Προσδιορίστε το CMS ενός ιστοτόπου από το στοιχείο "Head"

Αποκαλύψτε το WordPress, το Joomla ή το Drupal κάτω από την κουκούλα

Πολλές μεγάλες τοποθεσίες είναι χτισμένες με ένα CMS όπως το WordPress, το Joomla ή το Drupal , αλλά συχνά προσπαθούν να καλύψουν την ταυτότητά τους. Με λίγη προσοχή, μπορείτε να εντοπίσετε την αλήθεια. Εδώ είναι τα πιο εύκολα να ελέγξετε.

Πρώτα, ελέγξτε τις Προφανείς συμβουλές

Μερικές φορές, ο οικοδόμος ιστοτόπου δεν έχει αφαιρέσει τα εμφανή σημάδια που έχουν κατασκευαστεί με το CMS. Για παράδειγμα:

Το λογότυπο του Joomla φαίνεται ιδιαίτερα συχνό ως εικονίδιο. Συχνά, μπορείτε να πείτε ότι οι ιδιοκτήτες ιστοτόπων ξόδεψαν αρκετά χρήματα για να φτιάξουν έναν προσαρμοσμένο ιστότοπο, αλλά κανείς δεν παρατήρησε ότι το προεπιλεγμένο εικονίδιο του Joomla εξακολουθεί να παραμένει χαρούμενος.

Στη συνέχεια, εξετάστε το & lt; head & gt; στοιχείο

Έχετε δει τίτλους όπως "WordPress εξουσίες πάνω από 50 εκατομμύρια ιστοσελίδες", και αναρωτήθηκε πώς ξέρουν ; Μερικές φορές, αυτοί οι τίτλοι αναφέρονται σε πόσες φορές έχει κατεβάσει το CMS, το οποίο είναι αρκετά εύκολο να μετρήσει. Αλλά είναι αρκετά εύκολο να εκτιμήσετε την πραγματική καταμέτρηση ιστότοπων, επειδή τα περισσότερα CMS περιλαμβάνουν κρυφές ετικέτες που την αναγνωρίζουν.

Αυτές οι κρυφές ετικέτες βρίσκονται στο στοιχείο "head", το οποίο βρίσκεται στο επάνω μέρος της σελίδας, πριν από την ετικέτα .

Χρησιμοποιήστε το & # 34; Inspect Element & # 34; Εργαλείο

Μπορείτε να δείτε το στοιχείο με το View Source, αλλά είναι πολύ πιο εύκολο αν έχετε ή έχετε το εργαλείο "Inspect Element" . Αυτό το υπέροχο μικρό εργαλείο σάς επιτρέπει να εξετάζετε την πηγή HTML συγκεκριμένων τμημάτων της σελίδας με γρήγορο και δομημένο τρόπο. Είναι πολύ γρηγορότερο από το να περάσει κανείς διαμέσου οθονών HTML με Προβολή προέλευσης.

Για να δείτε το , κάντε δεξί κλικ κοντά στο επάνω μέρος της σελίδας και επιλέξτε Inspect Element στο αναδυόμενο μενού. Θα δείτε τον κώδικα HTML της σελίδας. Στην κορυφή του κώδικα, θα δείτε ... ή στο Firebug, + .

Η ... ή + σημαίνει ότι αυτή η ενότητα είναι διπλωμένη . Κάντε κλικ για να το αναπτύξετε και θα δείτε κάτι παρόμοιο:

1.7 ">

Αυτό είναι από το joomla.org. Υπάρχουν πολλά περισσότερα, αλλά η σημαντική γραμμή είναι:

Η γεννήτρια "Tell-Tale & Meta" & # 34; Στοιχείο

Ίσως να νομίζετε ότι αυτή η γραμμή υπάρχει επειδή αυτό είναι joomla.org. Αλλά ας επιλέξουμε μία από τις χιλιάδες κυβερνητικές περιοχές χρησιμοποιώντας το Joomla. Πόσο περίπου www.coastalamerica.gov; Δεν υπάρχει εικονίδιο Joomla ως λογότυπο, αλλά ένα γρήγορο Inspect Element αποκαλύπτει ...

Αρκετά τακτοποιημένο.

Στο WordPress, θα δείτε μια γραμμή όπως:

Για το Drupal, είναι ενδιαφέρον. Δεν μπορώ να βρω την ετικέτα "γεννήτρια" για το Drupal 6, αλλά στο Drupal 7, θα δείτε:

Φυσικά, το WordPress, το Joomla και το Drupal δεν είναι τα μόνα CMS που χρησιμοποιούν το στοιχείο . Εδώ είναι ετικέτα γραμμής για το MediaWiki, το οποίο εξουσίες Wikipedia:

Ωστόσο, στην πραγματικότητα δεν θα δείτε αυτό το στοιχείο στη Wikipedia. Για κάποιο λόγο, το αφαιρούν, παρόλο που έχουν ένα μεγάλο κουμπί "Powered by MediaWiki" στο υποσέλιδο κάθε σελίδας. Έπρεπε να βρω αυτή τη γραμμή από την τοποθεσία του MediaWiki.

Τι γίνεται αν η & # 34; Meta Generator & # 34; Το στοιχείο έχει καταργηθεί;

Παρόλο που αυτή η ετικέτα "γεννήτρια" είναι γρήγορη και χρήσιμη, είναι εύκολο να αφαιρέσετε τους κατασκευαστές ιστότοπων. Και, δυστυχώς, κάνουν συχνά, πιθανώς από σεβάσμιες δεισιδαιμονίες σχετικά με την ασφάλεια, το SEO , ή ακόμα και το branding.

Ευτυχώς, κάθε CMS έχει αρκετά αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά που είναι πολύ πιο δύσκολο να καλυφθούν. Εάν εξακολουθείτε να είστε περίεργοι, ας σκάψουμε βαθύτερα για τις ενδείξεις CMS.