Τι είναι το Android Pay;

Πώς λειτουργεί και πού να το χρησιμοποιήσετε

Το Android Pay είναι μία από τις τρεις πρώτες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιούνται σήμερα. Όταν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή, οι χρήστες Android έχουν πρόσβαση στις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες τους, ενώ αποθηκεύουν κάρτες επιβράβευσης χρησιμοποιώντας τα ρολόγια smartphone και Android Wear. Το Android Pay λειτουργεί πολύ όπως το Apple Pay και το Samsung Pay, ωστόσο, δεν είναι συνδεδεμένο με μια συγκεκριμένη μάρκα τηλεφώνου, αντί να δουλεύει με οποιοδήποτε εμπορικό σήμα που βασίζεται στο Android.

Τι είναι το Android Pay;

Το Android Pay είναι ένας ευρέως αποδεκτός τύπος δυνατοτήτων πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιεί επικοινωνίες κοντά στον τομέα (NFC) για τη μετάδοση δεδομένων πληρωμής σε τερματικά πιστωτικών καρτών. Το NFC είναι ένα πρωτόκολλο επικοινωνιών που επιτρέπει στις συσκευές να μεταδίδουν και να λαμβάνουν προσωπικά δεδομένα. Απαιτεί ότι οι συσκευές επικοινωνίας βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Αυτό σημαίνει να χρησιμοποιήσετε το Android Pay, η συσκευή που είναι εγκατεστημένη πρέπει να τοποθετηθεί κοντά στο τερματικό πληρωμής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι εφαρμογές πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου, όπως το Android Pay, καλούνται συχνά εφαρμογές tap-and-pay.

Σε αντίθεση με ορισμένους άλλους τύπους εφαρμογών πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου, το Android Pay δεν επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε τερματικά πληρωμής μαγνητικής ταινίας, πράγμα που σημαίνει ότι τα καταστήματα που χρησιμοποιούν παλαιότερα τερματικά πληρωμής ενδέχεται να μην είναι προσβάσιμα στους χρήστες του Android Pay. Αυτός ο ιστότοπος διαθέτει πλήρη κατάλογο των καταστημάτων που δέχονται το Android Pay.

Το Android Pay είναι επίσης αποδεκτό ως ηλεκτρονικό μέσο πληρωμής σε πολλά e-tailers. Ωστόσο, οι χρήστες Android Pay πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν είναι όλες οι τράπεζες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα συμβατά με το Android Pay. Ο ιστότοπος Android Pay διατηρεί μια τρέχουσα λίστα συμμετεχόντων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία τράπεζας ή της πιστωτικής σας κάρτας βρίσκεται στη συγκεκριμένη λίστα πριν εγκαταστήσετε ή ενεργοποιήσετε την εφαρμογή Android Pay.

Πού να λάβετε το Android Pay

Όπως πολλές εφαρμογές πληρωμής που αφορούν συγκεκριμένες μάρκες, το Android Pay μπορεί να έρθει προεγκατεστημένο στο τηλέφωνό σας. Για να μάθετε αν συμβαίνει, ανατρέξτε στις εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει πατώντας το κουμπί Όλες οι εφαρμογές στο τηλέφωνό σας. Η θέση αυτού του κουμπιού μου διαφέρει ανάλογα με το ακριβές μοντέλο της συσκευής που χρησιμοποιείτε, αλλά είναι συνήθως στην κάτω αριστερή γωνία του τηλεφώνου και μπορεί να είναι ένα φυσικό κουμπί ή ένα εικονικό κουμπί στην οθόνη του τηλεφώνου.

Αν το Android Pay δεν είναι προεγκατεστημένο στη συσκευή σας, μπορείτε να το λάβετε από το Google Play Store χρησιμοποιώντας τη συσκευή σας. Αγγίξτε το εικονίδιο του Google Play Store και αναζητήστε το Android Pay. Μόλις εντοπίσετε την εφαρμογή, πατήστε ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση.

Ρύθμιση πληρωμής Android

Προτού μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το Android Pay για να ολοκληρώσετε τις αγορές σας στα καταστήματα και στο διαδίκτυο, θα πρέπει να ρυθμίσετε την εφαρμογή. Ξεκινήστε πατώντας το εικονίδιο της εφαρμογής για να το ανοίξετε. Εάν χρησιμοποιείτε πολλούς λογαριασμούς Google, η πρώτη φορά που ανοίγετε την εφαρμογή, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε το λογαριασμό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε με την εφαρμογή. Επιλέξτε τον κατάλληλο λογαριασμό και εμφανίζεται η οθόνη Get Started. Πατήστε Έναρξη .

Μια ερώτηση εμφανίζεται να επιτρέπει στο Android Pay να έχει πρόσβαση στη θέση αυτής της συσκευής. Πατήστε Απαίτηση και στη συνέχεια θα σας δοθεί πρόσβαση στην εφαρμογή. Εάν χάσετε, ένας οδηγός για την εκκίνηση είναι διαθέσιμος στην πρώτη σελίδα.

Για να προσθέσετε μια πιστωτική, χρεωστική, δωροκάρτα ή κάρτα ανταμοιβής, πατήστε το κουμπί + στην κάτω δεξιά γωνία της οθόνης. Στη λίστα που εμφανίζεται, πατήστε τον τύπο κάρτας που θέλετε να προσθέσετε. Αν έχετε επιτρέψει στην Google να αποθηκεύσει ηλεκτρονικά οποιαδήποτε από τις πληροφορίες της πιστωτικής σας κάρτας, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε μία από αυτές τις κάρτες. Εάν δεν θέλετε να επιλέξετε μια υπάρχουσα κάρτα ή εάν δεν έχετε αποθηκεύσει πληροφορίες με πιστωτική κάρτα με την Google, πατήστε Προσθήκη κάρτας ή Προσθήκη άλλης κάρτας.

Το Android θα πρέπει να ανοίξει τη φωτογραφική σας μηχανή και να επισημάνει ένα τμήμα της οθόνης σας. Πάνω από αυτό το τμήμα είναι μια κατεύθυνση για να ταξινομήσετε την κάρτα σας με το πλαίσιο. Κρατήστε την κάμερα πάνω από την κάρτα σας μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη και το Android Pay θα τραβήξει μια εικόνα της κάρτας και θα εισαγάγει τον αριθμό της κάρτας και την ημερομηνία λήξης. Η διεύθυνσή σας μπορεί να συμπληρωθεί αυτόματα στα πεδία που παρέχονται, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει ότι είναι σωστή ή εισάγετε τις σωστές πληροφορίες. Όταν τελειώσετε, διαβάστε τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών και πατήστε Αποθήκευση.

Όταν προσθέτετε την πρώτη σας κάρτα στο Android Pay, σας ζητείται να ρυθμίσετε την κλείδωμα οθόνης. Για να το κάνετε αυτό, στην οθόνη "Κλείδωμα οθόνης για Android Pay" που εμφανίζεται, πατήστε SET IT UP . Στη συνέχεια, στις Ρυθμίσεις ξεκλειδώματος οθόνης επιλέξτε τον τύπο κλειδώματος που θέλετε να δημιουργήσετε. Έχετε τρεις επιλογές:

Ένα πράγμα που διαφέρει από το Android Pay είναι ότι για κάποιες κάρτες απαιτείται να επαληθεύσετε ότι έχετε συνδέσει την κάρτα σας με το Android Pay και εισάγετε έναν κωδικό για να αναγνωρίσετε αυτήν την επαλήθευση προτού τη χρησιμοποιήσετε. Ο τρόπος με τον οποίο θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία επαλήθευσης θα εξαρτηθεί από την τράπεζα στην οποία συνδέεστε, ωστόσο, πιθανότατα θα απαιτηθεί τηλεφωνική κλήση. Αυτό το βήμα είναι να διασφαλίσετε ασφάλεια και η κάρτα σας θα παραμείνει ανενεργή μέχρι να ολοκληρώσετε την επαλήθευση.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Android Pay

Μόλις τα έχετε εγκαταστήσει όλα, η χρήση της εφαρμογής Android Pay είναι απλή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή οπουδήποτε βλέπετε τα σύμβολα NFC ή Android Pay. Κατά τη διάρκεια μιας συναλλαγής, ξεκλειδώστε το τηλέφωνό σας και ανοίξτε την εφαρμογή Android Pay. Επιλέξτε την κάρτα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και, στη συνέχεια, κρατήστε την κοντά στο τερματικό πληρωμής. Το τερματικό θα επικοινωνεί με τη συσκευή σας. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, πάνω από την κάρτα στην οθόνη της συσκευής σας θα εμφανιστεί ένα σημάδι ελέγχου. Αυτό σημαίνει ότι η επικοινωνία είναι πλήρης. Στη συνέχεια, η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί στο τερματικό σταθμό. Να γνωρίζετε ότι μπορεί να χρειαστεί να υπογράψετε τη συναλλαγή.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τυχόν κάρτες που έχουν καταχωριστεί στην εφαρμογή Android Pay με το Google PayPay. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην κάρτα, απλώς επιλέξτε το Google Pay στο ταμείο και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιθυμητή κάρτα.

Χρησιμοποιώντας το Android Pay για το ρολόι που βασίζεται στο Android

Εάν χρησιμοποιείτε ρολόι με βάση το Android και δεν θέλετε να τραβήξετε το τηλέφωνό σας για να κάνετε μια αγορά, έχετε τύχη εάν τα εργαλεία σας έχουν εγκατεστημένο το Android Wear 2.0. Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στο έξυπνο ρολόι σας, πρέπει πρώτα να προσθέσετε την εφαρμογή στη συσκευή. Αφού γίνει αυτό, στη συνέχεια, πατήστε την εφαρμογή Android Pay για να την ανοίξετε.

Τώρα, πρέπει να περάσετε από την ίδια διαδικασία για να προσθέσετε μια κάρτα στο ρολόι σας, όπως κάνατε στο τηλέφωνό σας. Αυτό περιλαμβάνει την εισαγωγή των πληροφοριών της κάρτας καθώς και την επαλήθευση της κάρτας από την τράπεζα. Και πάλι, αυτό είναι για την προστασία σας, για να εμποδίσετε κάποιον να χρησιμοποιεί το smartwatch σας για να κάνει αγορές εάν το χάσετε ή είναι κλεμμένο.

Μόλις μια κάρτα έχει επαληθευτεί για χρήση με το smartwatch, τότε είστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσετε για να ολοκληρώσετε τις αγορές. Σε οποιοδήποτε τερματικό πληρωμής που φέρει τα σύμβολα NFC ή Android Pay, απλώς ανοίξτε την εφαρμογή Android Pay από το πρόσωπο του τηλεφώνου σας. Η κάρτα σας θα εμφανιστεί στην οθόνη με τις οδηγίες στην επιλογή Hold to terminal . Τοποθετήστε το προσκέφαλο κοντά στο τερματικό και θα επικοινωνήσει με τα στοιχεία πληρωμής σας με τον ίδιο τρόπο που κάνει και η κινητή σας συσκευή. Μόλις το ρολόι τελειώσει επικοινωνώντας με το τερματικό, θα δείτε ένα σημάδι στην οθόνη και το ρολόι μπορεί να δονηθεί ακόμη και να σας ενημερώσει ότι έχει τελειώσει, ανάλογα με τον τρόπο που έχετε ορίσει τις προτιμήσεις σας. Θα χρειαστεί να ολοκληρώσετε τη συναλλαγή στο τερματικό και ίσως χρειαστεί να υπογράψετε την απόδειξή σας.