Ανατομία του iPhone 5S Hardware

Μάθετε το δρόμο σας γύρω από το iPhone 5S

Ενώ το iPhone 5S μοιάζει πολύ με τον προκάτοχό του, το iPhone 5 εισάγει μια σειρά βασικών αλλαγών. Ενώ πολλοί από αυτούς βρίσκονται κάτω από την κουκούλα (για παράδειγμα, ο ταχύτερος επεξεργαστής και η βελτιωμένη κάμερα), υπάρχουν πολλές αλλαγές που μπορείτε να δείτε. Εάν έχετε αναβαθμίσει το 5S ή εάν πρόκειται για το πρώτο σας iPhone, το διάγραμμα θα σας βοηθήσει να μάθετε τι κάνει κάθε θύρα και κουμπί στο τηλέφωνο.

  1. Διακόπτης κουδουνισμού / σίγασης: Αυτός ο μικρός διακόπτης στο πλάι του iPhone σας επιτρέπει να το θέσετε σε αθόρυβη λειτουργία , ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε κλήσεις με το κουδούνισμα σίγαση.
  2. Κεραίες: Υπάρχουν αρκετές λεπτές γραμμές κατά μήκος των πλευρών του 5S, κυρίως κοντά στις γωνίες (μόνο δύο σημειώνονται στο διάγραμμα). Αυτά είναι τα εξωτερικά ορατά μέρη των κεραιών που χρησιμοποιεί το iPhone για να συνδεθεί με κυψελοειδή δίκτυα. Όπως και με άλλα πρόσφατα μοντέλα, το 5S διαθέτει δύο κεραίες για μεγαλύτερη αξιοπιστία.
  3. Μπροστινή κάμερα: Η μικρή κουκίδα που βρίσκεται πάνω από την οθόνη και ακριβώς πάνω από το ηχείο είναι μία από τις κάμερες του τηλεφώνου. Αυτός, που χρησιμοποιείται κυρίως για FaceTime video calls (και selfies !) Παίρνει εικόνες 1,2 megapixel και βίντεο 720p HD.
  4. Ομιλητής: Ακριβώς κάτω από την κάμερα είναι αυτό το μικρό άνοιγμα. Εκεί ακούτε τον ήχο από τηλεφωνικές κλήσεις.
  5. Υποδοχή ακουστικών: Συνδέστε τα ακουστικά σας εδώ για τηλεφωνικές κλήσεις ή για να ακούσετε μουσική. Ορισμένα εξαρτήματα, όπως οι προσαρμογείς κασέτας στερεοφωνικών αυτοκινήτων, συνδέονται εδώ.
  6. Κρατήστε το κουμπί: Αυτό το κουμπί στην κορυφή του 5S κάνει μια σειρά από πράγματα. Κάνοντας κλικ στο κουμπί μπορεί να τεθεί το iPhone σε ύπνο ή να ξυπνήσει. Κρατήστε το για λίγα δευτερόλεπτα και εμφανίζεται ένα slider στην οθόνη που σας επιτρέπει να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνο (και -πληπληξία! -και να το ενεργοποιήσετε ξανά). Εάν το iPhone σας παγώνει ή θέλετε να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης , χρειάζεστε ακριβώς τον σωστό συνδυασμό του κουμπιού Hold και του κουμπιού Home.
  1. Κουμπιά έντασης ήχου : Αυτά τα κουμπιά, που βρίσκονται κάτω από το διακόπτη κουδουνισμού / σίγασης, είναι για την ανύψωση και μείωση της έντασης ήχου κάθε αναπαραγωγής ήχου μέσω της υποδοχής ή των ηχείων των ακουστικών 5S.
  2. Κουμπί αρχικής σελίδας : Αυτό το μικρό κουμπί είναι το βασικό στοιχείο για πολλά πράγματα. Στο iPhone 5S, το σημαντικότερο νέο πράγμα που προσφέρει είναι ο σαρωτής Touch ID, ο οποίος διαβάζει το δακτυλικό σας αποτύπωμα για να ξεκλειδώσει το τηλέφωνο ή να πραγματοποιήσει ασφαλείς συναλλαγές. Πέρα από αυτό, ένα μόνο κλικ σας φέρνει πίσω στην αρχική οθόνη από οποιαδήποτε εφαρμογή. Ένα διπλό κλικ αποκαλύπτει τις επιλογές πολλαπλών εντολών και σας επιτρέπει να σκοτώσετε εφαρμογές (ή να χρησιμοποιήσετε το AirPlay, σε παλαιότερες εκδόσεις του iOS). Είναι επίσης μέρος της λήψης στιγμιότυπων οθόνης, χρησιμοποιώντας το Siri , και επανεκκίνηση του iPhone.
  3. Σύνδεσμος αστραπής: Συγχρονίστε το iPhone σας χρησιμοποιώντας αυτήν τη θύρα στο κάτω μέρος του 5S. Η θύρα Lightning κάνει πολύ περισσότερα από αυτό, όμως. Είναι επίσης ο τρόπος που συνδέετε το iPhone σας με εξαρτήματα όπως οι αποβάθρες των ηχείων. Τα παλαιότερα εξαρτήματα που χρησιμοποιούν τη μεγαλύτερη υποδοχή σύνδεσης Dock χρειάζονται προσαρμογέα.
  4. Ομιλητής: Υπάρχουν δύο ανοίγματα που καλύπτονται από μεταλλικά πλέγματα στο κάτω μέρος του iPhone. Ένας από αυτούς είναι ο ομιλητής που παίζει μουσική, κλήσεις ομιλητών και ήχους συναγερμού.
  1. Μικρόφωνο: Το άλλο άνοιγμα στο κάτω μέρος του 5S είναι ένα μικρόφωνο που λαμβάνει τη φωνή σας για τηλεφωνικές κλήσεις.
  2. Κάρτα SIM: Αυτή η λεπτή υποδοχή από την πλευρά του iPhone είναι όπου πηγαίνει η κάρτα SIM (module identity subscriber module). Μια κάρτα SIM είναι ένα τσιπ που αναγνωρίζει το τηλέφωνό σας όταν συνδέεται με κυψελοειδή δίκτυα και αποθηκεύει ορισμένες βασικές πληροφορίες, όπως τον αριθμό τηλεφώνου σας. Μια λειτουργική κάρτα SIM είναι το κλειδί για να μπορείτε να πραγματοποιείτε κλήσεις και να χρησιμοποιείτε κυψελοειδή δεδομένα. Μπορεί να αφαιρεθεί με ένα "εργαλείο αφαίρεσης κάρτας SIM", το οποίο είναι γνωστό ως συνδετήρας. Όπως το iPhone 5, το 5S χρησιμοποιεί ένα nanoSIM .
  3. 4G LTE Chip (δεν απεικονίζεται): Όπως και με το 5, το iPhone 5S περιλαμβάνει 4G LTE κυψελοειδή δικτύωση για γρήγορες ασύρματες συνδέσεις και κλήσεις υψηλής ποιότητας.
  4. Επιστροφή Κάμερα: Η υψηλότερη ποιότητα των δύο φωτογραφικών μηχανών, αυτή παίρνει 8-megapixel φωτογραφίες και βίντεο σε 1080p HD. Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση της φωτογραφικής μηχανής του iPhone εδώ .
  5. Επιστροφή Μικρόφωνο: Κοντά στην πίσω κάμερα και στο φλας της κάμερας υπάρχει ένα μικρόφωνο σχεδιασμένο για λήψη ήχου κατά την εγγραφή βίντεο.
  6. Κάμερα Flash: Οι φωτογραφίες γίνονται καλύτερες, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, και τα χρώματα είναι πιο φυσικά χάρη στο φλας διπλής κάμερας που βρίσκεται στο πίσω μέρος του iPhone 5S και δίπλα στην πίσω κάμερα.