Οδηγός αναβάθμισης MacBook

Αναβαθμίστε το MacBook σας για το 2006 - 2015

Εάν σκέφτεστε να αναβαθμίσετε το MacBook σας και αναρωτιέστε πόσο δύσκολο είναι, μην ανησυχείτε. Εάν το Mac σας είναι μοντέλο 2010 ή νωρίτερα τότε θα είστε ευτυχείς να γνωρίζετε ότι το MacBook είναι ένας από τους ευκολότερους Mac για αναβάθμιση με περισσότερη μνήμη ή μεγαλύτερο σκληρό δίσκο. Η μόνη απογοήτευση είναι ότι το MacBook διαθέτει μόνο δύο υποδοχές μνήμης. Ανάλογα με το μοντέλο, μπορείτε να προσθέσετε το πολύ 2, 4, 6 ή 8 GB. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να αποκτήσετε μικρά κατσαβίδια Philips και Torx για να ολοκληρώσετε τις αναβαθμίσεις. Ελέγξτε τον οδηγό χρήσης για το μοντέλο σας, μέσω των παρακάτω συνδέσμων, για τα μεγέθη των κατσαβιδιών που χρειάζεστε.

Εάν το MacBook σας είναι μοντέλο 2015 ( MacBook 12 ιντσών κυκλοφορήσει ), τότε η διαδρομή αναβάθμισης περιορίζεται σε εξωτερικές συσκευές, όπως πρόσθετο εξωτερικό χώρο αποθήκευσης.

Βρείτε τον αριθμό μοντέλου του MacBook σας

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεστε είναι ο αριθμός μοντέλου σας MacBook. Δείτε πώς μπορείτε να το βρείτε:

Από το μενού της Apple , επιλέξτε 'Σχετικά με αυτό το Mac.'

Στο παράθυρο "Σχετικά με αυτό το Mac" που ανοίγει, κάντε κλικ στο κουμπί "Περισσότερες πληροφορίες".

Θα ανοίξει το παράθυρο System Profiler , αναφέροντας τη διαμόρφωση του MacBook. Βεβαιωθείτε ότι η κατηγορία 'Hardware' έχει επιλεγεί στο αριστερό παράθυρο. Στο δεξί παράθυρο θα εμφανιστεί η επισκόπηση της κατηγορίας "Υλικό". Σημειώστε την καταχώριση "Κωδικός αναγνώρισης μοντέλου". Στη συνέχεια, μπορείτε να τερματίσετε τη λειτουργία System Profiler.

Αναβαθμίσεις RAM για MacBooks

Η αναβάθμιση της μνήμης ενός MacBook είναι γενικά μια από τις πιο απλές αναβαθμίσεις που θα γίνουν. Όλα τα MacBooks διαθέτουν δύο υποδοχές RAM. μπορείτε να επεκτείνετε τη μνήμη RAM έως και 8 GB, ανάλογα με το μοντέλο MacBook που διαθέτετε.

Αναβαθμίσεις αποθήκευσης για MacBooks

Ευτυχώς, η Apple έχει κάνει την αντικατάσταση του σκληρού δίσκου στα περισσότερα MacBook μια εύκολη διαδικασία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιονδήποτε σκληρό δίσκο SATA I, SATA II ή SATA III σε οποιοδήποτε από τα MacBooks. Να γνωρίζετε ότι υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί μεγέθους αποθήκευσης. 500 GB στα περισσότερα πλαστικά μοντέλα MacBook 2008 και νωρίτερα και 1 TB στα πιο πρόσφατα μοντέλα του 2009 και αργότερα. Ενώ ο περιορισμός 500 GB φαίνεται να είναι σωστός, ορισμένοι χρήστες έχουν εγκαταστήσει με επιτυχία δίσκους 750 GB. Ο περιορισμός 1 TB μπορεί να επιβληθεί τεχνητά, με βάση μόνο τα διαθέσιμα μεγέθη σκληρού δίσκου για notebook.

Στις αρχές του 2006 MacBook

Τέλη 2006 και Mid 2007 MacBooks

Τέλος 2007 MacBook

2008 Πολυανθρακικό MacBook (αναθεώρηση)

Τέλος 2008 Unibody MacBook (αναθεώρηση)

Τα πρώτα και τα μέσα του 2009 πολυανθρακικά MacBooks

Αργά το 2009 Unibody MacBook (αναθεώρηση)

Mid 2010 Unibody MacBook

Πρώιμη 2015 MacBook 12 ιντσών με οθόνη αμφιβληστροειδούς