Καλύτερα Βιβλία για 3D Modelers και Ψηφιακούς Γλύπτες

Από την ανατομία, την αρχιτεκτονική, τα οχήματα, αυτά είναι τα καλύτερα.

Ακολουθεί μια λίστα έξι συμπαγών βιβλίων για κάποιον που επιθυμεί να προωθήσει τις δεξιότητες 3D μοντελοποίησης που συνιστώνται ιδιαίτερα από ειδικούς στον τομέα.

Αυτός ο κατάλογος δεν είναι εξαντλητικός - υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες βιβλία με προσανατολισμό 3D εκεί έξω - αλλά αυτή η επιλογή προσπαθεί να προσφέρει τους καλύτερους πόρους στην τάξη. Ανεξάρτητα από το πού ψάχνετε για την εκπαίδευσή σας, συνιστάται να κατευθυνθείτε προς τους πιο πρόσφατους οδηγούς. Οι προτιμώμενες ροές εργασίας αλλάζουν παράλογα γρήγορα σε αυτόν τον τομέα και οι παλαιοί πόροι μπορεί να είναι ξεπερασμένοι.

Παρόλο που το παλιό ρητό "δεν κρίνεις ένα βιβλίο με το εξώφυλλο του" ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις, αν η απόδοση στο εξώφυλλο ενός βιβλίου τρισδιάστατης μοντελοποίησης ή γλυπτικής φαίνεται αρχαία, τότε το περιεχόμενο πιθανώς δεν θα σας εξυπηρετήσει επίσης. Φροντίστε να αναζητήσετε νεότερες εκδόσεις, καθώς τα βιβλία αυτού του είδους ενημερώνονται συχνά από τους συγγραφείς για να συμβαδίζουν με τις αλλαγές και τις τάσεις.

01 από 07

Δημιουργία χαρακτήρων ZBrush: Προηγμένη ψηφιακή γλυπτική

Δεν πειράζει αν κάνετε μοντελοποίηση χαρακτήρων ή περιβάλλοντα, σκληρή επιφάνεια ή οργανική, οι περισσότερες ροές εργασίας οδηγούν μέσω του ZBrush.

Το Pixologic είναι εύκολα μια από τις πιο καινοτόμες εταιρίες λογισμικού και η σωστή γνώση των εργαλεία γλυπτικής του ZBrush θα επιταχύνει τη δουλειά σας δέκα φορές εάν εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε παραδοσιακά εργαλεία μοντελοποίησης για την ανάπτυξη χαρακτήρα.

Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι καλλιτέχνες που προσφέρουν ποιοτική εκπαίδευση ZBrush (δείτε: Ryan Kingslien), αλλά ο Scott Spencer είναι πρωταθλητής όταν πρόκειται για εκτυπώσεις πόρων. Περισσότερο "

02 του 07

ZBrush Ψηφιακή γλυπτική: ανθρώπινη ανατομία

Τι είναι αυτό? Έχεις καταλάβει τα βασικά του ZBrush , αλλά η γνώση της ανατομίας σου εξακολουθεί να λείπει; Λοιπόν, εδώ είναι ο πόρος για εσάς, και σε αντίθεση με τους περισσότερους άλλους οδηγούς ανατομίας, αυτό συνδέει τις πληροφορίες ειδικά με το ZBrush.

Η ανατομία είναι ένα από τα θέματα όπου τα βιβλία μπορούν πραγματικά να σας δώσουν ένα επίπεδο χρηστικότητας που η εκπαίδευση βίντεο δεν μπορεί να ταιριάξει. Παρακολουθώντας έναν κύριο όπως ο Ryan Kingslien ή ο σχεδιαστής χαρακτήρων Avatar Scott Patton, το γλυπτό είναι μια εμπειρία εμπιστοσύνης. Αλλά αυτοί οι τύποι είναι τόσο αποτελεσματικοί και αριστοτεχνικοί σε αυτό που κάνουν με τα πινελιά τους, που είναι εύκολο να χάσουν τις λεπτές αποχρώσεις.

Αυτό δεν είναι ένας απολύτως τέλειος οδηγός, αλλά αν ψάχνετε για ένα βήμα-βήμα οδηγό για τη γλυπτική ένα ηρωικό ανδρικό χαρακτήρα, αυτό πηγαίνει πέρα ​​από και πέρα ​​από την κλήση του καθήκοντος.

Υπάρχει ακόμη και ένα κεφάλαιο στο τέλος του βιβλίου που δείχνει πώς να χρησιμοποιήσετε την εξαγωγή ματιών για να δημιουργήσετε ρούχα και στηρίγματα χωρίς ποτέ να αφήσετε το ZBrush. Περισσότερο "

03 του 07

Ανάπτυξη χαρακτήρων στο Blender 2.5

Το Blender έχει γίνει μια από τις πιο εκτεταμένες 3D εφαρμογές στην αγορά.

Χρησιμοποιώντας την ανάπτυξη χαρακτήρα ως σκηνικό, ο Jonathan Williamson λαμβάνει όλες αυτές τις βελτιώσεις και τις βράζει σε μια διεξοδική εξερεύνηση των σύγχρονων ροών εργασίας μοντελοποίησης στο Blender 2.5.

Καλύπτοντας τη διαδικασία ανάπτυξης χαρακτήρων από την αρχή μέχρι το τέλος, αυτό το βιβλίο θα σας αφήσει με μια διεξοδική θεμελίωση στη μοντελοποίηση για κινούμενα σχέδια και παιχνίδια.

Το περιεχόμενο είναι ιδανικό για αρχάριους που ξεκινούν απλά στο Blender, αλλά προσφέρει πολλά χρήσιμα ψήγματα για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των ενδιάμεσων και προηγμένων καλλιτεχνών. Περισσότερο "

04 του 07

Έλεγχος του Autodesk Maya 2016

Εάν είστε ένας πλήρης αρχάριος, συνιστάται να παραλείψετε πολύ γενικά εισαγωγικά βιβλία για λογισμικό όπως η Maya. Δεν είναι ότι δεν είναι χρήσιμες, αλλά παρόμοια βιβλία καλύπτουν πολλά θέματα και συχνά αποτυγχάνουν να σας δώσουν οτιδήποτε δεν μπορείτε να βρείτε ηλεκτρονικά μέσα από μια αναζήτηση Google πέντε λεπτών.

Σε 992 σελίδες, δεν θα δείτε κάποιον να επικρίνει αυτό το βιβλίο για έλλειψη βάθους - αυτός είναι ένας απόλυτος τόμος. Αλλά μην αφήνετε το μήκος να σας ξεγελάσει στο να σκεφτόμαστε ότι το περιεχόμενο δεν θα εμπλακεί.

Σε αντίθεση με το εξίσου ολοκληρωμένο εγχειρίδιο για τα Μάγια, το βιβλίο αυτό χρησιμοποιεί αναλυτικές οδηγίες για να σας δώσει μια σε βάθος εικόνα για το πώς χρησιμοποιείται η Maya σε μια τυπική ροή εργασίας παραγωγής, αλλά σας δίνει αρκετή θεωρία για να εφαρμόσετε τις ιδέες και τις τεχνικές στα δικά σας έργα. Περισσότερο "

05 του 07

Photoshop για τρισδιάστατους καλλιτέχνες, τόμος 1

Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι που πρέπει να έχετε μια καλή λαβή στο Photoshop ως τρισδιάστατος καλλιτέχνης. Έννοια, υφή, σύνθεση, μετα-παραγωγή, παρουσίαση - δεν έχει σημασία τι πειθαρχία επιλέγετε να ακολουθήσετε στο CG, σε κάποιο σημείο πιθανώς θα χρειαστεί να βασιστείτε στην αρχική σουίτα γραφικών της Adobe.

Ο λόγος για τον οποίο το βιβλίο είναι φανταστικό είναι ότι σε αντίθεση με σχεδόν κάθε άλλο υλικό του Photoshop στην αγορά, αυτό σχεδιάστηκε με 3D στο μυαλό, που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να περάσετε 200 σελίδες υλικού γραμμένο με φωτογράφους και σχεδιαστές.

Αντ 'αυτού, έχετε συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τις τεχνικές προ-οπτικοποίησης, τη διαδικασία δημιουργίας υφής και τις ροές εργασίας μετά την παραγωγή, καθώς και μια σειρά από εκπαιδευτικά σεμινάρια βασισμένα στο πρόγραμμα, τα οποία είναι εξαιρετικά σημαντικά για κάποιον που θέλει να εργαστεί σε ταινίες ή παιχνίδια. Περισσότερο "

06 του 07

Mastering Mental Ray: Τεχνικές προβολής για επαγγελματίες 3D και CAD

Αυτό το βιβλίο έχει λάβει διακεκριμένες κριτικές και το περιοδικό 3DArtist του χορήγησε ένα υψηλό 9/10. Η Jennifer O'Conner είναι κάποιος που γνωρίζει ξεκάθαρα το δρόμο της γύρω από το Mental Ray, αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι ξέρει πώς να μεταφέρει τις γνώσεις της με έναν τρόπο που κάνει ακόμη και τον πιο τοξικό MR κόμβο να φαίνεται σαφής ως μέρα.

Το βιβλίο αυτό καλύπτει όλες τις βασικές έννοιες στην απόδοση (ακτινοβολία, εισαγωγές, φωτισμός IES, παγκόσμιος φωτισμός κλπ.) Και αφήνει λίγες λίγες πέτρες.

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον αγωγό CG, η απόδοση μπορεί να είναι πολύ συγκεκριμένη για την εφαρμογή. Αυτός ο πόρος επικεντρώνεται στο 3DS Max με το Mental Ray, αλλά καλύπτει επίσης το CAD και το Autodesk Revit. Ο εκδότης προσφέρει μια παρόμοια πηγή για τους χρήστες VRay εδώ. Περισσότερο "

07 του 07

3D Μοντελοποίηση Αυτοκινήτου: Οδηγός Insider για 3D Μοντελοποίηση και Σχεδίαση Αυτοκινήτων

Η μοντελοποίηση της αυτοκινητοβιομηχανίας απαιτεί μια πολύ συγκεκριμένη ομάδα δεξιοτήτων που συνδυάζει μερικές από τις πιο δύσκολες πτυχές τόσο της οργανικής όσο και της μοντελοποίησης σκληρών επιφανειών και απαιτεί ένα επίπεδο ακρίβειας που σπάνια παρατηρείται σε άλλες πτυχές του σχεδιασμού ψυχαγωγίας.

Ο οδηγός του Andrew Gahan παίρνει ένα δύσκολο θέμα και το καθιστά προσιτό. Ίσως το καλύτερο πράγμα για αυτό το βιβλίο είναι ότι έχει δομηθεί με τρόπο που το καθιστά εφαρμόσιμο ανεξάρτητα από το λογισμικό που χρησιμοποιείτε. Είτε είστε στο μοντέλο σε Max, Maya, ή XSI, οι πληροφορίες που παρουσιάζονται σε αυτόν τον τόμο θα είναι σχετικές. Περισσότερο "