Πώς να διορθώσετε ένα iPad που δεν θα συνδεθεί στο Wi-Fi

Τα πιο συνηθισμένα προβλήματα σύνδεσης στο Internet μπορούν να διορθωθούν με μερικά απλά βήματα και μερικές φορές είναι τόσο απλό όσο μετακινείται από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Πριν προχωρήσουμε σε βαθύτερα προβλήματα αντιμετώπισης προβλημάτων, βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμάσει πρώτα αυτές τις συμβουλές πρώτα.

Εάν κανένα από αυτά δεν διορθώνει το πρόβλημα, προχωρήστε στα (ελαφρά) πιο περίπλοκα βήματα παρακάτω.

01 από 07

Αντιμετώπιση προβλημάτων των ρυθμίσεων δικτύου του iPad

Shutterstock

Ήρθε η ώρα να ελέγξετε κάποιες από τις βασικές ρυθμίσεις δικτύου, αλλά πρώτα, ας βεβαιωθούμε ότι δεν πρόκειται για δημόσιο δίκτυο που σας προκαλεί πρόβλημα.

Εάν συνδέεστε σε δημόσιο hotspot Wi-Fi , όπως σε ένα καφέ ή καφέ, ίσως χρειαστεί να συμφωνήσετε με όρους πριν να έχετε πρόσβαση σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν τη σύνδεση δικτύου. Εάν μεταβείτε στο πρόγραμμα περιήγησης Safari και προσπαθήσετε να ανοίξετε μια σελίδα, αυτοί οι τύποι δικτύων θα σας στείλουν συχνά σε μια ειδική σελίδα όπου μπορείτε να επαληθεύσετε τη σύμβαση. Ακόμα και μετά την εκκαθάριση της σύμβασης και τη μετάβασή σας στο Διαδίκτυο, ενδέχεται να μην έχετε πρόσβαση σε όλες τις εφαρμογές σας.

Εάν συνδέεστε στο οικιακό σας δίκτυο, μεταβείτε στις ρυθμίσεις του iPad και βεβαιωθείτε ότι όλα είναι ρυθμισμένα εντάξει. Μόλις πατήσετε στο εικονίδιο Ρυθμίσεις στο iPad, η πρώτη ρύθμιση που θέλετε να ελέγξετε βρίσκεται στο πάνω μέρος της οθόνης: Λειτουργία αεροπλάνου . Αυτό πρέπει να ρυθμιστεί σε Off (Απενεργοποίηση). Εάν η λειτουργία αεροπλάνου είναι ενεργοποιημένη, δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε στο Internet.

Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο Wi-Fi ακριβώς κάτω από τη λειτουργία του αεροπλάνου. Αυτό θα σας δείξει τις ρυθμίσεις Wi-Fi. Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ελέγξετε:

Η λειτουργία Wi-Fi είναι ενεργοποιημένη. Εάν το Wi-Fi είναι απενεργοποιημένο, δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε στο δίκτυο Wi-Fi.

Το Ask to Network Networks είναι ενεργοποιημένο. Εάν δεν σας ζητηθεί να συμμετάσχετε στο δίκτυο, ίσως να είναι απενεργοποιημένο το Ask to Join Networks. Η πιο εύκολη λύση είναι να ενεργοποιήσετε αυτή τη ρύθμιση, αν και μπορείτε επίσης να εισαγάγετε τις πληροφορίες με μη αυτόματο τρόπο επιλέγοντας "Άλλο ..." από τη λίστα δικτύου.

Συμμετέχετε σε ένα κλειστό ή κρυφό δίκτυο; Από προεπιλογή, τα περισσότερα δίκτυα Wi-Fi είναι δημόσια ή ιδιωτικά. Αλλά ένα δίκτυο Wi-Fi μπορεί να κλείσει ή να κρυφτεί, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μεταδίδει το όνομα του δικτύου στο iPad σας. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε ένα κλειστό ή κρυφό δίκτυο επιλέγοντας "Άλλο ..." από τη λίστα δικτύου. Θα χρειαστείτε το όνομα και τον κωδικό πρόσβασης του δικτύου για να συμμετάσχετε.

02 του 07

Επαναφέρετε τη σύνδεση Wi-Fi του iPad

Shutterstock

Τώρα που έχετε επαληθεύσει ότι όλες οι ρυθμίσεις δικτύου είναι σωστές, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε την αντιμετώπιση προβλημάτων της ίδιας της σύνδεσης Wi-Fi. Το πρώτο πράγμα είναι να επαναφέρετε τη σύνδεση Wi-Fi του iPad. Συνήθως, αυτό το απλό βήμα για να πει το iPad να επανασυνδεθεί θα λύσει το πρόβλημα.

Μπορείτε να το κάνετε αυτό από την ίδια οθόνη όπου επαληθεύσαμε τις ρυθμίσεις. (Εάν έχετε παραλείψει τα προηγούμενα βήματα, μπορείτε να μεταβείτε στη σωστή οθόνη μεταβαίνοντας στις ρυθμίσεις του iPad σας και επιλέγοντας Wi-Fi από τη λίστα στην αριστερή πλευρά της οθόνης.)

Για να επαναφέρετε τη σύνδεση Wi-Fi του iPad, απλά χρησιμοποιήστε την επιλογή στο πάνω μέρος της οθόνης για να απενεργοποιήσετε το Wi-Fi. Όλες οι ρυθμίσεις Wi-Fi θα εξαφανιστούν. Στη συνέχεια, απλά ενεργοποιήστε την ξανά. Αυτό θα αναγκάσει το iPad να αναζητήσει ξανά το δίκτυο Wi-Fi και να επανέλθει.

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, μπορείτε να ανανεώσετε τη μίσθωση αγγίζοντας το μπλε κουμπί που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του ονόματος του δικτύου στη λίστα. Το κουμπί έχει ένα σύμβολο ">" στη μέση και θα σας οδηγήσει σε μια σελίδα με τις ρυθμίσεις δικτύου.

Αγγίξτε όπου διαβάζει το "Renew Lease" προς το κάτω μέρος της οθόνης. Θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να ανανεώσετε τη μίσθωση. Αγγίξτε το κουμπί ανανέωσης.

Αυτή η διαδικασία είναι πολύ γρήγορη, αλλά θα μπορούσε να διορθώσει κάποια προβλήματα.

03 του 07

Επαναφέρετε το iPad

μήλο

Πριν ξεκινήσετε να παίζετε με κάποιες από τις άλλες ρυθμίσεις, επανεκκινήστε το iPad . Αυτό το βασικό βήμα αντιμετώπισης προβλημάτων μπορεί να θεραπεύσει όλους τους τύπους προβλημάτων και πρέπει πάντα να γίνει πριν ξεκινήσετε την αλλαγή των ρυθμίσεων. Η επανεκκίνηση ή η επανεκκίνηση του iPad είναι απλή και χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά για να ολοκληρωθεί.

Για να επανεκκινήσετε το iPad, κρατήστε πατημένο το κουμπί Sleep / Wake στο επάνω μέρος του iPad προς τα κάτω για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη μια γραμμή που σας υποκινεί να "σπρώξετε για να απενεργοποιήσετε".

Μόλις σύρετε τη μπάρα, το iPad θα εμφανίσει έναν κύκλο από παύλες πριν οριστικά τερματιστεί τελείως, πράγμα που θα σας αφήσει με κενή οθόνη. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, κρατήστε πατημένο το κουμπί Sleep / Wake ξανά για να ξεκινήσετε την αντιγραφή του iPad.

Το λογότυπο της Apple θα εμφανιστεί στη μέση της οθόνης και το iPad θα επανεκκινήσει τελείως λίγα δευτερόλεπτα αργότερα. Μπορείτε να δοκιμάσετε τη σύνδεση Wi-Fi μόλις επανεμφανιστούν τα εικονίδια.

04 του 07

Κάντε επανεκκίνηση του δρομολογητή

Ελέγξτε το δρομολογητή. Tetra Images / Getty

Ακριβώς όπως κάνετε επανεκκίνηση του iPad, θα πρέπει επίσης να κάνετε επανεκκίνηση του δρομολογητή. Αυτό μπορεί επίσης να θεραπεύσει το πρόβλημα, αλλά πρώτα θα θελήσετε να βεβαιωθείτε ότι κανείς άλλος δεν βρίσκεται στο Διαδίκτυο. Η επανεκκίνηση του δρομολογητή θα κλωτσήσει τους ανθρώπους από το Internet ακόμα κι αν έχουν ενσύρματη σύνδεση.

Η επανεκκίνηση ενός δρομολογητή είναι ένα απλό θέμα να το απενεργοποιήσετε για λίγα δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να τον ενεργοποιήσετε ξανά. Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς να το κάνετε αυτό, ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του δρομολογητή σας. Οι περισσότεροι δρομολογητές έχουν διακόπτη on / off στο πίσω μέρος.

Μόλις ο δρομολογητής σας είναι ενεργοποιημένος, μπορεί να διαρκέσει από μερικά δευτερόλεπτα έως αρκετά λεπτά για να επανέλθει πλήρως και να είναι έτοιμος να δεχτεί συνδέσεις δικτύου. Αν έχετε άλλη συσκευή που είναι βολική και συνδέεται με το δίκτυο, όπως ο φορητός υπολογιστής ή το smartphone σας, δοκιμάστε τη σύνδεση αυτής της συσκευής, πριν ελέγξετε αν έχει λυθεί το πρόβλημα για το iPad σας.

05 του 07

Ξεχάστε το Δίκτυο

Shutterstock

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να αλλάζετε κάποιες ρυθμίσεις, για να πείτε στο iPad να ξεχάσει τι γνωρίζει για τη σύνδεση στο Διαδίκτυο και για να δώσει στο iPad ένα νέο ξεκίνημα.

Αυτή η πρώτη επιλογή είναι στην ίδια οθόνη που επισκεφθήκαμε πριν όταν ελέγχαμε τις ρυθμίσεις και ανανεώσαμε τη μίσθωση δικτύου του iPad. Μπορείτε να επιστρέψετε εκεί πατώντας το εικονίδιο ρυθμίσεων και επιλέγοντας Wi-Fi από το αριστερό μενού.

Αφού βρίσκεστε στην οθόνη Wi-Fi Networks, μεταβείτε στις ρυθμίσεις για το μεμονωμένο δίκτυο αγγίζοντας το μπλε κουμπί δίπλα στο όνομα του δικτύου. Το κουμπί έχει ένα σύμβολο ">" στη μέση.

Αυτό θα σας οδηγήσει σε μια οθόνη με ρυθμίσεις για αυτό το μεμονωμένο δίκτυο. Για να ξεχάσετε το δίκτυο, πατήστε "Ξεχάστε αυτό το δίκτυο" στο επάνω μέρος της οθόνης. Θα σας ζητηθεί να επαληθεύσετε αυτήν την επιλογή. Επιλέξτε "Ξεχάστε" για επιβεβαίωση.

Μπορείτε να επανασυνδέσετε επιλέγοντας το δίκτυό σας από τη λίστα. Εάν συνδέεστε σε ιδιωτικό δίκτυο, θα χρειαστείτε τον κωδικό πρόσβασης για να επανασυνδεθείτε.

06 του 07

Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου στο iPad σας

Shutterstock

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, είναι καιρός να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου. Αυτό μπορεί να ακούγεται δραστικό, αλλά για τους περισσότερους ανθρώπους, είναι περίπου το ίδιο με το ξεχνώντας απλά το μεμονωμένο δίκτυο. Αυτό το βήμα θα ξεκαθαρίσει πλήρως όλες τις ρυθμίσεις που έχει αποθηκευτεί το iPad και μπορεί να λύσει προβλήματα ακόμη και όταν ξεχνάμε το μεμονωμένο δίκτυο δεν κάνει το τέχνασμα.

Για να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου στο iPad σας, μεταβείτε στις ρυθμίσεις αγγίζοντας το εικονίδιο και επιλέξτε "Γενικά" από τη λίστα στα αριστερά. Η επιλογή επαναφοράς του iPad βρίσκεται στο κάτω μέρος της λίστας γενικών ρυθμίσεων. Αγγίξτε το για να μεταβείτε στην οθόνη ρυθμίσεων επαναφοράς.

Από αυτήν την οθόνη, επιλέξτε "Επαναφορά ρυθμίσεων δικτύου". Αυτό θα προκαλέσει το iPad να ξεκαθαρίσει όλα όσα γνωρίζει, οπότε θα θελήσετε να έχετε τον κωδικό πρόσβασης του δικτύου σας εύχρηστο αν βρίσκεστε σε ιδιωτικό δίκτυο.

Μόλις επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις δικτύου, το iPad σας θα είναι προεπιλεγμένο από το εργοστάσιο όπου αφορά το Διαδίκτυο. Αν δεν σας ζητήσει να συμμετάσχετε σε ένα κοντινό δίκτυο Wi-Fi, μπορείτε να μεταβείτε στις ρυθμίσεις Wi-Fi και να επιλέξετε το δίκτυό σας από τη λίστα.

07 του 07

Ενημερώστε το υλικολογισμικό του δρομολογητή

© Linksys.

Εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη σύνδεση στο Internet αφού επιβεβαιώσετε ότι ο δρομολογητής σας λειτουργεί με το να μεταβείτε στο Διαδίκτυο μέσω άλλης συσκευής και να περάσετε από όλα τα βήματα αντιμετώπισης προβλημάτων που οδηγούν σε αυτό το σημείο, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι ο δρομολογητής σας έχει τελευταίο υλικολογισμικό που είναι εγκατεστημένο σε αυτό.

Δυστυχώς, αυτό είναι κάτι που είναι συγκεκριμένο για το δικό σας δρομολογητή. Μπορείτε είτε να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο είτε να μεταβείτε στον ιστότοπο του κατασκευαστή για οδηγίες σχετικά με τον τρόπο ενημέρωσης του υλικολογισμικού στον ξεχωριστό σας δρομολογητή.

Αν είστε πραγματικά κολλημένοι και δεν ξέρετε πώς να ενημερώσετε το firmware του δρομολογητή ή αν έχετε ήδη ελέγξει για να βεβαιωθείτε ότι είναι ενημερωμένο και εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα, μπορείτε να επαναφέρετε ολόκληρο το iPad στις εργοστασιακές προεπιλογές. Αυτό θα διαγράψει όλες τις ρυθμίσεις και τα δεδομένα στο iPad και θα το βάλει σε κατάσταση "σαν νέα".

Θα χρειαστεί να βεβαιωθείτε ότι έχετε συγχρονίσει το iPad προτού εκτελέσετε αυτό το βήμα, ώστε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας. Μόλις συνδέσετε το iPad στον υπολογιστή σας και το συγχρονίσατε μέσω του iTunes, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις του iPad .