Πώς λειτουργεί η τεχνολογία GPS;

Οι δορυφόροι βρίσκονται πίσω από αυτό το θαύμα της σύγχρονης εποχής

Το Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού Θέσης (GPS) είναι ένα τεχνικό θαύμα που κατέστη δυνατή από μια ομάδα δορυφόρων στην τροχιά της Γης. Μεταδίδει ακριβή σήματα, επιτρέποντας στους δέκτες GPS να υπολογίζουν και να εμφανίζουν ακριβείς πληροφορίες για την τοποθεσία, την ταχύτητα και το χρόνο στον χρήστη. Το GPS ανήκει στις ΗΠΑ

Καταγράφοντας τα σήματα από τους δορυφόρους, οι δέκτες GPS μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη μαθηματική αρχή της τριπλαίσιας για να εντοπίσουν την τοποθεσία σας. Με την προσθήκη της υπολογιστικής ισχύος και των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στη μνήμη, όπως οδικοί χάρτες, σημεία ενδιαφέροντος, τοπογραφικές πληροφορίες και πολλά άλλα, οι δέκτες GPS μπορούν να μετατρέψουν τις πληροφορίες θέσης, ταχύτητας και ώρας σε χρήσιμη μορφή εμφάνισης.

Η εφεύρεση και η εξέλιξη του GPS

Το GPS δημιουργήθηκε αρχικά από το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών (DOD) ως στρατιωτική εφαρμογή. Το σύστημα λειτουργεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, αλλά άρχισε να είναι χρήσιμο στους πολίτες στα τέλη της δεκαετίας του 1990 με την εμφάνιση των καταναλωτικών συσκευών που την υποστηρίζουν. Το καταναλωτικό GPS έχει γίνει από τότε μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, υπηρεσιών και υπηρεσιών μέσω διαδικτύου. Όπως συμβαίνει με την περισσότερη τεχνολογία, η ανάπτυξή της συνεχίζεται. ενώ είναι ένα αληθινό μοντέρνο θαύμα, οι μηχανικοί αναγνωρίζουν τους περιορισμούς και εργάζονται συνεχώς για να τους ξεπεράσουν.

Δυνατότητες GPS

Περιορισμοί GPS

Μια διεθνής προσπάθεια

Το GPS και το λειτουργικό σύστημα GPS είναι το πιο διαδεδομένο δορυφορικό σύστημα πλοήγησης παγκοσμίως, αλλά ο παγκόσμιος δορυφόρος δορυφόρων GLONASS παρέχει επίσης παγκόσμια υπηρεσία. Ορισμένες συσκευές GPS του καταναλωτή χρησιμοποιούν και τα δύο συστήματα για να βελτιώσουν την ακρίβεια και να αυξήσουν την πιθανότητα λήψης επαρκών δεδομένων θέσης.

Ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με το GPS

Οι λειτουργίες του GPS είναι ένα μυστήριο για πολλούς από τους ανθρώπους που το χρησιμοποιούν κάθε μέρα. Αυτά τα γεγονότα μπορεί να σας εκπλήξουν: