Διαμερίστε μια μονάδα δίσκου με το Βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου του OS X El Capitan

01 από 03

Διαμερίστε μια μονάδα δίσκου Mac χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα δίσκου (OS X El Capitan ή νεότερη έκδοση)

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Το OS X El Capitan έφερε ένα makeover στο Disk Utility , το πολυλειτουργικό app για τη διαχείριση των μονάδων Mac. Αν και διατηρεί τα περισσότερα από τα βασικά χαρακτηριστικά του, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας διαμοιρασμού μιας μονάδας δίσκου σε πολλούς τόμους, έχει αλλάξει λίγο τη διαδικασία.

Εάν είστε παλαιό χέρι όταν εργάζεστε με τις συσκευές αποθήκευσης του Mac, τότε αυτό πρέπει να είναι αρκετά απλό. μερικές αλλαγές σε ονόματα ή τοποθεσίες των λειτουργιών Disk Utility. Εάν είστε νέοι στο Mac, αυτός ο οδηγός θα είναι ένα εξαιρετικό walk-through για τον τρόπο δημιουργίας πολλαπλών κατατμήσεων σε μια συσκευή αποθήκευσης.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα επικεντρωθούμε στα βασικά στοιχεία της δημιουργίας διαμερισμάτων δίσκου. Αν χρειάζεται να αλλάξετε το μέγεθος, να προσθέσετε ή να διαγράψετε υπάρχοντα διαμερίσματα, θα βρείτε αναλυτικές οδηγίες στον οδηγό " Τρόπος αλλαγής μεγέθους ενός τόμου Mac" (OS X El Capitan ή Later) .

Ο, τι χρειάζεσαι

Παρόλα αυτά, είναι καλή ιδέα να διαβάσετε όλα τα βήματα του οδηγού τουλάχιστον μια φορά πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία διαμέρισης.

Προχωρήστε στη σελίδα 2

02 του 03

Χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες του νέου βοηθητικού προγράμματος δισκέτας για τη διαίρεση της μονάδας δίσκου του Mac

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Η έκδοση του βοηθητικού προγράμματος Disk που περιλαμβάνεται στο OS X El Capitan και αργότερα σας επιτρέπει να διαιρέσετε μια συσκευή αποθήκευσης σε πολλά τμήματα. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία κατανομής, κάθε διαμέρισμα γίνεται ένας προσαρμόσιμος όγκος που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Mac σας με οποιονδήποτε τρόπο θεωρείτε κατάλληλο.

Κάθε διαμέρισμα μπορεί να χρησιμοποιήσει έναν από τους έξι τύπους μορφής, τέσσερις από τους οποίους είναι αποκλειστικά για συστήματα αρχείων OS X και δύο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από υπολογιστές.

Η διαμέριση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διάσπαση σχεδόν οποιουδήποτε τύπου συσκευής αποθήκευσης, συμπεριλαμβανομένων SSD , σκληρών δίσκων και μονάδων flash USB . σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή αποθήκευσης που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με το Mac μπορεί να χωριστεί.

Σε αυτόν τον οδηγό, θα διαιρέσουμε μια μονάδα δίσκου σε δύο κατατμήσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια διαδικασία για να δημιουργήσετε οποιοδήποτε αριθμό διαμερισμάτων. μόλις σταματήσαμε σε δύο επειδή αυτό είναι το μόνο που χρειάζεται να καταλάβεις τη βασική διαδικασία.

Διαμερίστε μια μονάδα δίσκου

  1. Εάν η μονάδα δίσκου που θέλετε να χωρίσετε είναι μια εξωτερική μονάδα δίσκου, βεβαιωθείτε ότι είναι συνδεδεμένη στο Mac και ότι είναι ενεργοποιημένη.
  2. Εκκινήστε το Disk Utility, το οποίο βρίσκεται στο / Applications / Utilities /.
  3. Το Disk Utility θα ανοίξει σε ένα ενιαίο παράθυρο χωρισμένο σε δύο παράθυρα, με μια γραμμή εργαλείων στην κορυφή.
  4. Το αριστερό τμήμα του παραθύρου περιέχει τις μονάδες δίσκου και όλους τους τόμους που σχετίζονται με τις μονάδες δίσκου σε ιεραρχική προβολή. Επιπλέον, ο αριστερός παράθυρος διαιρεί περαιτέρω τις διαθέσιμες συσκευές αποθήκευσης σε τύπους, όπως εσωτερικές και εξωτερικές.
  5. Επιλέξτε τη συσκευή αποθήκευσης που θέλετε να διαμοιραστείτε από το αριστερό παράθυρο. Μπορείτε να διαχωρίσετε μόνο τη μονάδα δίσκου και όχι από τους αντίστοιχους τόμους. Οι μονάδες δίσκου έχουν συνήθως ονόματα που αναφέρονται στον κατασκευαστή της μονάδας δίσκου ή σε έναν κατασκευαστή εξωτερικού περιβλήματος. Στην περίπτωση ενός Mac με μονάδα δίσκου Fusion, μπορεί απλά να ονομάζεται Macintosh HD. Για να κάνετε τα πράγματα λίγο συγκεχυμένα, τόσο η μονάδα όσο και ο τόμος μπορεί να έχουν το ίδιο όνομα, οπότε προσέξτε την ιεραρχία που εμφανίζεται στο αριστερό παράθυρο και επιλέξτε μόνο τη συσκευή αποθήκευσης στην κορυφή μιας ιεραρχικής ομάδας.
  6. Η επιλεγμένη μονάδα θα εμφανιστεί στο δεξιό τμήμα του παραθύρου με λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν, όπως η τοποθεσία, ο τρόπος σύνδεσης και ο χρησιμοποιούμενος κατάτμηση του χάρτη. Επιπλέον, θα δείτε μια μεγάλη μπάρα που αναπαριστά τον τρόπο κατανομής της μονάδας δίσκου. Είναι πιθανό ότι θα εμφανιστεί ως μια μεγάλη μπάρα αν υπάρχει μόνο ένας όγκος που συνδέεται με αυτό.
  7. Με τη μονάδα δίσκου που επιλέξατε, κάντε κλικ στο κουμπί Partition στο Toolbar του Tool Utility.
  8. Ένα φύλλο θα πέσει κάτω, εμφανίζοντας ένα γράφημα πίτας για το πώς διαιρείται σήμερα ο δίσκος. Το φύλλο εμφανίζει επίσης το τρέχον επιλεγμένο όνομα διαμερίσματος, τύπο μορφής και μέγεθος. Υποθέτοντας ότι πρόκειται για μια νέα μονάδα δίσκου ή για μια μορφή που μόλις μορφοποιήσατε, το διάγραμμα πίτας πιθανόν εμφανίζει έναν μόνο τόμο.

Για να μάθετε πώς μπορείτε να προσθέσετε τόμους, μεταβείτε στη Σελίδα 3.

03 του 03

Πώς να χρησιμοποιήσετε το διάγραμμα πίτας του βοηθητικού προγράμματος δίσκου για να χωρίσετε τους δίσκους Mac σας

Οθόνη shot από την Coyote Moon, Inc.

Μέχρι στιγμής, έχετε επιλέξει μια μονάδα δίσκου για διαμέριση και έχετε αναδείξει το διάγραμμα διαχωριστικής πίτας, το οποίο εμφανίζει τους τρέχοντες όγκους ως φέτες πίτας.

Προειδοποίηση : Η κατάτμηση της μονάδας δίσκου μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια δεδομένων. Εάν η μονάδα δίσκου που διαχωρίζετε περιέχει οποιαδήποτε δεδομένα, φροντίστε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των πληροφοριών πριν προχωρήσετε.

Προσθέστε επιπλέον ένταση

  1. Για να προσθέσετε μια άλλη ένταση, κάντε κλικ στο πλήκτρο συν (+) ακριβώς κάτω από το διάγραμμα πίτας.
  2. Πατώντας πάλι το πλήκτρο συν (+) θα προστεθεί ένας επιπλέον όγκος, κάθε φορά που διαιρείται το διάγραμμα πίτας σε ίσα μερίδια. Μόλις έχετε τον αριθμό των τόμων που επιθυμείτε, ήρθε η ώρα να προσαρμόσετε τα μεγέθη τους, να τους δώσετε ονόματα και να επιλέξετε έναν τύπο μορφής που θα χρησιμοποιήσετε.
  3. Όταν εργάζεστε στο διάγραμμα πίτας, είναι καλύτερο να αρχίσετε με τον πρώτο τόμο, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή του γραφήματος, και να δουλεύετε το δρόμο σας δεξιόστροφα.
  4. Επιλέξτε την πρώτη ένταση κάνοντας κλικ μέσα στο χώρο έντασης στο διάγραμμα πίτας.
  5. Στο πεδίο Partition, εισάγετε ένα όνομα για την ένταση. Αυτό θα είναι το όνομα που εμφανίζεται στην επιφάνεια εργασίας του Mac σας .
  6. Χρησιμοποιήστε το αναπτυσσόμενο μενού "Μορφοποίηση" για να επιλέξετε τη μορφή που θα χρησιμοποιηθεί σε αυτήν την ένταση. Οι επιλογές είναι:
    • OS X Extended (Περιορισμένο OS) (Περιορισμένο): Η προεπιλεγμένη και πιο συχνά χρησιμοποιημένη στο σύστημα αρχείων στο Mac.
    • OS X Extended (ευαίσθητη στις μικροεφαρμογές, περιοδικά)
    • OS X Extended (Περιορισμένη, κρυπτογραφημένη)
    • OS X Extended (ευαίσθητα σε μικροεφαρμογές, περιοδικά, κρυπτογραφημένα)
    • MS-DOS (FAT)
    • ExFat
  7. Κάντε την επιλογή σας.

Ρύθμιση μεγέθους έντασης ήχου

  1. Μπορείτε να ρυθμίσετε το μέγεθος της έντασης είτε εισάγοντας ένα μέγεθος έντασης στο πλαίσιο κειμένου είτε αρπάζοντας την άγκυρα κομμάτι πίτας και σύροντάς την για να αλλάξετε το μέγεθος του τεμαχίου.
  2. Η τελευταία μέθοδος αλλαγής του μεγέθους λειτουργεί ωραία μέχρι να φτάσετε στο τελευταίο κομμάτι πίτας. Εάν εισαγάγετε μέγεθος μικρότερο από τον υπόλοιπο χώρο ή σύρετε το άγκιστρο κομμάτι πίτας στο πάνω μέρος του διαγράμματος πίτας, θα δημιουργήσετε έναν επιπλέον τόμο.
  3. Αν δημιουργήσετε τυχαία μια επιπλέον ένταση, μπορείτε να την καταργήσετε επιλέγοντάς την και κάνοντας κλικ στο κουμπί μείον (-).
  4. Μόλις ονομάσετε όλους τους τόμους, ορίσετε έναν τύπο μορφής και επιβεβαιώσετε ότι είναι τα μεγέθη που χρειάζεστε, κάντε κλικ στο κουμπί Εφαρμογή.
  5. Το φύλλο διαγράμματος πίτας θα εξαφανιστεί και θα αντικατασταθεί από ένα νέο φύλλο που θα δείχνει την κατάσταση της ενέργειας. Αυτό θα πρέπει συνήθως να είναι επιτυχής.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος.

Αυτό είναι το κουτάβι για να χρησιμοποιήσετε το Disk Utility για να χωρίσετε τη μονάδα σας σε πολλαπλούς τόμους. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή, αλλά παρόλο που η αναπαράσταση διαγράμματος του δίσκου που χωρίζεται σε πολλαπλούς τόμους είναι χρήσιμη οπτικά, δεν είναι τόσο σπουδαίο εργαλείο για τον πραγματικό διαχωρισμό του χώρου και μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε επιπλέον βήματα και την ανάγκη απομάκρυνσης ανεπιθύμητους τόμους που δημιουργήθηκαν τυχαία.