Μπορεί το Tablet iPad της Apple να κάνει κλήσεις φωνής;

Ο πρώτος υπολογιστής tablet από την Apple είναι επί του παρόντος σαν ένα smartphone μόνο για δεδομένα

Η Apple στις 27 Ιανουαρίου 2010 παρουσίασε το iPad, το οποίο είναι το πρώτο της δισκάκι.

Με όλα τα τρυπήματα γύρω από την εκτόξευσή του, αυτό το άρθρο ακούγεται σε δύο πτυχές του iPad:

  1. Το γεγονός ότι είναι ουσιαστικά ένα smartphone μόνο για δεδομένα για πλοήγηση στον κινητό ιστό.
  2. Η συζήτηση σχετικά με το πιθανό στοιχείο φωνής (όπως θα βρείτε στα παραδοσιακά κινητά τηλέφωνα και τα smartphones).

Wi-Fi έναντι 3G

Η Apple παρουσίασε έξι μοντέλα για το tablet iPad. Τρία έχουν Wi-Fi και τα τρία διαθέτουν τεχνολογία 3G υψηλής ταχύτητας.

Τα τρία μοντέλα Wi-Fi μπορούν να συνδεθούν δωρεάν μέσω του οικιακού σας ασύρματου δρομολογητή, μέσω σύνδεσης Wi-Fi σε καφετέρια κ.λπ.

Τα μοντέλα Wi-Fi (τα οποία δεν διαθέτουν GPS για περιηγητή πλοήγησης) διατίθενται σε $ 499, $ 599 και $ 699 με χωρητικότητα 16, 32 και 64 gigabytes αντίστοιχα.

Τα τρία μοντέλα 3G μπορούν να πλοηγηθούν στο Web υψηλής ταχύτητας από οπουδήποτε με ένα καλό σήμα AT & T 3G. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να συνδεθείτε με το μικρότερο αποτύπωμα όπου υπάρχουν ζώνες Wi-Fi.

Τα μοντέλα 3G (τα οποία διαθέτουν Wi-Fi μαζί με το GPS) διατιμώνται σε $ 629, $ 729 και $ 829 με χωρητικότητα 16, 32 και 64 gigabytes αντίστοιχα. Ωστόσο, τα μοντέλα 3G απαιτούν ένα σχέδιο δεδομένων χωρίς συμβόλαιο με την AT & T.

Υπάρχουν δύο σχέδια δεδομένων 3G που προσφέρονται από την AT & T για το iPad:

  1. 250 megabytes δεδομένων για 14.99 δολάρια το μήνα
  2. Απεριόριστα δεδομένα για $ 30 το μήνα

Η συνομιλία φωνής iPad

Ενώ ορισμένοι θα συζητήσουν εάν το iPad μπορεί να ρυθμιστεί για κλήσεις φωνής στο μέλλον, το απλό γεγονός είναι ότι δεν έχει σχεδιαστεί για να το κάνει τώρα. Αλλά θα μπορούσε να έρθει αργότερα.

Μια ανάλυση στο υλικό ενός μοντέλου 3G δεδομένων μόνο αποκαλύπτει ότι το tablet θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για φωνητικές κλήσεις. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει εφαρμογή λογισμικού για την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων. Το iPad, το οποίο είναι συμβατό με σχεδόν όλες τις εφαρμογές iPhone, διαθέτει το ακόλουθο υλικό που είναι παρόμοιο με αυτό που βρίσκετε σε πολλά κινητά τηλέφωνα και smartphones σήμερα:

  1. Τεχνολογία UMTS / HSDPA σε 850, 1900 και 2100 megahertz
  2. Τεχνολογία GSM / EDGE σε 850, 900, 1800 και 1900 megahertz
  3. 802.11a / b / g / n Wi-Fi
  4. Bluetooth 2.1

Για να καταστεί το iPad ένα smartphone με δυνατότητες φωνής, η προσθήκη μιας εφαρμογής φωνητικής τηλεφωνίας μέσω πρωτοκόλλου Internet (VoIP) θα ενεργοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις. Επειδή η οθόνη είναι τόσο μεγάλη και πιθανότατα δεν θα θέλατε να κρατάτε μια συσκευή 9,7 ιντσών στο αυτί σας, θα μπορούσατε στη συνέχεια να συνδέσετε ένα ακουστικό Bluetooth με τη συσκευή για την πραγματική ομιλία και ακρόαση.

Για να επιτραπεί επίσημα το iPad να χρησιμοποιηθεί για φωνητική κίνηση, η AT & T θα πρέπει επίσης να την υποστηρίξει στους όρους και τις συνθήκες της. Παρόλο που αυτή τη στιγμή δεν το κάνει, αυτό θα μπορούσε να αλλάξει στο μέλλον. Επίσης, να είστε επιφυλακτικοί για το Verizon Wireless για να υποστηρίξετε ενδεχομένως το iPad με το δίκτυό του 3G.

Η Apple αναφέρει ότι τα μοντέλα iPad Wi-Fi θα αρχίσουν ντεμπούτο 60 ημέρες μετά την ανακοίνωσή της στις 27 Ιανουαρίου 2010. Αυτό σημαίνει ότι τα iPad 3G θα κυκλοφορήσουν 30 μέρες αργότερα, πράγμα που σημαίνει στις ή γύρω στις 27 Απριλίου 2010.