Μπορείτε να πάρετε FaceTime για το Android;

Δέκα εξαιρετικές εναλλακτικές λύσεις για το FaceTime για συσκευές Android

Το FaceTime δεν ήταν η πρώτη εφαρμογή κλήσης βίντεο, αλλά μπορεί να είναι το πιο γνωστό και ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα. Με τη δημοτικότητα του FaceTime, οι χρήστες Android ενδέχεται να αναρωτιούνται εάν μπορούν να αποκτήσουν το FaceTime για Android για να φιλοξενήσουν τις δικές τους συνομιλίες βίντεο και ήχου. Λυπούμαστε, οπαδοί Android, αλλά η απάντηση είναι όχι: Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το FaceTime στο Android.

Η Apple δεν κάνει FaceTime για Android. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άλλες εφαρμογές κλήσης βίντεο συμβατές με το FaceTime για το Android. Έτσι, δυστυχώς, απλά δεν υπάρχει τρόπος να χρησιμοποιήσουμε το FaceTime και το Android μαζί. Το ίδιο ισχύει και για το FaceTime στα Windows .

Αλλά υπάρχουν καλά νέα: Το FaceTime είναι μια μόνο εφαρμογή που καλεί βίντεο. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που είναι συμβατές με Android και κάνουν το ίδιο πράγμα με το FaceTime.

Συμβουλή: Όλες οι παρακάτω εφαρμογές θα πρέπει να είναι εξίσου διαθέσιμες, ανεξάρτητα από την εταιρεία που κάνει το κινητό σας Android, όπως Samsung, Google, Huawei, Xiaomi κ.λπ.

10 Εναλλακτικές λύσεις για το FaceTime για κλήσεις βίντεο στο Android

Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει FaceTime για Android, αυτό δεν σημαίνει ότι οι χρήστες του Android απομένουν από τη διασκέδαση κλήσεων βίντεο. Ακολουθούν μερικές από τις κορυφαίες εφαρμογές βίντεο συνομιλίας που είναι διαθέσιμες στο Google Play :

Facebook Messenger

Screenshot, Google Play.

Το Messenger είναι η αυτόνομη έκδοση της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων του Facebook. Χρησιμοποιήστε το για να συνομιλήσετε μέσω βίντεο με τους φίλους σας στο Facebook. Προσφέρει επίσης φωνητικές κλήσεις (δωρεάν αν το κάνετε μέσω Wi-Fi), συνομιλία κειμένου, μηνύματα πολυμέσων και συνομιλίες ομάδας.

Google Duo

Screenshot, Google Play.

Η Google προσφέρει δύο εφαρμογές βιντεοκλήσεων σε αυτήν τη λίστα. Το Hangouts, που έρχεται στη συνέχεια, είναι η πιο περίπλοκη επιλογή, η οποία υποστηρίζει κλήσεις ομάδας, φωνητικές κλήσεις, γραπτά μηνύματα κλπ. Αν ψάχνετε για μια απλή εφαρμογή που αφιερώνεται μόνο σε βιντεοκλήσεις, το Google Duo είναι αυτό. Υποστηρίζει τηλεφωνικές κλήσεις one-to-one μέσω Wi-Fi και κινητής τηλεφωνίας.

Google Hangouts

Στιγμιότυπο οθόνης, Google Play Store.

Το Hangouts υποστηρίζει κλήσεις βίντεο για άτομα και ομάδες έως 10. Προσθέτει επίσης φωνητικές κλήσεις, γραπτά μηνύματα και ολοκλήρωση με άλλες υπηρεσίες Google, όπως το Google Voice. Χρησιμοποιήστε το για να πραγματοποιήσετε φωνητικές κλήσεις σε οποιοδήποτε αριθμό τηλεφώνου στον κόσμο. οι κλήσεις σε άλλους χρήστες του Hangouts είναι δωρεάν. (Υπάρχουν επίσης μερικά δροσερά πράγματα που μπορείτε να κάνετε και με το Google Hangouts .)

imo

Στιγμιότυπο οθόνης, Google Play Store.

Το imo προσφέρει ένα τυπικό σύνολο λειτουργιών για μια εφαρμογή κλήσεων βίντεο. Υποστηρίζει δωρεάν κλήσεις βίντεο και φωνής μέσω 3G, 4G και Wi-Fi, συνομιλία κειμένου μεταξύ ατόμων και ομάδων και σας επιτρέπει να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο. Ένα ωραίο χαρακτηριστικό του imo είναι ότι οι κρυπτογραφημένες συνομιλίες και οι κλήσεις του είναι πιο ιδιωτικές και ασφαλείς.

Γραμμή

Στιγμιότυπο οθόνης, Google Play Store.

Η γραμμή προσφέρει τις κοινές λειτουργίες αυτών των εφαρμογών, αλλά έχει κάποιες βασικές διαφορές. Υποστηρίζει βίντεο και φωνητικές κλήσεις, συνομιλία κειμένου και κείμενα ομάδας. Διαφέρει από άλλες εφαρμογές λόγω των χαρακτηριστικών κοινωνικής δικτύωσης (μπορείτε να δημοσιεύσετε καταστάσεις, να σχολιάσετε τις καταστάσεις φίλων, να ακολουθήσετε προσωπικότητες και μάρκες κ.λπ.), την πλατφόρμα πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου και τις διεθνείς κλήσεις (τιμές επιταγής), αντί για δωρεάν.

ooVoo

Στιγμιότυπο οθόνης, Google Play Store.

Συντάκτες Σημείωση: Ενώ το ooVoo εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο στο Google Play Store, αυτή η εφαρμογή δεν υποστηρίζεται πλέον. Προτείνουμε να είστε προσεκτικοί κατά τη λήψη και τη χρήση αυτής της εφαρμογής.

Παρόμοια με άλλες εφαρμογές αυτής της λίστας, το ooVoo προσφέρει δωρεάν κλήσεις, βιντεοκλήσεις και συνομιλία με κείμενο. Προσθέτει κάποιες ωραίες διαφορές, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξής του για βιντεοκλήσεις έως και 12 ατόμων, μείωση της ηχώ για βελτιωμένη ποιότητα ήχου, δυνατότητα των χρηστών να παρακολουθούν βίντεο YouTube μαζί κατά τη διάρκεια της συζήτησης και την επιλογή εγγραφής κλήσεων βίντεο σε υπολογιστή. Οι αναβαθμίσεις Premium καταργούν διαφημίσεις. Οι διεθνείς και σταθερές κλήσεις πληρώνονται.

Skype

Στιγμιότυπο οθόνης, Google Play Store.

Το Skype είναι μία από τις παλαιότερες, πιο γνωστές και πιο διαδεδομένες εφαρμογές κλήσεων βίντεο. Προσφέρει κλήσεις φωνής και βίντεο, συνομιλία κειμένου, κοινή χρήση οθόνης και αρχείων και πολλά άλλα. Υποστηρίζει επίσης ένα ευρύτερο φάσμα συσκευών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων έξυπνων τηλεοράσεων και κονσολών παιχνιδιών. Η εφαρμογή είναι δωρεάν, αλλά οι κλήσεις προς σταθερά και κινητά τηλέφωνα, καθώς και διεθνείς κλήσεις, πληρώνονται όπως εσείς ή με συνδρομή (τιμές επιταγής).

Ταγκό

Στιγμιότυπο οθόνης, Google Play Store.

Δεν θα πληρώσετε για οποιεσδήποτε κλήσεις - διεθνή, σταθερά, αλλιώς - όταν χρησιμοποιείτε το Tango, παρόλο που προσφέρει προσφορές ηλεκτρονικών καρτών εντός εφαρμογής και "πακέτα έκπληξης" αυτοκόλλητων ετικετών, φίλτρων και παιχνιδιών. Υποστηρίζει επίσης φωνητικές και βιντεοκλήσεις, συνομιλία με κείμενο και κοινή χρήση πολυμέσων. Το Tango έχει μερικά κοινωνικά χαρακτηριστικά, όπως δημόσιοι χώροι συνομιλίας και η δυνατότητα να "ακολουθούν" άλλους χρήστες.

Viber

Στιγμιότυπο οθόνης, Google Play Store.

Το Viber κτυπά σχεδόν κάθε κουτί για μια εφαρμογή σε αυτήν την κατηγορία. Προσφέρει δωρεάν βιντεοκλήσεις και φωνητικές κλήσεις, συνομιλία κειμένου με άτομα και ομάδες έως 200 ατόμων, κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο, ακόμη και παιχνίδια εντός εφαρμογής. Οι αγορές εντός εφαρμογής σας επιτρέπουν να προσθέτετε αυτοκόλλητα για να γευτείτε τις επικοινωνίες σας. Η κλήση προς σταθερά και κινητά καταβάλλεται. μόνο οι κλήσεις Viber-to-Viber είναι δωρεάν.

WhatsApp

Στιγμιότυπο οθόνης, Google Play Store.

Το WhatsApp έγινε ευρέως γνωστό όταν το Facebook το αγόρασε για 19 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014. Από τότε αναπτύσσεται σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο μηνιαίους χρήστες. Αυτοί οι άνθρωποι απολαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένων των δωρεάν κλήσεων φωνής και βιντεοκλήσεων σε εφαρμογές σε όλο τον κόσμο, τη δυνατότητα αποστολής εγγεγραμμένων ηχητικών μηνυμάτων και μηνυμάτων κειμένου, ομάδων συνομιλιών και κοινής χρήσης φωτογραφιών και βίντεο. Το πρώτο έτος χρήσης της εφαρμογής είναι δωρεάν και τα επόμενα χρόνια είναι μόνο 0,99 δολάρια.

Γιατί δεν μπορείτε να λάβετε FaceTime για Android

Παρόλο που ενδέχεται να μην είναι δυνατό για τους χρήστες Android να μιλούν με το FaceTime, υπάρχουν πολλές άλλες επιλογές κλήσεων βίντεο. Απλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι και οι δύο άνθρωποι έχουν τις ίδιες εφαρμογές βίντεο κλήσης στα τηλέφωνά τους. Το Android μπορεί να είναι ανοικτού κώδικα (αν και αυτό μπορεί να μην είναι απόλυτα ακριβές) και να επιτρέπει την προσαρμογή από τους χρήστες, αλλά να προσθέτει χαρακτηριστικά και προσαρμογές, συχνά απαιτείται συνεργασία τρίτων.

Θεωρητικά, το FaceTime είναι συμβατό με το Android, καθώς χρησιμοποιεί τυπικές τεχνολογίες ήχου, βίντεο και δικτύωσης. Αλλά για να λειτουργήσει, είτε η Apple θα χρειαστεί να κυκλοφορήσει μια επίσημη έκδοση για Android είτε οι προγραμματιστές θα χρειαστεί να δημιουργήσουν μια συμβατή εφαρμογή. Και τα δύο πράγματα είναι απίθανο να συμβούν.

Οι προγραμματιστές πιθανότατα δεν θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια συμβατή εφαρμογή, δεδομένου ότι το FaceTime είναι κρυπτογραφημένο από άκρο σε άκρο και δημιουργώντας μια συμβατή εφαρμογή θα απαιτούσε να σπάσει αυτή η κρυπτογράφηση ή να την ανοίξει η Apple.

Είναι πιθανό η Apple να φέρει το FaceTime στο Android - η Apple είπε αρχικά ότι σχεδίαζε να κάνει το FaceTime ανοιχτό πρότυπο, αλλά ήταν χρόνια και τίποτα δεν συνέβη - γι 'αυτό είναι πολύ απίθανο. Η Apple και η Google είναι κλειδωμένες σε μια μάχη για τον έλεγχο της αγοράς smartphone. Η διατήρηση του FaceTime αποκλειστικά στο iPhone μπορεί να δώσει ένα πλεονέκτημα και ίσως να ωθήσει τους ανθρώπους να υιοθετήσουν τα προϊόντα της Apple.