Πώς να διαχειριστείτε τις ειδοποιήσεις ώθησης στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας

Οι ειδοποιήσεις Push επιτρέπουν σε εφαρμογές, ιστότοπους και ακόμη και σε ορισμένες επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης να σας στέλνουν ειδοποιήσεις, προσωπικά μηνύματα και άλλα είδη συμβουλών. Μόλις δεσμευτεί για εφαρμογές για κινητά, οι ειδοποιήσεις ώθησης μπορούν τώρα να σταλούν στον υπολογιστή ή τη φορητή συσκευή σας - μερικές φορές ενώ το πρόγραμμα περιήγησης και / ή σχετικές εφαρμογές δεν είναι ενεργές.

Ο σκοπός αυτών των ειδοποιήσεων μπορεί να ποικίλει σημαντικά, από τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ειδήσεων έως την πτώση της τιμής σε ένα στοιχείο που παρακολουθείτε. Οι εκκινήσεις από πλευράς διακομιστή, η συνολική τους μορφή και οι μέθοδοι παρουσίασης τείνουν να είναι μοναδικές για το πρόγραμμα περιήγησης και / ή το λειτουργικό σύστημα.

Αν και αυτό το πρόσθετο επίπεδο αλληλεπίδρασης μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο, μπορεί να φαίνεται λίγο ενοχλητικό και μερικές φορές να είναι ενοχλητικό. Όταν πρόκειται για προγράμματα περιήγησης και για ειδοποιήσεις push, οι περισσότεροι παρέχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν ποιοι ιστότοποι και εφαρμογές Ιστού επιτρέπεται να προσεγγίσουν με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιώντας το API Push ή ένα σχετικό πρότυπο. Τα παρακάτω σεμινάρια εξηγούν πώς μπορείτε να τροποποιήσετε αυτές τις ρυθμίσεις σε ορισμένα από τα δημοφιλέστερα προγράμματα περιήγησης για υπολογιστές και κινητά.

Google Chrome

Android

  1. Επιλέξτε το κουμπί μενού του Chrome, το οποίο υποδηλώνεται με τρεις κάθετα τοποθετημένες τελείες και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης.
  2. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Ρυθμίσεις .
  3. Η διεπαφή ρυθμίσεων του Chrome θα πρέπει να είναι πλέον ορατή. Επιλέξτε Ρυθμίσεις τοποθεσίας .
  4. Στην περιοχή Ρυθμίσεις τοποθεσίας , μετακινηθείτε προς τα κάτω και επιλέξτε Ειδοποιήσεις .
  5. Παρέχονται οι ακόλουθες δύο ρυθμίσεις.
    1. Ρωτήστε πρώτα: Η προεπιλεγμένη επιλογή απαιτεί την άδειά σας για να επιτρέψετε σε έναν ιστότοπο να στείλει μια ειδοποίηση ώθησης.
    2. Αποκλεισμός: Περιορίζει όλους τους ιστότοπους από την αποστολή ειδοποιήσεων ώθησης μέσω του Chrome.
  6. Μπορείτε επίσης να επιτρέψετε ή να απορρίψετε ειδοποιήσεις από μεμονωμένους ιστότοπους, επιλέγοντας πρώτα το εικονίδιο κλειδώματος που εμφανίζεται στην αριστερή πλευρά της γραμμής διευθύνσεων του Chrome όταν επισκέπτεστε έναν αντίστοιχο ιστότοπο. Στη συνέχεια, πατήστε την επιλογή Ειδοποιήσεις και επιλέξτε είτε Αποδοχή είτε Αποκλεισμός .

Chrome OS, Mac OS X, Linux και Windows

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί μενού του Chrome που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης και υποδηλώνεται από τρεις οριζόντιες γραμμές.
  2. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή Ρυθμίσεις . Μπορείτε επίσης να εισάγετε το ακόλουθο κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome (επίσης γνωστό ως το κύριο πλαίσιο) στη θέση του κλικ σε αυτό το στοιχείο μενού: chrome: // settings
  3. Η διεπαφή ρυθμίσεων του Chrome θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται στην ενεργή καρτέλα. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στο κάτω μέρος της οθόνης και κάντε κλικ στο σύνδεσμο Εμφάνιση σύνθετων ρυθμίσεων .
  4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω λίγο περισσότερο μέχρι να δείτε την ενότητα Προστασία απορρήτου . Κάντε κλικ στο κουμπί Ρυθμίσεις περιεχομένου .
  5. Οι ρυθμίσεις περιεχομένου του Chrome πρέπει τώρα να είναι ορατές, επικαλύπτοντας το κύριο παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να εντοπίσετε την ενότητα Ειδοποιήσεις , η οποία παρέχει τις ακόλουθες τρεις επιλογές. το καθένα συνοδεύεται από ένα κουμπί επιλογής.
  6. Να επιτρέπεται σε όλους τους ιστότοπους να εμφανίζουν ειδοποιήσεις: Επιτρέπει σε όλους τους ιστότοπους να στέλνουν ειδοποιήσεις push μέσω του Chrome χωρίς να χρειάζονται την άδειά σας.
    1. Ρωτήστε όταν ένας ιστότοπος θέλει να εμφανίζει ειδοποιήσεις: Κατευθύνει το Chrome για να σας ζητήσει να απαντήσετε κάθε φορά που ένας ιστότοπος επιχειρεί να στείλει μια ειδοποίηση στο πρόγραμμα περιήγησης. Αυτή είναι η προεπιλεγμένη και συνιστώμενη ρύθμιση.
    2. Μην επιτρέπετε σε κανέναν ιστότοπο να εμφανίζει ειδοποιήσεις: Περιορίζει τις εφαρμογές και τους ιστότοπους από την αποστολή ειδοποιήσεων push.
  1. Επίσης, στην ενότητα " Ειδοποιήσεις " βρίσκεται το κουμπί Διαχειριστείτε εξαιρέσεις , το οποίο σας επιτρέπει να επιτρέπετε ή να αποκλείετε ειδοποιήσεις από μεμονωμένους ιστότοπους ή τομείς. Αυτές οι εξαιρέσεις θα υπερισχύσουν των παραπάνω ρυθμίσεων.

Οι ειδοποιήσεις push δεν αποστέλλονται κατά την περιήγηση σε λειτουργία ανώνυμης περιήγησης .

Mozilla Firefox

Mac OS X, Linux και Windows

  1. Πληκτρολογήστε τα εξής στη γραμμή διευθύνσεων του Firefox και πατήστε το πλήκτρο Enter : about: preferences .
  2. Η διεπαφή προτιμήσεων του Firefox θα πρέπει τώρα να είναι ορατή στην τρέχουσα καρτέλα. Κάντε κλικ στο Περιεχόμενο , που βρίσκεται στο αριστερό παράθυρο μενού.
  3. Οι προτιμήσεις περιεχομένου του προγράμματος περιήγησης πρέπει να είναι πλέον ορατές. Εντοπίστε την ενότητα Ειδοποιήσεις .
  4. Κάθε φορά που ένας ιστότοπος ζητά τη ρητή άδειά σας να στείλει ειδοποιήσεις μέσω της δυνατότητας "Πάτημα στο Web" του Firefox, η απόκριση αποθηκεύεται για μελλοντική χρήση. Μπορείτε να ανακαλέσετε αυτήν την άδεια ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στο κουμπί Επιλογή , το οποίο εκκινεί το παράθυρο διαλόγου Επιλογές ειδοποίησης .
  5. Ο Firefox παρέχει επίσης τη δυνατότητα αποκλεισμού των ειδοποιήσεων συνολικά, συμπεριλαμβανομένων τυχόν σχετικών αιτημάτων άδειας. Για να απενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου στο πλαίσιο που συνοδεύει την επιλογή Μην ενοχλείτε κάνοντας κλικ σε αυτήν μία φορά.

Ίσως χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του Firefox για να ισχύσουν οι νέες σας ρυθμίσεις.

Microsoft Edge

Ανά Microsoft, αυτή η λειτουργία θα έρθει σύντομα στο πρόγραμμα περιήγησης Edge.

ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Mac OS X, Linux και Windows

  1. Εισαγάγετε το ακόλουθο κείμενο στη γραμμή διευθύνσεων της Opera και πατήστε Enter : opera: // settings .
  2. Οι Ρυθμίσεις / Προτιμήσεις της Opera θα πρέπει τώρα να εμφανίζονται σε μια νέα καρτέλα ή παράθυρο. Κάντε κλικ στους ιστότοπους που βρίσκονται στο αριστερό παράθυρο μενού.
  3. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε την ενότητα Ειδοποιήσεις , προσφέροντας τις ακόλουθες τρεις επιλογές που συνοδεύονται από κουμπιά επιλογής.
    1. Να επιτρέπεται σε όλους τους ιστότοπους να εμφανίζουν ειδοποιήσεις στην επιφάνεια εργασίας: Επιτρέπει σε οποιονδήποτε ιστότοπο να αποστέλλει αυτόματα ειδοποιήσεις μέσω του Opera.
    2. Ρωτήστε μου πότε ένας ιστότοπος θέλει να εμφανίζει ειδοποιήσεις επιφάνειας εργασίας: Αυτή η ρύθμιση, η οποία συνιστάται, αναγκάζει την Opera να σας ζητήσει άδεια κάθε φορά που αποστέλλεται μια ειδοποίηση.
    3. Μην επιτρέπετε σε κανένα ιστότοπο να εμφανίζει ειδοποιήσεις επιφάνειας εργασίας: Αυτός ο γενικός περιορισμός εμποδίζει όλους τους ιστότοπους να προωθούν τις ειδοποιήσεις.
  4. Επίσης, στην ενότητα Ειδοποιήσεις υπάρχει ένα κουμπί με τίτλο Διαχείριση εξαιρέσεων . Η επιλογή του κουμπιού εκκινεί τη διεπαφή εξαιρέσεων ειδοποιήσεων , η οποία παρέχει τη δυνατότητα να επιτρέπετε ή να αποκλείετε ειδοποιήσεις push από συγκεκριμένους ιστότοπους ή τομείς. Αυτές οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις τοποθεσίας υπερισχύουν οποιασδήποτε επιλογής κουμπιού επιλογής που έχει επιλεγεί παραπάνω.

Όπερα της Όπερας

iOS (iPad, iPhone και iPod touch)

  1. Επιλέξτε το εικονίδιο Ρυθμίσεις , που βρίσκεται συνήθως στην Αρχική οθόνη της συσκευής σας.
  2. Η διεπαφή ρυθμίσεων iOS θα πρέπει να είναι τώρα ορατή. Μετακινηθείτε προς τα κάτω, εάν είναι απαραίτητο, και επιλέξτε την επιλογή με την ένδειξη Ειδοποιήσεις . που βρίσκεται στο αριστερό παράθυρο μενού.
  3. Θα πρέπει τώρα να εμφανιστεί μια λίστα εφαρμογών iOS με ρυθμίσεις που σχετίζονται με ειδοποιήσεις, οι οποίες βρίσκονται στην ενότητα ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΥΛΟΥ . Κάντε κύλιση προς τα κάτω, αν είναι απαραίτητο, και επιλέξτε Opera Coast .
  4. Η οθόνη ρυθμίσεων ειδοποιήσεων της Opera Coast θα πρέπει να είναι τώρα ορατή, η οποία θα περιέχει μια επιλογή που είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή. Για να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις push στην εφαρμογή περιήγησης Opera Coast, επιλέξτε το συνοδευτικό κουμπί έτσι ώστε να γίνει πράσινο. Για να απενεργοποιήσετε αυτές τις ειδοποιήσεις αργότερα, απλά επιλέξτε αυτό το κουμπί ξανά.

Σαφάρι

Mac OS X

  1. Κάντε κλικ στο Safari στο μενού του προγράμματος περιήγησης που βρίσκεται στο επάνω μέρος της οθόνης.
  2. Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε Προτιμήσεις . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε την παρακάτω συντόμευση πληκτρολογίου αντί για κλικ σε αυτό το στοιχείο μενού: Command + Comma (,) .
  3. Η διεπαφή προτιμήσεων του Safari θα πρέπει τώρα να εμφανίζεται, επικαλύπτοντας το παράθυρο του προγράμματος περιήγησης. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Ειδοποιήσεις , που βρίσκεται στην κορυφή της σειράς.
  4. Οι προτιμήσεις ειδοποίησης πρέπει να είναι πλέον ορατές. Από προεπιλογή, οι ιστότοποι θα ζητήσουν την άδειά σας την πρώτη φορά που επιχειρούν να στείλουν ειδοποίηση στο Κέντρο ειδοποιήσεων OS X. Αυτοί οι ιστότοποι, μαζί με το επίπεδο άδειας που τους έχετε χορηγήσει, αποθηκεύονται και αναφέρονται σε αυτήν την οθόνη. Συνοδεύονται σε κάθε ιστότοπο με δύο κουμπιά επιλογής, που επισημαίνονται με την ένδειξη Allow or Deny . Επιλέξτε την επιθυμητή επιλογή για κάθε τοποθεσία / τομέα ή αφήστε τα ως έχουν.
  5. Στο κάτω μέρος του παραθύρου διαλόγου Προτιμήσεις ειδοποίησης, υπάρχουν δύο επιπλέον κουμπιά με την ένδειξη Κατάργηση και κατάργηση όλων , τα οποία σας επιτρέπουν να διαγράψετε αποθηκευμένες προτιμήσεις για έναν ή περισσότερους ιστότοπους. Όταν η ρύθμιση μιας μεμονωμένης τοποθεσίας διαγραφεί, ο ιστότοπος θα σας προτρέψει να προβείτε σε ενέργεια την επόμενη φορά που επιχειρεί να στείλει μια ειδοποίηση μέσω του προγράμματος περιήγησης Safari.
  1. Επίσης στο κάτω μέρος της οθόνης υπάρχει η ακόλουθη επιλογή, συνοδευόμενη από ένα πλαίσιο ελέγχου και ενεργοποιημένη από προεπιλογή: Να επιτρέπεται στους ιστότοπους να ζητούν άδεια για την αποστολή ειδοποιήσεων push . Εάν αυτή η ρύθμιση είναι απενεργοποιημένη, καταργώντας το σημάδι ελέγχου με ένα μόνο κλικ του ποντικιού, θα επιτρέπεται αυτόματα σε όλους τους ιστότοπους να μεταδίδουν ειδοποιήσεις στο Κέντρο ειδοποιήσεων του Mac χωρίς να απαιτείται η ρητή άδειά σας. Απενεργοποίηση αυτής της επιλογής δεν συνιστάται.