Ασκήσεις για αρχάριους για 3D Modelers

Εύκολα έργα εισαγωγικού επιπέδου για να σας βοηθήσουν να μάθετε 3D Μοντελοποίηση

Η κατάδυση σε 3D μοντέλα για πρώτη φορά μπορεί να είναι αρκετά αποθαρρυντική - από πού αρχίζετε; Ξεκινάτε με το έργο που έχει καταλάβει τη φαντασία σας όσο μπορείτε να θυμάστε; Είναι δελεαστικό να το πράξουμε, αλλά πιθανώς δεν είναι η πιο σοφή επιλογή.

Στο σχολείο, το πρώτο έργο που μας δόθηκε αφού μάθαμε πώς να περιηγηθείμε στη διεπαφή Maya ήταν να μοντελοποιήσουμε έναν απλό χιονάνθρωπο (ήταν χειμώνας στο Νιου Χάμσαϊρ).

Ήταν μια καλή πρώτη άσκηση, επειδή ενίσχυσε πολλές βασικές τεχνικές όπως η δημιουργία αντικειμένων, η μετάφραση, η κλίμακα και η περιστροφή , και ταυτόχρονα μας έδωσε την ευκαιρία να πειραματιστούμε λίγο και να προσθέσουμε τη δική μας δημιουργική αίσθηση.

Και το πιο σημαντικό, ήταν νεκρό απλό - τελικά, ένας χιονάνθρωπος αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από πρωτόγονα σχήματα (σφαίρες, κύλινδροι, κώνοι κλπ.).

Είναι σημαντικό να επιλέξετε ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να μάθετε με επιτυχία τεχνικές θεμελίωσης στη σουίτα λογισμικού που επιλέξατε. Ό, τι κι αν κάνετε, μην δαγκώνετε περισσότερο από ότι μπορείτε να μασάτε. η απογοήτευση δεν είναι διασκεδαστική ως αρχάριος, ειδικά αν είστε αυτοδίδακτος και δεν θα έχετε βοηθός διδασκαλίας γύρω σας για να σας βοηθήσουμε.

Εδώ είναι μερικές ιδέες για τους αρχάριους για 3D μοντελοποίηση.

01 από 05

Ένα ποτήρι κρασιού

Nick Purser / Getty Images

Αυτό είναι ένα από τα βασικά έργα αρχάριων σε τρισδιάστατα μαθήματα μοντελοποίησης και μπορεί να χρησιμεύσει ως τέλεια εισαγωγή στις τεχνικές μοντελοποίησης NURBS. Το σχήμα είναι οικείο, και οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται είναι πολύ βασικές, που σημαίνει ότι θα είστε σε θέση να πάρετε ένα όμορφο μοντέλο κάτω από τη ζώνη σας πολύ γρήγορα και εύκολα.

02 του 05

Ένας πίνακας και πρόεδρος

Μοντελοποίηση ενός τραπέζι και καρέκλα είναι ένας τέλειος τρόπος για να εξοικειωθείτε με τις τεχνικές πολυ-μοντελοποίησης. Westend61 / Getty Images

Μοντελοποίηση ενός τραπέζι και καρέκλα είναι ένας τέλειος τρόπος για να εξοικειωθείτε με τεχνικές πολυ-μοντελοποίησης, όπως η εισαγωγή άκρων και η εξώθηση χωρίς να εισάγετε οποιεσδήποτε πολύπλοκες μορφές που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τον απόλυτο αρχάριο.

Θα βοηθήσει επίσης να σας πάρει στη συνήθεια να σκεφτόμαστε την αναλογία, το σχεδιασμό και την τρισδιάστατη μορφή και χρησιμεύει ως τέλειο άλμα για πιο περίπλοκα έργα εσωτερικής μοντελοποίησης (όπως ένα υπνοδωμάτιο ή κουζίνα).

03 του 05

Μια Arch

Ένα τόξο δεν είναι ένα υπερβολικά πολύπλοκο σχήμα, αλλά η μοντελοποίηση απαιτεί λίγη επίλυση προβλημάτων και λήψη αποφάσεων. Westend61 / Getty Images

Ένα τόξο δεν είναι ένα υπερβολικά πολύπλοκο σχήμα, αλλά η μοντελοποίηση απαιτεί λίγη επίλυση προβλημάτων και λήψη αποφάσεων. Η προτιμώμενη μέθοδος για τη δημιουργία καμάρας είναι να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο Γέφυρα για να κλείσετε το κενό μεταξύ δύο κύβων πολυγώνου, ωστόσο, υπάρχουν πιθανώς άλλοι μισοί άλλοι τρόποι για να φτάσετε στο στόχο σας.

Τα τόξα είναι ένα απίστευτα κοινό αρχιτεκτονικό στοιχείο, επομένως αυτό είναι ένα εξαιρετικό έργο για αρχάριους που αναλαμβάνουν. Μοντελοποιήστε μερικές παραλλαγές και αρχίστε να δημιουργείτε μια αρχιτεκτονική βιβλιοθήκη - είναι ωραίο να έχετε ένα αποθετήριο έτοιμων προς χρήση δομικών στοιχείων που μπορείτε να ενσωματώσετε σε μεταγενέστερα έργα.

04 του 05

Μια ελληνική στήλη

Ένα άλλο εύκολο στο μοντέλο αρχιτεκτονικό στοιχείο που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά σε έργα κάτω από το δρόμο. Corey Ford / Εικόνες Stocktrek / Getty Images

Αυτό είναι στο ίδιο πνεύμα με την αψίδα. Ένα άλλο εύκολο στο μοντέλο αρχιτεκτονικό στοιχείο που θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά σε έργα κάτω από το δρόμο. Επιπλέον, έχουμε ένα φροντιστήριο για αυτό το:

05 του 05

Ουρανοξύστης

Τα σχήματα σε ένα σύγχρονο ουρανοξύστη τύπου κουτιού είναι αρκετά απλά ώστε να μην δημιουργούν προβλήματα για αρχάριους, αλλά να φέρνουν στο τραπέζι και μερικές ενδιαφέρουσες τεχνικές προκλήσεις. Westend61 / Getty Images

Αυτό είναι ένα φανταστικό έργο για να σας βοηθήσει να πάρετε το κρέμα της αποτελεσματικής χειρισμού αυξανόμενα επίπεδα πολυπλοκότητας και επανάληψης. Τα σχήματα σε ένα σύγχρονο ουρανοξύστη τύπου κουτιού είναι αρκετά απλά ώστε να μην δημιουργούν προβλήματα για αρχάριους, αλλά να φέρνουν στο τραπέζι και μερικές ενδιαφέρουσες τεχνικές προκλήσεις.

Ο μεγάλος αριθμός παραθύρων θα σας αναγκάσει να μάθετε τεχνικές για ομοιόμορφες αποστάσεις και δημιουργώντας τα ίδια τα παράθυρα απαιτούν μια σταθερή κατανόηση της διαφοράς μεταξύ του παγκόσμιου χώρου και της εξώθησης του τοπικού χώρου. Είναι επίσης μια τέλεια ευκαιρία για να εξοικειωθείτε με τη χρήση σετ επιλογών για να χειριστείτε την επαναλαμβανόμενη επιλογή προσώπου και άκρων .