Τάσεις στους εφήβους - Χρήση των κοινωνικών μέσων

Οι έφηβοι δείχνουν λιγότερο ενθουσιασμό για την κορυφαία ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης

Η χρήση των παιδιών από το Facebook φαίνεται να μειώνεται ή τουλάχιστον ο ενθουσιασμός τους για αυτό είναι, ταυτόχρονα, ότι η χρήση των άλλων κοινωνικών δικτύων και μέσων ενημέρωσης από τους εφήβους φαίνεται να αυξάνεται. Συνολικά, οι έφηβοι μοιράζονται πολύ περισσότερα για τον εαυτό τους στα κοινωνικά δίκτυα από ό, τι πριν από μερικά χρόνια.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα ενδιαφέροντα ευρήματα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση του Μαΐου 2009 του προγράμματος Pew Research Internet & American Life. Με τίτλο "Έφηβοι, κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και ιδιωτικό απόρρητο", η έκθεση διαπίστωσε ότι οι έφηβοι εξέφραζαν "πτώση ενθουσιασμού για το Facebook" και "ευρύτατα αρνητικά συναισθήματα" για τις εμπειρίες τους στο ογκώδες κοινωνικό δίκτυο. . (Δείτε την πλήρη έκθεση.)

Αυτές οι αρνητικές συμπεριφορές προφανώς δεν κρατούν τους έφηβους από το Facebooking, όμως. Ο Pew ανέφερε ότι το 77% των αμερικανών εφήβων που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το Facebook, το οποίο θεωρούν ως κοινωνική αναγκαιότητα, παρόλο που ενοχλούνται από το πόσοι ενήλικες έχουν ενταχθεί, καθώς και από την "αναιμία" και το "δράμα" τι οι άνθρωποι δημοσιεύουν.

Νέοι κοινωνικοί Δραστηριότητες Δικτύων Catch Teens & # 39; Μάτι

Το Twitter, αντιθέτως, φαίνεται να κερδίζει δυναμική με το νεότερο σύνολο. Ενώ λιγότεροι έφηβοι χρησιμοποιούν το Twitter από το Facebook, το Twitter προσελκύει σταθερά όλο και περισσότερους νέους χρήστες, σύμφωνα με ερευνητές. Η έρευνα του Pew για Αμερικανούς έφηβους διαπίστωσε ότι ένας στους τέσσερις χρησιμοποιεί το Twitter, από μόλις 16% το 2011.

Τα Instagram, Twitter, Snapchat και άλλα νεότερα κοινωνικά δίκτυα φαινόταν να τραβούν πιο αισιόδοξα σχόλια και να προκαλούν ενθουσιασμό στους έφηβους που είχαν πάρει συνέντευξη, σύμφωνα με την έκθεση. Από όλους τους έφηβους που λένε ότι βρίσκονται σε κοινωνικά δίκτυα, το 94% λένε ότι έχουν προφίλ στο Facebook, το 26% έχει ένα προφίλ στο Twitter και το 11% έχει ένα προφίλ Instagram.

Τα παιδιά αισθάνονται την πίεση του Facebook

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν ομάδες εστίασης για να μιλήσουν με τους έφηβους σχετικά με τις συνήθειες κοινωνικής δικτύωσης τους. Ο ίδιος διαπίστωσε ότι, ενώ κάποιοι έφηβοι δήλωσαν ότι απολαμβάνουν τη χρήση του Facebook, «το συσχετίζουν πολύ περισσότερο με τους περιορισμούς μέσα από την αυξανόμενη παρουσία των ενηλίκων, τις υψηλής πίεσης ή με άλλες αρνητικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις (δράμα) ή αίσθημα συγκλονισμένοι από άλλους που μοιράζονται πάρα πολλά».

Η έκθεση ξεκίνησε σε βάθος για να εξερευνήσει την ψυχολογία και την κοινωνιολογία των πρακτικών των παιδιών στο Facebook, εξηγώντας πώς τους αρέσουν, τις θέσεις και τα tagging για να ενισχύσουν την "κοινωνική τους θέση" ή τη δημοτικότητα τους. Η αίσθηση πίεσης για να κυριαρχήσει το είδος της απόσπασης και των πινακίδων συμπεριφορών που θα προσελκύσουν πολλά "αρέσει" και θα τους κάνουν να φαίνονται πιο δημοφιλείς μπορεί να είναι ένας λόγος για τον οποίο οι έφηβοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη χρήση του Facebook.

Στοιχεία για τις συνήθειες κοινωνικής δικτύωσης των εφήβων

Μερικά άλλα αξιοσημείωτα ευρήματα σχετικά με τους έφηβους και τα κοινωνικά μέσα:

Σχετικά Άρθρα