Αντιστοίχιση Android Wearables Με το iPhone

Μια ματιά στα οφέλη και τους περιορισμούς του Wear OS από την Google για iOS

Το Wear OS από την Google (πρώην Android Wear ) είναι συμβατό με το iPhone 5 και τα νεότερα μοντέλα και τα περισσότερα smartwatches Android . Προηγουμένως, οι χρήστες του iPhone περιορίζονταν στο Apple Watch, το οποίο είναι καλά ελεγμένο, αλλά και ακριβό. Συνδέσαμε ένα iPhone με το smartwatch Moto 360 (2η γενιά) και ενώ η εμπειρία είναι κατά κάποιο τρόπο παρόμοια με την εμπειρία Android, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί.

Πρώτον, θα χρειαστείτε ένα iPhone 5 ή νεότερο (συμπεριλαμβανομένων των 5c και 5s) που εκτελούν iOS 9.3 ή νεότερη έκδοση. Στην πλευρά smartwatch, η Google παραθέτει τα ακόλουθα ρολόγια ως μη συμβατά με το iPhone: Asus ZenWatch, LG G Watch, LG G Watch R, Motorola Moto 360 (v1), Samsung Gear Live και Sony Smartwatch 3. Μπορείτε να συνδυάσετε νεότερα μοντέλα όπως το Moto 360 2 και μοντέλα από Fossil, Huawei, Movado, Tag Hauer και πολλά άλλα.

Η διαδικασία ζευγαρώματος

Η αντιστοίχιση του iPhone σας με ένα smartwatch Android είναι αρκετά απλή. Όπως και όταν χρησιμοποιείτε ένα smartphone Android, αρχίζετε κατεβάζοντας την εφαρμογή Wear OS, αν δεν το έχετε ήδη κάνει. Το ρολόι πρέπει να φορτίζεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αντιστοίχισης. αυτό δεν συμβαίνει όταν κάνετε αντιστοίχιση με ένα Android. Στην εφαρμογή, θα πρέπει να δείτε μια λίστα με κοντινές συσκευές, συμπεριλαμβανομένου του smartwatch σας. Πατήστε αυτό και ξεκινά η διαδικασία αντιστοίχισης. Τόσο το iPhone όσο και το ρολόι θα εμφανίζουν έναν κώδικα αντιστοίχισης. βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν και στη συνέχεια αγγίξτε το ζευγάρι Τέλος, στο iPhone σας, θα σας ζητηθεί να ενεργοποιήσετε μια χούφτα ρυθμίσεις και αυτό είναι.

Αφού ολοκληρώσετε τη διαδικασία αντιστοίχισης, το ρολόι iPhone και Android θα πρέπει να παραμείνει συνδεδεμένο όταν βρίσκεστε κοντά. Δηλαδή, εφ 'όσον η εφαρμογή Wear OS είναι ανοιχτή στο iPhone σας, αν κλείσετε την εφαρμογή, θα χάσετε τη σύνδεση. (Αυτό δεν συμβαίνει με τα smartphone Android.)

Τι μπορείτε να κάνετε με το Android Wear για iOS

Τώρα, θα δείτε όλες τις ειδοποιήσεις του iPhone σας στο ρολόι σας Android, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων, των υπενθυμίσεων ημερολογίου και οποιωνδήποτε άλλων εφαρμογών που σας παίζουν καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Βολικά, μπορείτε να απορρίψετε αυτές τις ειδοποιήσεις από το ρολόι σας. Ωστόσο, δεν μπορείτε να απαντήσετε σε μηνύματα κειμένου, αν και μπορείτε να απαντήσετε (χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές) στα μηνύματα του Gmail.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Βοηθό Google για να κάνετε αναζήτηση, να ορίσετε υπενθυμίσεις και να εκτελέσετε άλλες εργασίες, αν και υπάρχουν περιορισμοί με τις εφαρμογές της Apple. Για παράδειγμα, το The Verge αναφέρει ότι δεν μπορείτε να αναζητήσετε μουσική μέσα στην Apple Music όσο μπορείτε με το Siri. Εν ολίγοις, αν είστε κάτοχος iPhone που χρησιμοποιεί πολλές εφαρμογές Google, θα έχετε την καλύτερη εμπειρία, καθώς η Apple δεν κάνει εφαρμογές συμβατές με το Wear OS. Μπορείτε επίσης να κάνετε λήψη εφαρμογών από το Play Store από το ρολόι σας.

Από την άλλη, οι χρήστες iPhone μπορούν να αγοράσουν smartwatches που είναι πολύ λιγότερο ακριβό από το Apple Watch. Το μειονέκτημα είναι ότι από τη σύζευξη συσκευών από διαφορετικά οικοσυστήματα, θα εκτελέσετε πολλούς περιορισμούς σε σύγκριση με τις συσκευές ζευγαρώματος που εκτελούν το ίδιο λειτουργικό σύστημα.