Πώς να μπλοκάρει τους αριθμούς κινητού τηλεφώνου

Διατηρήστε την ιδιωτικότητα και τον έλεγχο των κλήσεων και των μηνυμάτων

Τα περισσότερα smartphones προσφέρουν τη δυνατότητα αποκλεισμού ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου, προκειμένου να αποφευχθεί η λήψη κλήσεων ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ή άλλων κλήσεων που δεν θέλετε. Μια άλλη διαθέσιμη επιλογή είναι να αποκλείσετε την εμφάνιση του δικού σας αναγνωριστικού καλούντος στη συσκευή του παραλήπτη.

Μερικές φορές τα λειτουργικά συστήματα αποκρύπτουν αυτές τις λειτουργίες βαθιά στις ρυθμίσεις. Επιπλέον, διάφοροι μεταφορείς προσφέρουν διάφορες επιλογές για τον αποκλεισμό αριθμών, οπότε αυτή η δυνατότητα δεν εξαρτάται πάντα αποκλειστικά από το λειτουργικό σύστημα.

Αποκλεισμός εισερχομένων αριθμών τηλεφώνου

Όλα τα μεγάλα λειτουργικά συστήματα κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν έναν τρόπο αποκλεισμού ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου.

iOS τηλέφωνα

Μπορείτε να αποκλείσετε τους αριθμούς από την ενότητα Ανακοινώσεις του τηλεφώνου, στο FaceTime ή μέσα από τα μηνύματα. Ο αποκλεισμός ενός αριθμού από μια περιοχή αποκλείει και τα τρία. Από κάθε περιοχή:

  1. Πατήστε το εικονίδιο "i" δίπλα στον αριθμό τηλεφώνου (ή συνομιλία).
  2. Επιλέξτε Αποκλεισμός αυτού του καλούντος στο κάτω μέρος της οθόνης πληροφοριών.
    1. Προειδοποίηση : Το iOS της Apple υποστήριξε μόνο πρόσφατα την αποκλεισμό εισερχόμενων κλήσεων με έκδοση 7.0, οπότε όλοι οι χρήστες iOS σε μια παλαιότερη έκδοση μπορούν να μπλοκάρουν κλήσεις μόνο με jailbreaking το τηλέφωνό τους. Αυτό απαιτεί τη χρήση του εναλλακτικού αποθετηρίου Cydia app για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή που αποκλείει τους αριθμούς. Το Jailbreaking δεν συνιστάται, καθώς θα ακυρώσει την εγγύησή σας. Αντ 'αυτού, προσπαθήστε να κάνετε αναβάθμιση σε νεότερη έκδοση λειτουργικού συστήματος.

Για να προβάλετε και να διαχειριστείτε τους αποκλεισμένους αριθμούς:

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.
  2. Πατήστε Τηλέφωνο.
  3. Πατήστε Κλείδωμα και αναγνώριση κλήσεων .
  4. Στη συνέχεια, είτε:

Φιλτράρισμα iMessages : Μπορείτε επίσης να φιλτράρετε τα iMessages σας από άτομα που δεν βρίσκονται στη λίστα επαφών σας. Αφού φιλτράρετε τουλάχιστον ένα μήνυμα, εμφανίζεται μια νέα καρτέλα για τους Άγνωστους Αποστολείς. Εξακολουθείτε να λαμβάνετε τα μηνύματα, αλλά δεν θα εμφανίζονται αυτόματα και δεν θα λάβετε ειδοποιήσεις.

Για να φιλτράρετε τα iMessages:

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις.
  2. Πατήστε Μηνύματα.
  3. Ενεργοποιήστε το φίλτρο Άγνωστων αποστολέων

Έχουμε αρκετούς συμβουλές για το πώς τα iOS και Mac μπορούν να σας βοηθήσουν να γίνετε πιο παραγωγικοί . Ελέγξτε τα έξω!

Android Τηλέφωνα

Επειδή τόσοι πολλοί κατασκευαστές παράγουν τηλέφωνα (Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, LG, κ.λπ.) που εκτελούν το λειτουργικό σύστημα Android, η διαδικασία αποκλεισμού ενός αριθμού μπορεί να διαφέρει πολύ. Επιπλέον, οι εκδόσεις του Android Marshmallow και των ηλικιωμένων δεν προσφέρουν αυτό το χαρακτηριστικό. Εάν εκτελείτε μια παλαιότερη έκδοση όπως αυτή, ο φορέας σας μπορεί να την υποστηρίξει ή ενδέχεται να μπορείτε να αποκλείσετε έναν αριθμό χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή.

Για να δείτε αν ο μεταφορέας σας υποστηρίζει το κλείδωμα τηλεφώνου:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή τηλεφώνου.
  2. Επιλέξτε τον αριθμό που θέλετε να αποκλείσετε.
  3. Πατήστε Στοιχεία κλήσης
  4. Πατήστε το μενού στην επάνω δεξιά γωνία. Αν ο μεταφορέας σας υποστηρίζει το κλείδωμα, θα έχετε ένα στοιχείο μενού που ονομάζεται "Αριθμός αποκλεισμού" ή "Απόρριψη κλήσης" ή "Προσθήκη σε μαύρη λίστα".

Αν δεν έχετε την επιλογή να αποκλείσετε μια κλήση, ίσως να μπορείτε να στείλετε τουλάχιστον μια κλήση στο τηλεφωνητή:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή τηλεφώνου
  2. Αγγίξτε Επαφές
  3. Πατήστε ένα όνομα .
  4. Πατήστε το εικονίδιο με το μολύβι για να επεξεργαστείτε την επαφή.
  5. Επιλέξτε το μενού .
  6. Επιλέξτε Όλες οι κλήσεις προς το φωνητικό ταχυδρομείο .

Για να χρησιμοποιήσετε μια εφαρμογή αποκλεισμού κλήσεων :

Ανοίξτε το Google Play Store και αναζητήστε "αποκλεισμό κλήσεων". Ορισμένες καλές εφαρμογές είναι ο αποκλεισμός κλήσεων (Free Blocker), ο αριθμός κ. Και ο ασφαλέστερος αποκωδικοποιητής κλήσεων. Ορισμένες είναι δωρεάν και διαφημίσεις προβολής, ενώ μερικές προσφέρουν μια premium έκδοση χωρίς διαφημίσεις.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την προσαρμογή του Android με άλλους τρόπους.

Windows Phone

Ο αποκλεισμός κλήσεων στα τηλέφωνα των Windows ποικίλλει.

Για τα Windows 8 :

Τα Windows 8 χρησιμοποιούν την εφαρμογή φίλτρου κλήσεων + SMS για να αποκλείσουν κλήσεις.

Για τα Windows 10 :

Τα Windows 10 χρησιμοποιούν το Block Block and Filter, το οποίο σας επιτρέπει να διαχειριστείτε αποκλεισμένες κλήσεις και μηνύματα.

Αποκλεισμός αναγνωριστικού καλούντος του ιδίου σας αριθμού

Εκτός από τον έλεγχο εισερχόμενων κλήσεων μέσω αποκλεισμού κλήσεων, μπορείτε επίσης να ελέγξετε αν μια εξερχόμενη κλήση θα εμφανίσει το αναγνωριστικό καλούντος σας. Αυτό μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να λειτουργεί ως ένα μόνιμο μπλοκ ή ένα προσωρινό μπλοκ σε βάση κλήσης ανά κλήση.

Προειδοποίηση : Ο αριθμός τηλεφώνου σας δεν μπορεί να αποκλειστεί όταν καλείτε δωρεάν (π.χ. 1-800) και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (π.χ. 911), για προφανείς λόγους ασφαλείας.

Πρόσκληση κλήσης με κλήση από αναγνωριστικό καλούντος

  1. Απλώς καλέστε * 67 πριν από τον αριθμό τηλεφώνου στο κινητό σας τηλέφωνο. Αυτός ο κώδικας είναι η καθολική εντολή για την απενεργοποίηση του αναγνωριστικού καλούντος.
    1. Για παράδειγμα, η τοποθέτηση μιας αποκλεισμένης κλήσης θα μοιάζει με * 67 555 555 5555 (χωρίς τα κενά). Στο λήπτη, το αναγνωριστικό καλούντος εμφανίζει συνήθως "ιδιωτικό αριθμό" ή "άγνωστο". Αν και δεν θα ακούσετε ή θα δείτε μια επιβεβαίωση επιτυχούς μπλοκ ID αναγνώρισης καλούντος, θα λειτουργήσει.

Μόνιμος αποκλεισμός από αναγνωριστικό καλούντος

  1. Καλέστε τον μεταφορέα κινητής τηλεφωνίας σας και ζητήστε ένα μπλοκ γραμμής . Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός τηλεφώνου σας δεν θα εμφανιστεί όταν καλείτε κάποιο αριθμό. Αυτό είναι μόνιμο και μη αναστρέψιμο. Ενώ η εξυπηρέτηση πελατών μπορεί να επιχειρήσει να σας πείσει να επανεξετάσετε, η επιλογή είναι δική σας. Διάφοροι φορείς υποστηρίζουν πρόσθετες λειτουργίες αποκλεισμού, όπως το κλείδωμα συγκεκριμένων αριθμών ή μηνυμάτων.
    1. Αν και ο κώδικας για να καλέσετε τον φορέα κινητής τηλεφωνίας σας μπορεί να ποικίλει, το 611 συνήθως λειτουργεί για εξυπηρέτηση πελατών κινητής τηλεφωνίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.
  2. Εάν θέλετε προσωρινά να εμφανίζεται ο αριθμός σας όταν έχετε στη θέση σας ένα μπλοκ μόνιμης γραμμής, πληκτρολογήστε * 82 πριν από τον αριθμό. Για παράδειγμα, η εμφάνιση του αριθμού σας σε αυτή την περίπτωση θα μοιάζει με * 82 555 555 5555 (χωρίς τα κενά).
    1. Να γνωρίζετε, ωστόσο, ότι μερικοί άνθρωποι απορρίπτουν αυτόματα κλήσεις από τηλέφωνα που αποκλείουν το αναγνωριστικό καλούντος. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να επιτρέψετε την ταυτότητα καλούντος για να πραγματοποιήσετε την κλήση.

Απόκρυψη του αριθμού σας σε μια συσκευή Android

Τα περισσότερα τηλέφωνα Android παρέχουν δυνατότητα αποκλεισμού ταυτότητας καλούντος στις ρυθμίσεις τηλεφώνου, που είναι διαθέσιμες είτε μέσω της εφαρμογής Τηλέφωνο είτε μέσω Ρυθμίσεις | Πληροφορίες εφαρμογής | Τηλέφωνο . Ορισμένες εκδόσεις Android μεγαλύτερες από το Marshmallow περιλαμβάνουν αυτό κάτω από μια επιλογή πρόσθετων ρυθμίσεων στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας.

Απόκρυψη του αριθμού σας σε ένα iPhone

Στο iOS, η δυνατότητα αποκλεισμού κλήσεων βρίσκεται κάτω από τις ρυθμίσεις τηλεφώνου:

  1. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις | Τηλέφωνο .
  2. Πατήστε Εμφάνιση αριθμού κλήσης μου .
  3. Χρησιμοποιήστε το διακόπτη εναλλαγής για να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε τον αριθμό σας.