Ολοκληρώνοντας ένα 3D Render: Χρωματική ταξινόμηση, Bloom και εφέ

Μια λίστα ελέγχου παραγωγής για καλλιτέχνες CG - Μέρος 2

Καλως ορισες πισω! Στη δεύτερη ενότητα αυτής της σειράς, θα συνεχίσουμε να διερευνάμε τις ροές εργασίας μετά την επεξεργασία για τρισδιάστατους καλλιτέχνες, αυτή τη φορά εστιάζοντας στην χρωματική ταξινόμηση, την άνθηση και τα εφέ του φακού. Αν χάσατε μέρος ένα, πηδήξτε πίσω και ελέγξτε το εδώ .

Εξαιρετική! Ας συνεχίσουμε:

01 από 05

Κλήση στην αντίθεση και την ταξινόμηση χρώματος:


Αυτό είναι ένα απολύτως απαραίτητο βήμα - δεν έχει σημασία πόσο καλά έχετε συντονίσει τα χρώματα και την αντίθεση μέσα στο 3D πακέτο σας , μπορεί να είναι καλύτερα.

Τουλάχιστον, θα πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με τα διάφορα επίπεδα προσαρμογής του Photoshop: Φωτεινότητα / Αντίθεση, Επίπεδα, Καμπύλες, Απόχρωση / Κορεσμός, Ισορροπία χρώματος, κλπ. Πείραμα! Τα στρώματα προσαρμογής είναι μη καταστρεπτικά, οπότε ποτέ δεν πρέπει να φοβάστε να προωθήσετε τα πράγματα όσο το δυνατόν περισσότερο. Μπορείτε πάντα να κλιμακώσετε και να επαναφέρετε τα αποτελέσματά σας, αλλά ποτέ δεν θα ξέρετε αν λειτουργεί μέχρι να το δοκιμάσετε.

Μία από τις αγαπημένες μου λύσεις για την ταξινόμηση χρωμάτων είναι ο συχνά παραβιασμένος χάρτης κλίσεων - είναι απλά ένα πολύτιμο εργαλείο και αν δεν το έχετε πειραματιστεί θα πρέπει να το κάνετε αμέσως! Ο χρωματικός χάρτης είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσθέσετε ζεστή / δροσερή χρωματική αντίθεση και να εναρμονίσετε την παλέτα χρωμάτων σας. Προσωπικά αγαπώ να προσθέσω ένα χάρτη με κόκκινο-πράσινο ή πορτοκαλί-ιώδες κλίση σε ένα στρώμα που έχει ρυθμιστεί σε επικάλυψη ή σε απαλό φως.

Τέλος, θεωρήστε ότι υπάρχει ζωή πέρα ​​από το Photoshop όταν πρόκειται για την ταξινόμηση χρωμάτων. Το Lightroom έχει πολλές επιλογές και προεπιλογές για τους φωτογράφους που απλά δεν σας δίνει πρόσβαση στο Photoshop. Ομοίως για Nuke και After Effects.

02 του 05

Light Bloom:


Αυτό είναι ένα κομψό μικρό τέχνασμα που χρησιμοποιούν τα αρχιτεκτονικά στούντιο όλων των εποχών για να προσθέσουν κάποιο δράμα στο φωτισμό στις σκηνές τους. Λειτουργεί εκπληκτικά καλά για εσωτερικές λήψεις με μεγάλα παράθυρα, αλλά η τεχνική μπορεί πραγματικά να επεκταθεί σε οποιαδήποτε σκηνή όπου θέλετε πραγματικά λίγα μπαλώματα φωτός για να πηδήσετε από την οθόνη.

Ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσετε κάποια άνθηση στη σκηνή σας:

Δημιουργήστε ένα αντίγραφο της απόδοσης. Τοποθετήστε το στο πάνω στρώμα της σύνθεσης σας και αλλάξτε τη λειτουργία στρώματος σε κάτι που φωτίζει τις τιμές σας, όπως επικάλυψη ή οθόνη. Σε αυτό το σημείο, ολόκληρη η σύνθεση θα λάμψει, αλλά τα κυριώτερα σημεία σας θα ξεπεράσουν αυτό που ψάχνουμε. Πρέπει να το αλλάξουμε αυτό. Αλλάξτε τη λειτουργία στρώσης προς το παρόν κανονική.

Θέλουμε μόνο να εμφανιστεί η φωτεινή άνθηση όπου υπάρχουν φωτεινές ενδείξεις, έτσι ώστε με το διπλότυπο επίπεδο που έχει επιλεγεί ακόμα, μεταβείτε στην Εικόνα → Ρυθμίσεις → Επίπεδα. Θέλουμε να σπρώξουμε τα επίπεδα μέχρις ότου ολόκληρη η εικόνα είναι μαύρη εκτός από τα highlights (σύρετε και τις δύο λαβές προς το κέντρο για να το πετύχετε).

Αλλάξτε τη λειτουργία στρώματος πίσω στην επικάλυψη. Το αποτέλεσμα θα εξακολουθεί να είναι υπερβολικό πέρα ​​από αυτό που ακολουθούμε, αλλά τώρα μπορούμε τουλάχιστον να ελέγξουμε πού το θέλουμε.

Μεταβείτε στο στοιχείο Φίλτρο → Θόλωμα → Gaussian και προσθέστε λίγο θόλωση στο στρώμα. Πόσο χρησιμοποιείτε εξαρτάται από εσάς, και πραγματικά έρχεται κάτω για να δοκιμάσετε.

Τέλος, θέλουμε να μειώσουμε λίγο το αποτέλεσμα κάνοντας αλλαγή της αδιαφάνειας του στρώματος. Και πάλι, αυτό έρχεται κάτω από τη γεύση, αλλά εγώ συνήθως κλήση της αδιαφάνειας στρώμα άνθιση κάτω σε περίπου 25%.

03 του 05

Χρωματική αφαίρεση και Βινιέτα:

Η χρωματική καταστροφή και η βινιέτα είναι μορφές παραμόρφωσης φακών που παράγονται από ατέλειες στις πραγματικές κάμερες και φακούς. Επειδή οι κάμερες CG δεν έχουν ατέλειες, η χρωματική αποκοπή και η βινιέτα δεν θα υπάρχουν σε μια απόδοση, εκτός αν τους προσθέτουμε ρητά τους εαυτούς μας.

Είναι ένα συνηθισμένο λάθος να βγούμε πέρα ​​από τη βινιέτα και (ειδικά) τη χρωματική αποκοπή, αλλά χρησιμοποιούμε τα λεπτώς μπορούν να κάνουν θαύματα σε μια εικόνα. Για να δημιουργήσετε αυτά τα εφέ στο Photoshop, μεταβείτε στο στοιχείο Φίλτρο -> Διόρθωση φακού και παίξτε με τα ρυθμιστικά μέχρι να επιτύχετε ένα αποτέλεσμα που σας ευχαριστεί.

04 του 05

Σπόροι θορύβου και φιλμ:


Μου αρέσει απόλυτα να πέφτω με λίγο θόρυβο ή με κόκκους φιλμ για να τελειώσω μια βολή. Ο κόκκος μπορεί να δώσει στην εικόνα σας μια πολύ κινηματογραφική εμφάνιση και να σας βοηθήσει να πωλήσετε την εικόνα σας ως φωτοαντιγραφική. Τώρα, προφανώς υπάρχουν κάποιες λήψεις όπου ο θόρυβος ή οι κόκκοι μπορεί να είναι εκτός τόπου - αν πρόκειται για ένα εξαιρετικά καθαρό βλέμμα αυτό είναι κάτι που μπορεί να θέλετε να αφήσετε έξω. Θυμηθείτε, τα πράγματα σε αυτόν τον κατάλογο είναι απλά προτάσεις - χρησιμοποιήστε τα ή τα παραλείψτε όπως κρίνετε κατάλληλο.

05 του 05

Μπόνους: Φέρτε τη ζωή:


Μπορεί να είναι πολύ συναρπαστικό να τραβήξετε μια στατική εικόνα και να το ξερατήσετε με κάποιες κινήσεις περιβάλλοντος και κίνηση κάμερας σε ένα σύνθετο πακέτο. Αυτό το φροντιστήριο ψηφιακών tutors έχει μερικές εξαιρετικές ιδέες για το πώς να φέρει μια στατική εικόνα στη ζωή χωρίς να προσθέσετε ένα μεγάλο μέρος των γενικών εξόδων στη ροή εργασίας.