Πώς να βρείτε το ιστορικό τοποθεσίας σας στους Χάρτες Google ή στο iPhone

Δείτε πώς μπορείτε να δείτε το ιστορικό τοποθεσίας σας και να συμμετέχετε ή να εξαιρεθείτε

Ίσως γνωρίζετε ότι τόσο η Google όσο και η Apple (μέσω του υλικού και του λογισμικού των συσκευών), παρακολουθείτε την τοποθεσία σας, προκειμένου να σας παρέχουμε μια συνεχώς αυξανόμενη ποικιλία υπηρεσιών που γνωρίζουν την τοποθεσία. Αυτά περιλαμβάνουν φυσικά χάρτες, προσαρμοσμένες διαδρομές , οδηγίες και αναζήτηση, αλλά περιλαμβάνουν επίσης το Facebook , υπηρεσίες αναθεώρησης όπως Yelp, εφαρμογές γυμναστικής, εφαρμογές μάρκας κατάστημα και πολλά άλλα.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι η ευαισθητοποίηση σχετικά με τη θέση των φορητών συσκευών και λογισμικού τους επεκτείνεται και στην παρακολούθηση και την καταγραφή του ιστορικού τοποθεσίας τους. Στην περίπτωση της Google, αν επιλέξετε "Τοποθεσίες που είχατε" στις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας, το ιστορικό τοποθεσίας σας αποτελείται από ένα λεπτομερές και εύχρηστο αρχείο μακράς διάρκειας που συμπληρώνεται με ένα ορατό ίχνος, οργανωμένο κατά ημερομηνία και ώρα . Η Apple σας παρέχει πολύ λιγότερες πληροφορίες, αλλά διατηρεί και εμφανίζει, κατόπιν αιτήσεώς σας, μια καταγραφή των πρόσφατα επισκεπτόμενων τοποθεσιών σας, χωρίς τη λεπτομερή λειτουργία που προσφέρει η Google.

Τόσο η Google όσο και η Apple παρέχουν αυτά τα αρχεία ιστορικού με αρκετές διαβεβαιώσεις σχετικά με το απόρρητο και μπορείτε να εξαιρεθείτε εξ ολοκλήρου ή, στην περίπτωση της Google, να διαγράψετε ακόμη και ολόκληρο το ιστορικό τοποθεσίας σας.

Είναι και οι δύο χρήσιμες υπηρεσίες που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν όσο γνωρίζετε ότι έχουν επιλέξει το επίπεδο άνεσής σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το ιστορικό τοποθεσίας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε νομικές καταστάσεις ή περιπτώσεις διάσωσης.

Ιστορικό τοποθεσίας Google How-To

Για να δείτε το ιστορικό τοποθεσίας σας στους Χάρτες Google, πρέπει να συνδεθείτε στον κύριο λογαριασμό σας Google και πρέπει να έχετε συνδεθεί στο λογαριασμό σας Google στο smartphone ή στο φορητό σας υπολογιστή, καθώς μετακινήσατε τοπικά ή ταξίδεψε στο παρελθόν.

Αφού συνδεθείτε στο Google, μεταβείτε στη διεύθυνση www.google.com/maps/timeline σε ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού ή φορητού υπολογιστή ή μέσω του smartphone σας και θα σας δοθεί ένα βοηθητικό πρόγραμμα αναζήτησης με δυνατότητα χαρτών. Στον πίνακα ελέγχου του ιστορικού τοποθεσίας στα αριστερά, μπορείτε να επιλέξετε τμήματα ημερομηνίας για να δείτε, σε βήματα μίας έως επτά ημερών ή έως 14 ή 30 ημερών.

Μετά την επιλογή των τμημάτων και των διαστημάτων ημερομηνίας, εμφανίζεται η θέση σας και ένα μονοπάτι για τις θέσεις σας για το χρονικό διάστημα. Αυτά τα κομμάτια είναι μεγέθυνση και μπορείτε να πάρετε ένα λεπτομερές ιστορικό των ταξιδιών σας. Μπορείτε επίσης να "διαγράψετε το ιστορικό από αυτή τη χρονική περίοδο" ή να διαγράψετε ολόκληρο το ιστορικό από τη βάση δεδομένων. Αυτό αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Google να προσφέρει τόσο διαφάνεια όσο και έλεγχο των χρηστών όταν πρόκειται για ιδιωτικά δεδομένα τοποθεσίας.

Apple iOS & amp; Ιστορικό τοποθεσίας iPhone Πώς-να

Η Apple σας παρέχει πολύ λιγότερα δεδομένα ιστορικού τοποθεσίας και λιγότερες λεπτομέρειες. Ωστόσο, μπορείτε να δείτε κάποιο ιστορικό. Δείτε πώς βρίσκετε τις πληροφορίες σας:

  1. Μεταβείτε στο εικονίδιο Ρυθμίσεις στο iPhone σας.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πιέστε Δήλωση απορρήτου .
  3. Πατήστε στις Υπηρεσίες τοποθεσίας και μετακινηθείτε προς τα κάτω.
  4. Πατήστε στις Υπηρεσίες Συστήματος .
  5. Μετακινηθείτε προς τα κάτω προς τις Συχνές Τοποθεσίες .
  6. Θα βρείτε το ιστορικό τοποθεσίας σας στο κάτω μέρος, με ονόματα και ημερομηνίες τοποθεσίας.

Η Apple αποθηκεύει έναν περιορισμένο αριθμό τοποθεσιών και δεν παρέχει ακριβή κομμάτια ταξιδιού και χρονοδιαγράμματα όπως το Google. Παρέχει τη θέση και την ημερομηνία και έναν κατά προσέγγιση κύκλο θέσης σε έναν μη διαδραστικό χάρτη (δεν μπορείτε να τον σφίξετε).

Όπως και σήμερα η τεχνολογία, το ιστορικό τοποθεσίας μπορεί να είναι επιβλαβές ή χρήσιμο, ανάλογα με το ποιος το χρησιμοποιεί και πώς και αν το καταλαβαίνετε και τον ελέγχετε και αν επιλέγετε αυτό που θέλετε να παρακολουθείτε (και επιλέξτε τι δεν θέλουν). Η εκμάθηση σχετικά με το ιστορικό τοποθεσίας στη συσκευή σας και τον τρόπο προβολής και ελέγχου είναι το πρώτο βήμα.

Ως δευτερεύουσα σημείωση, τώρα που ξέρετε πού βρισκόσαστε, ξέρετε πού είναι το αυτοκίνητό σας; Εάν όχι, οι Χάρτες Google θα σας βοηθήσουν να το βρείτε .