού: Chrome OS / Windows ( CTRL + SHIFT + I ), Mac OS X ( ALT (OPTION) + COMMAND + I )
  4. Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί η διεπαφή των Εργαλείων για προγραμματιστές Chrome, όπως φαίνεται σε αυτό το στιγμιότυπο οθόνης. Ανάλογα με την έκδοση του Chrome, η αρχική διάταξη που βλέπετε μπορεί να είναι ελαφρώς διαφορετική από αυτήν που παρουσιάζεται εδώ. Ο κύριος κόμβος των εργαλείων για προγραμματιστές, που συνήθως βρίσκονται είτε στην κάτω είτε στην δεξιά πλευρά της οθόνης, περιέχει τις ακόλουθες καρτέλες.
    Στοιχεία: Παρέχει τη δυνατότητα επιθεώρησης του CSS και του κώδικα HTML καθώς και την επεξεργασία του CSS on-the-fly, βλέποντας τα αποτελέσματα των αλλαγών σας σε πραγματικό χρόνο.
    Κονσόλα: Η κονσόλα JavaScript του Chrome επιτρέπει άμεση καταχώρηση εντολών καθώς και διαγνωστικό εντοπισμό σφαλμάτων.
    Πηγές: Σας επιτρέπει να εντοπίζετε λάθος κώδικα JavaScript μέσω ισχυρού γραφικού περιβάλλοντος.
    Δίκτυο: Κατηγοριοποιεί και εμφανίζει λεπτομερείς πληροφορίες για κάθε σχετική λειτουργία στην ενεργή εφαρμογή ή σελίδα, συμπεριλαμβανομένων των πλήρων κεφαλίδων αιτήματος και απαντήσεων καθώς και των προχωρημένων μετρήσεων χρονισμού.
    Χρονοδιάγραμμα: Επιτρέπει την εμπεριστατωμένη ανάλυση κάθε δραστηριότητας που πραγματοποιείται στο πρόγραμμα περιήγησης μόλις ξεκινήσει μια αίτηση φόρτωσης σελίδας ή εφαρμογής.
  5. Εκτός από αυτές τις ενότητες, μπορείτε επίσης να αποκτήσετε πρόσβαση στα ακόλουθα εργαλεία μέσω του εικονιδίου >> , που βρίσκεται στα δεξιά της καρτέλας Χρονοδιάγραμμα .
    Προφίλ: Κατακερματισμένη στις ενότητες προφίλ CPU και Heap profiler , παρέχει εκτεταμένη χρήση μνήμης και χρόνο συνολικής εκτέλεσης της ενεργής εφαρμογής ή σελίδας.
    Ασφάλεια: Επισημαίνει προβλήματα πιστοποιητικών και άλλα θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια με την ενεργή σελίδα ή την εφαρμογή.
    Πόροι: Αυτός είναι ο τόπος όπου μπορείτε να ελέγξετε τα cookies, τον τοπικό αποθηκευτικό χώρο, την προσωρινή μνήμη εφαρμογών και άλλες τοπικές πηγές δεδομένων που χρησιμοποιούνται από την τρέχουσα ιστοσελίδα ή εφαρμογή.
    Έλεγχοι: Προσφέρει τρόπους για τη βελτιστοποίηση του χρόνου φόρτωσης της σελίδας ή της εφαρμογής και της γενικής απόδοσης.
  6. Η λειτουργία συσκευής σάς επιτρέπει να βλέπετε την ενεργή σελίδα σε έναν προσομοιωτή, ο οποίος την κάνει σχεδόν όπως ακριβώς φαίνεται σε μία από τις περισσότερες από δώδεκα συσκευές, συμπεριλαμβανομένων πολλών γνωστών μοντέλων Android και iOS, όπως iPad, iPhone και Samsung Galaxy. Σας δίνεται επίσης η δυνατότητα να μιμηθούν ψηφίσματα προσαρμοσμένης οθόνης ώστε να ταιριάζουν στις ιδιαίτερες ανάγκες σας για ανάπτυξη ή δοκιμή. Για να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία συσκευής , επιλέξτε το εικονίδιο κινητού τηλεφώνου που βρίσκεται ακριβώς στα αριστερά της καρτέλας Στοιχεία .
  7. Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε την εμφάνιση και την αίσθηση των εργαλείων προγραμματιστών κάνοντας πρώτα κλικ στο κουμπί μενού που αντιπροσωπεύεται από τρεις κάθετα τοποθετημένες κουκίδες και βρίσκεται στην άκρα δεξιά πλευρά των προαναφερθέντων καρτελών. Από αυτό το αναπτυσσόμενο μενού, μπορείτε να επανατοποθετήσετε την αποβάθρα, να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε διαφορετικά εργαλεία καθώς και να ξεκινήσετε πιο προηγμένα αντικείμενα, όπως έναν επιθεωρητή συσκευών. Θα διαπιστώσετε ότι η ίδια η διεπαφή εργαλείων dev είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμη μέσω των ρυθμίσεων που βρίσκονται σε αυτή την ενότητα.
Περισσότερο "

Mozilla Firefox

Εικονογράφηση # 571606617 Λήψη εικόνων

Η ενότητα για προγραμματιστές ιστού του Firefox περιλαμβάνει εργαλεία για σχεδιαστές, προγραμματιστές και δοκιμαστές, όπως έναν επεξεργαστή στυλ και ένα σταγονόμετρο εικονοστοιχείων.

Συνιστώμενη ανάγνωση: Τα Top 25 Greasemonkey και Tampermonkey User Scripts

  1. Κάντε κλικ στο κύριο κουμπί του Firefox, το οποίο αντιπροσωπεύεται από τρεις οριζόντιες γραμμές και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης.
  2. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε το εικονίδιο με τον τίτλο Προγραμματιστής . Θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται το μενού Web Developer , το οποίο περιέχει τις ακόλουθες επιλογές. Θα παρατηρήσετε ότι τα περισσότερα στοιχεία μενού έχουν συντομεύσεις πληκτρολογίου που σχετίζονται με αυτές.
    Εργαλεία εναλλαγής: Εμφανίζει ή αποκρύπτει τη διεπαφή εργαλείων προγραμματιστών, που συνήθως βρίσκεται στο κάτω μέρος του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Συντόμευση πληκτρολογίου: Mac OS X ( ALT (OPTION) + COMMAND + I ), Windows ( CTRL + SHIFT + I )
    Επιθεωρητής: Σας επιτρέπει να ελέγχετε και / ή να τροποποιείτε τον κώδικα CSS και HTML στην ενεργή σελίδα καθώς και σε μια φορητή συσκευή μέσω απομακρυσμένης αποσφαλμάτωσης. Συντόμευση πληκτρολογίου: Mac OS X ( ALT (OPTION) + COMMAND + C ), Windows ( CTRL + SHIFT + C )
    Web Console: Σας επιτρέπει να εκτελέσετε εκφράσεις JavaScript μέσα στην ενεργή σελίδα καθώς και να αναθεωρήσετε ένα διαφορετικό σύνολο καταγεγραμμένων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των προειδοποιήσεων ασφαλείας, των αιτημάτων δικτύου, των μηνυμάτων CSS και πολλά άλλα. Συντόμευση πληκτρολογίου: Mac OS X ( ALT (OPTION) + COMMAND + K ), Windows ( CTRL + SHIFT + K )
    Debugger: Ο εντοπιστής σφαλμάτων JavaScript σάς επιτρέπει να εντοπίζετε και να διορθώνετε ελαττώματα θέτοντας σημεία διακοπής, επιθεωρώντας κόμβους DOM, εξωτερικές πηγές μαύρης πυγμαχίας και πολλά άλλα. Όπως συμβαίνει με τον Επιθεωρητή , αυτή η λειτουργία υποστηρίζει επίσης την απομακρυσμένη αποσφαλμάτωση. Συντόμευση πληκτρολογίου: Mac OS X ( ALT (OPTION) + COMMAND + S ), Windows ( CTRL + SHIFT + S)
    Επεξεργαστής στυλ: Σας επιτρέπει να δημιουργείτε νέα φύλλα στυλ και να τα ενσωματώνετε στην ενεργή ιστοσελίδα ή να επεξεργάζεστε τα υπάρχοντα φύλλα και να δοκιμάζετε πώς οι αλλαγές σας εμφανίζονται σε ένα πρόγραμμα περιήγησης με ένα μόνο κλικ. Συντόμευση πληκτρολογίου: Mac OS X, Windows ( SHIFT + F7 )
    Απόδοση: Παρέχει λεπτομερή ανάλυση της απόδοσης δικτύου της ενεργής σελίδας, των δεδομένων ρυθμού πλαισίων, του χρόνου και της κατάστασης εκτέλεσης της JavaScript, του χρώματος που αναβοσβήνει και πολλά άλλα. Συντόμευση πληκτρολογίου: Mac OS X, Windows ( SHIFT + F5 )
    Δίκτυο: Εμφανίζει κάθε αίτημα δικτύου που ξεκίνησε από το πρόγραμμα περιήγησης μαζί με την αντίστοιχη μέθοδο, τον τομέα προέλευσης, τον τύπο, το μέγεθος και το χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει. Συντόμευση πληκτρολογίου: Mac OS X ( ALT (OPTION) + COMMAND + Q ), Windows ( CTRL + SHIFT + Q )
    Γραμμή εργαλείων προγραμματιστή: Ανοίγει ένα διαδραστικό διερμηνέα γραμμής εντολών. Εισαγάγετε βοήθεια στον διερμηνέα για μια λίστα όλων των διαθέσιμων εντολών και της σωστής σύνταξής τους. Συντόμευση πληκτρολογίου: Mac OS X, Windows ( SHIFT + F2 )
    WebIDE: Παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας και εκτέλεσης εφαρμογών Web μέσω μιας πραγματικής συσκευής που χρησιμοποιεί το Firefox OS ή μέσω του προσομοιωτή του Firefox OS. Συντόμευση πληκτρολογίου: Mac OS X, Windows ( SHIFT + F8 )
    Κονσόλα περιήγησης: Παρέχει την ίδια λειτουργικότητα με την Κονσόλα Ιστού (δείτε παραπάνω). Ωστόσο, όλα τα δεδομένα που επιστρέφονται αφορούν ολόκληρη την εφαρμογή του Firefox (συμπεριλαμβανομένων των επεκτάσεων και των λειτουργιών σε επίπεδο περιηγητή), σε αντίθεση με την ενεργή ιστοσελίδα. Συντόμευση πληκτρολογίου: Mac OS X ( SHIFT + COMMAND + J ), Windows ( CTRL + SHIFT + J )
    Ανταπόκριση προβολής σχεδίασης: Σας επιτρέπει να προβάλλετε άμεσα μια ιστοσελίδα σε διαφορετικές αναλύσεις, διατάξεις και μεγέθη οθόνης για να μιμείται πολλές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των δισκίων και των smartphones. Συντόμευση πληκτρολογίου: Mac OS X ( ALT (OPTION) + COMMAND + M ), Windows ( CTRL + SHIFT + M )
    Σταγονόμετρο: Εμφανίζει τον εξαγωνικό κωδικό χρώματος για επιλεγμένα εικονοστοιχεία.
    Scratchpad : Σας επιτρέπει να γράφετε, να επεξεργάζεστε, να ενσωματώνετε και να εκτελείτε αποσπάσματα κώδικα JavaScript από ένα παράθυρο του Firefox. Συντόμευση πληκτρολογίου: Mac OS X, Windows ( SHIFT + F4 )
    Πηγή σελίδας: Το αρχικό εργαλείο προγραμματιστών που βασίζεται στον browser, αυτή η επιλογή εμφανίζει απλώς τον διαθέσιμο κώδικα πηγής για την ενεργή σελίδα. Συντόμευση πληκτρολογίου: Mac OS X ( COMMAND + U ), Windows ( CTRL + U )
    Λάβετε περισσότερα εργαλεία: Ανοίγει τη συλλογή Εργαλειοθήκη προγραμματιστή ιστού στον επίσημο ιστότοπο πρόσθετων του Mozilla, που περιλαμβάνει περίπου δώδεκα δημοφιλείς επεκτάσεις όπως το Firebug και το Greasemonkey.
Περισσότερο "

Microsoft Edge / Internet Explorer

Εικονογραφίες |

Αναφερόμενος συνήθως ως Εργαλεία για προγραμματιστές F12 , ένα αφιέρωμα στη συντόμευση πληκτρολογίου που ξεκίνησε τη διεπαφή από προηγούμενες εκδόσεις του Internet Explorer, το dev εργαλείο στο IE11 και το Microsoft Edge έχει προχωρήσει πολύ από την έναρξή του προσφέροντας μια πολύ εύχρηστη ομάδα οι οθόνες, τα προγράμματα εντοπισμού σφαλμάτων, οι εξομοιωτές και οι μεταγλωττιστές.

  1. Κάντε κλικ στο μενού Περισσότερες ενέργειες , που αντιπροσωπεύεται από τρεις τελείες και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή με την ονομασία Εργαλεία προγραμματιστή F12 . Όπως ήδη ανέφερα, μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση στα εργαλεία μέσω της συντόμευσης πληκτρολογίου F12 .
  2. Η διεπαφή ανάπτυξης πρέπει τώρα να εμφανίζεται, συνήθως στο κάτω μέρος του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Υπάρχουν τα ακόλουθα εργαλεία, τα οποία είναι προσβάσιμα κάνοντας κλικ στην αντίστοιχη επικεφαλίδα καρτέλας ή χρησιμοποιώντας τη συντόμευση του πληκτρολογίου.
    DOM Explorer: Σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε φύλλα στυλ και HTML στην ενεργή σελίδα, μετατρέποντας τα τροποποιημένα αποτελέσματα καθώς πηγαίνετε. Χρησιμοποιεί τη λειτουργία IntelliSense για αυτόματη συμπλήρωση κώδικα, όπου ισχύει. Συντόμευση πληκτρολογίου: (CTRL + 1)
    Κονσόλα: Παρέχει τη δυνατότητα υποβολής πληροφοριών σφαλμάτων, όπως μετρητές, χρονοδιακόπτες, ίχνη και προσαρμοσμένα μηνύματα μέσω ενός ολοκληρωμένου API. Επίσης, σας επιτρέπει να εισάγετε κώδικα σε μια ενεργή ιστοσελίδα και να τροποποιήσετε τις τιμές που αντιστοιχούν σε μεμονωμένες μεταβλητές σε πραγματικό χρόνο. Συντόμευση πληκτρολογίου: (CTRL + 2)
    Debugger: Σας επιτρέπει να ορίζετε σημεία διακοπής και να διορθώνετε τον κώδικα σας ενώ εκτελείται, εάν χρειάζεται, γραμμή με γραμμή. Συντόμευση πληκτρολογίου: (CTRL + 3)
    Δίκτυο: Καταγράφει κάθε αίτημα δικτύου που ξεκίνησε από το πρόγραμμα περιήγησης κατά τη φόρτωση και εκτέλεση της σελίδας, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών πρωτοκόλλου, τύπου περιεχομένου, χρήσης εύρους ζώνης και πολλά άλλα. Συντομεύσεις πληκτρολογίου: (CTRL + 4)
    Απόδοση: Αναφέρετε τα ποσοστά καρέ, τη χρήση της CPU και άλλες μετρήσεις που σχετίζονται με την απόδοση, για να σας βοηθήσουν να επιταχύνετε τους χρόνους φόρτωσης σελίδων και άλλες δραστηριότητες. Συντόμευση πληκτρολογίου: (CTRL + 5)
    Μνήμη: Σας βοηθά να απομονώσετε και να διορθώσετε πιθανές διαρροές μνήμης στην τρέχουσα ιστοσελίδα προβάλλοντας ένα χρονοδιάγραμμα χρήσης μνήμης μαζί με στιγμιότυπα από διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Συντόμευση πληκτρολογίου: (CTRL + 6)
    Emulation: Σας δείχνει τον τρόπο με τον οποίο η ενεργή σελίδα θα εμφανίζεται σε διάφορες αναλύσεις και μεγέθη οθόνης, εξομοιώντας smartphones, tablet και άλλες συσκευές. Παρέχει επίσης τη δυνατότητα τροποποίησης του παράγοντα χρήστη και του προσανατολισμού της σελίδας, καθώς επίσης και την προσομοίωση διαφορετικών γεωγραφικών τοποθεσιών με εισαγωγή γεωγραφικού πλάτους και γεωγραφικού μήκους. Συντόμευση πληκτρολογίου: (CTRL + 7)
  3. Για να εμφανίσετε την Κονσόλα ενώ βρίσκεστε μέσα σε οποιοδήποτε από τα άλλα εργαλεία, κάντε κλικ στο τετράγωνο κουμπί με δεξί βραχίονα στο εσωτερικό της, που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της διεπαφής εργαλείων ανάπτυξης.
  4. Για να ξεκλειδώσετε το παράθυρο των εργαλείων προγραμματιστών, ώστε να γίνει ξεχωριστό παράθυρο, κάντε κλικ στο κουμπί που αντιπροσωπεύεται από δύο ορθογώνια με διαδοχικά ή χρησιμοποιήστε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου: CTRL + P. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα εργαλεία πίσω στην αρχική τους θέση πιέζοντας CTRL + P μια δεύτερη φορά.

Apple Safari (μόνο OS X)

Getty Images # 499844715

Το διαφορετικό εργαλείο dev του Safari αντικατοπτρίζει τη μεγάλη κοινότητα προγραμματιστών που χρησιμοποιεί ένα Mac για τις ανάγκες σχεδιασμού και προγραμματισμού. Εκτός από την ισχυρή κονσόλα και τις παραδοσιακές λειτουργίες καταγραφής και εντοπισμού σφαλμάτων, παρέχεται επίσης ένας εύχρηστος τρόπος σχεδιασμού με ευκολία στη χρήση και ένα εργαλείο για τη δημιουργία των δικών σας επεκτάσεων του προγράμματος περιήγησης.

  1. Κάντε κλικ στο Safari στο μενού του προγράμματος περιήγησης που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης σας. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Προτιμήσεις . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την ακόλουθη συντόμευση πληκτρολογίου στη θέση αυτού του στοιχείου μενού: COMMAND + COMMA (,)
  2. Η διεπαφή προτιμήσεων του Safari θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται, επικαλύπτοντας το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Κάντε κλικ στο εικονίδιο "Για προχωρημένους" , που βρίσκεται στην άκρα δεξιά πλευρά της κεφαλίδας.
  3. Οι Προχωρημένες προτιμήσεις πρέπει να είναι πλέον ορατές. Στο κάτω μέρος αυτής της οθόνης υπάρχει μια επιλογή με την ένδειξη Εμφάνιση μενού Ανάπτυξη στη γραμμή μενού , συνοδευόμενη από ένα πλαίσιο ελέγχου. Εάν δεν υπάρχει κανένα σημάδι ελέγχου στη συσκευασία, κάντε κλικ σε αυτήν μία φορά για να το τοποθετήσετε εκεί.
  4. Κλείστε τη διεπαφή προτιμήσεων κάνοντας κλικ στο κόκκινο 'x' που βρίσκεται στην επάνω αριστερή γωνία.
  5. Θα πρέπει τώρα να παρατηρήσετε μια νέα επιλογή στο μενού του προγράμματος περιήγησης με τίτλο Ανάπτυξη , που βρίσκεται ανάμεσα σε Σελιδοδείκτες και Παράθυρο . Κάντε κλικ σε αυτό το στοιχείο μενού. Θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται ένα αναπτυσσόμενο μενού, το οποίο περιέχει τις ακόλουθες επιλογές.
    Άνοιγμα σελίδας με: Σας επιτρέπει να ανοίξετε την ενεργή ιστοσελίδα σε ένα από τα άλλα προγράμματα περιήγησης που είναι εγκατεστημένα στο Mac σας.
    User Agent: Σας επιτρέπει να επιλέξετε από πάνω από δώδεκα προκαθορισμένες τιμές πράκτορα χρήστη, συμπεριλαμβανομένων αρκετών εκδόσεων του Chrome, του Firefox και του Internet Explorer, καθώς και να καθορίσετε τη δική σας προσαρμοσμένη συμβολοσειρά.
    Εισαγάγετε τη λειτουργία σχεδίασης με ευαισθησία : Εμφανίζει την τρέχουσα σελίδα όπως θα εμφανιζόταν σε διάφορες συσκευές και σε διαφορετικές αναλύσεις οθόνης.
    Εμφάνιση επιθεωρητή ιστού: Εκκινεί την κύρια διεπαφή για τα εργαλεία dev του Safari, που συνήθως τοποθετούνται στο κάτω μέρος της οθόνης του προγράμματος περιήγησης και περιέχει τις ακόλουθες ενότητες: Στοιχεία , Δίκτυο , Πόροι , Χρονικά , Debugger , Αποθήκευση , Κονσόλα .
    Εμφάνιση κονσόλας σφαλμάτων: Εκκινεί επίσης τη διεπαφή εργαλείων dev, απευθείας στην καρτέλα Κονσόλα, η οποία εμφανίζει σφάλματα, προειδοποιήσεις και άλλα δεδομένα μητρώου αναζήτησης.
    Εμφάνιση σελίδας προέλευσης: Ανοίγει την καρτέλα Πόροι , η οποία εμφανίζει τον πηγαίο κώδικα για την ενεργή σελίδα που κατηγοριοποιείται βάσει εγγράφου.
    Εμφάνιση πόρων σελίδας: Εκτελεί την ίδια λειτουργία με την επιλογή Εμφάνιση σελίδας προέλευσης .
    Εμφάνιση επεξεργασίας αποσπασμάτων: Ανοίγει ένα νέο παράθυρο όπου μπορείτε να εισαγάγετε κώδικα CSS και HTML, προεπισκοπώντας την παραγωγή της επί τόπου.
    Εμφάνιση του εργαλείου δημιουργίας επέκτασης: Παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας ή επεξεργασίας επεκτάσεων του Safari με CSS, HTML και JavaScript.
    Εμφάνιση καταγραφής χρονοδιαγράμματος: Ανοίγει την καρτέλα Χρονοδιαγράμματα και αρχίζει να εμφανίζει σε πραγματικό χρόνο τις αιτήσεις δικτύου, τη διάταξη και την απόδοση, καθώς και την εκτέλεση της JavaScript.
    Empty Caches: Διαγράφει ολόκληρη την προσωρινή μνήμη που είναι αποθηκευμένη στο σκληρό σας δίσκο.
    Απενεργοποίηση προσωρινής αποθήκευσης : Σταματάει το Safari από την προσωρινή αποθήκευση, έτσι ώστε όλο το περιεχόμενο να ανακτάται από το διακομιστή κατά τη φόρτωση κάθε σελίδας.
    Απενεργοποίηση εικόνων: Αποτρέπει την απόδοση εικόνων σε όλες τις ιστοσελίδες.
    Απενεργοποίηση στυλ: Αγνοεί ιδιότητες CSS όταν φορτώνεται μια σελίδα.
    Απενεργοποίηση JavaScript: Περιορίζει την εκτέλεση JavaScript σε όλες τις σελίδες.
    Απενεργοποίηση επεκτάσεων: Απενεργοποιεί όλες τις εγκατεστημένες επεκτάσεις από το πρόγραμμα περιήγησης.
    Απενεργοποίηση ειδικών απειλών για το συγκεκριμένο ιστότοπο: Εάν το Safari τροποποιήθηκε για να αντιμετωπίσει ρητά τα συγκεκριμένα θέματα που αφορούν την ενεργή ιστοσελίδα, αυτή η επιλογή θα εμποδίσει αυτές τις αλλαγές ώστε η σελίδα να φορτωθεί όπως θα είχε πριν από την εισαγωγή αυτών των τροποποιήσεων.
    Απενεργοποίηση τοπικών περιορισμών αρχείων: Επιτρέπει στο πρόγραμμα περιήγησης να έχει πρόσβαση σε αρχεία στους τοπικούς δίσκους σας, μια ενέργεια που είναι περιορισμένη από προεπιλογή για λόγους ασφαλείας.
    Απενεργοποιήστε τους περιορισμούς διασταυρούμενης προέλευσης: Αυτοί οι περιορισμοί τοποθετούνται από προεπιλογή για να αποτρέψετε το XSS και άλλους πιθανούς κινδύνους. Ωστόσο, συχνά χρειάζονται προσωρινή αναπηρία για αναπτυξιακούς σκοπούς.
    Να επιτρέπεται η JavaScript από το πεδίο έξυπνης αναζήτησης: Όταν είναι ενεργοποιημένη, παρέχει τη δυνατότητα εισαγωγής διευθύνσεων URL με javascript: ενσωματωμένη απευθείας στη γραμμή διευθύνσεων.
    Αντιμετωπίστε τα πιστοποιητικά SHA-1 ως μη ασφαλή: Τα πιστοποιητικά SSL που χρησιμοποιούν τον αλγόριθμο SHA-1 θεωρούνται ευρέως ότι είναι ξεπερασμένα και ευάλωτα.