Πώς να χρησιμοποιήσετε την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης στο Google Chrome

Η ιδιωτική περιήγηση κρύβει το ιστορικό σας από περίεργα μάτια

Κάθε φορά που φορτώνετε μια ιστοσελίδα στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome της Google στον υπολογιστή σας, τα δυνητικά ευαίσθητα δεδομένα αποθηκεύονται στον σκληρό σας δίσκο . Παρόλο που τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν την εμπειρία περιήγησής σας προς τα εμπρός, μπορεί επίσης να έχουν προσωπικό χαρακτήρα. Αν άλλα άτομα χρησιμοποιούν τον υπολογιστή σας, μπορείτε να κρατήσετε τα πράγματα ιδιωτικά περιηγώντας σε κατάσταση ανώνυμης περιήγησης.

Σχετικά με την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης

Τα αρχεία δεδομένων χρησιμοποιούνται από τον υπολογιστή σας για διάφορους σκοπούς, από τη διατήρηση ιστορικού των ιστότοπων που έχετε επισκεφθεί, έως την αποθήκευση των προτιμήσεων για συγκεκριμένες τοποθεσίες σε μικρά αρχεία κειμένου γνωστά ως cookies . Η λειτουργία ανώνυμης περιήγησης του Chrome αφαιρεί τα περισσότερα στοιχεία ιδιωτικών δεδομένων, ώστε να μην αφήνονται πίσω στο τέλος της τρέχουσας συνεδρίας.

Πώς να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης στο Chrome

Κάντε κλικ στο κύριο κουμπί του Chrome, το οποίο αντιπροσωπεύεται από τρεις κάθετα τοποθετημένες τελείες και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης . Όταν εμφανιστεί το αναπτυσσόμενο μενού, επιλέξτε την επιλογή με τίτλο Νέο παράθυρο ανώνυμης περιήγησης .

Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε την κατάσταση ανώνυμης περιήγησης χρησιμοποιώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου CTRL-SHIFT-N σε Chrome OS, Linux και Windows ή COMMAND-SHIFT-N σε Mac OS X ή macOS.

Το παράθυρο ανώνυμης περιήγησης

Ένα νέο παράθυρο ανοίγει δηλώνοντας "Έχετε πάει ανώνυμη." Ένα μήνυμα κατάστασης, καθώς και μια σύντομη επεξήγηση, παρέχονται στο κύριο τμήμα του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης του Chrome. Ενδέχεται επίσης να παρατηρήσετε ότι τα γραφικά στο επάνω μέρος του παραθύρου είναι πιο σκοτεινά και το λογότυπο της λειτουργίας Incognito εμφανίζεται στην επάνω δεξιά γωνία. Ενώ εμφανίζεται αυτό το λογότυπο, όλα τα αρχεία ιστορικού και προσωρινών αρχείων διαδικτύου δεν καταγράφονται και αποθηκεύονται.

Τι σημαίνει ανώνυμη περιήγηση

Όταν περιηγηθείτε ιδιωτικά, κανένας άλλος που χρησιμοποιεί τον υπολογιστή σας δεν μπορεί να δει τη δραστηριότητά σας. Ωστόσο, οι σελιδοδείκτες και οι λήψεις αποθηκεύονται.

Ενώ βρίσκεστε σε λειτουργία ανώνυμης περιήγησης, το Chrome δεν αποθηκεύει: