Πώς να εντοπίσετε και να χρησιμοποιήσετε το χάρτη αποσκευών Facebook

Ο χάρτης Check-In αντικατέστησε την εφαρμογή "Πού έχω πάει"

Η εφαρμογή "Where I Been" για το Facebook ήταν ένας διαδραστικός χάρτης που σας επέτρεπε να προσθέσετε όλα τα μέρη που ήσασταν και τα μέρη που θέλετε να πάτε κάποια μέρα. Αυτή η εφαρμογή δεν είναι πλέον διαθέσιμη στο Facebook, πολύ για την απογοήτευση πολλών χρηστών.

Ωστόσο, ο ενσωματωμένος χάρτης Check-In προσφέρει ορισμένα παρόμοια χαρακτηριστικά. Αποστέλλει αυτόματα ένα σημείο σε έναν χάρτη για κάθε σημείο που κάνετε check-in στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης και για τις τοποθεσίες οποιωνδήποτε φωτογραφιών μεταφορτώνετε με μεταδεδομένα τοποθεσίας. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένας τρόπος για να προσθέσετε με μη αυτόματο τρόπο ένα σημείο για κάπου που πήγατε στο παρελθόν - εκτός αν μεταφορτώσετε μια φωτογραφία με δεδομένα τοποθεσίας .

Ανάλογα με τις ρυθμίσεις σας, μπορεί να έχετε πρόβλημα με την εύρεση του χάρτη Check-in στο Facebook.

Δείξτε την ενότητα Check-In

Μεταβείτε στη χρονολογική σειρά σας και κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερα στη μεγάλη φωτογραφία "Χρονοδιάγραμμα" για να δείτε εάν έχει επιλεγεί η επιλογή "Έλεγχος" για εμφάνιση. Εάν δεν το βλέπετε στη λίστα, κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση ενοτήτων και ελέγξτε το πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Έλεγχοι.

Εμφάνιση του χάρτη

Για να δείτε το χάρτη check-in:

  1. Κάντε κλικ στην επιλογή Σχετικά στην αρχική σελίδα του χρονολογίου σας.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα Check-in.
  3. Κάντε κλικ στις Πόλεις στο επάνω μέρος της ενότητας Check-In για να εμφανίσετε το χάρτη.

Όταν εμφανίζεται ο χάρτης, μπορείτε να το μεγεθύνετε ή να το μειώσετε με τα σύμβολα συν και μείον και μετακινηθείτε με ένα ποντίκι. Οι συντομεύσεις σε συγκεκριμένες πόλεις όπου εμφανίζονται βρίσκονται στην κορυφή του χάρτη. Όταν κάνετε κλικ στο όνομα μιας πόλης, ο χάρτης μεταβαίνει στην τοποθεσία όπου οι κόκκινες καρφίτσες υποδεικνύουν τη θέση και τον αριθμό των φωτογραφιών που δημοσιεύσατε στο Facebook της συγκεκριμένης τοποθεσίας. Κάντε κλικ σε μια καρφίτσα για να εμφανιστεί ένα παράθυρο που εμφανίζει τις φωτογραφίες. Χρησιμοποιήστε τα βέλη για να μετακινηθείτε σε όλες τις φωτογραφίες που μεταφορτώθηκαν από τη συγκεκριμένη τοποθεσία. Από μέσα στον χάρτη, μπορείτε να διαβάσετε σχόλια στις φωτογραφίες που εμφανίζονται, να επισημάνετε φίλους, όπως μια φωτογραφία ή να τις μοιραστείτε, χωρίς να αφήσετε το χάρτη Check-In.

Προβολή του Χάρτη ελέγχου εισιτηρίου ενός φίλου

Εφόσον οι φίλοι σας στο Facebook δεν έχουν αποκρύψει το Check-In, θα βρείτε τους χάρτες τους στην ίδια τοποθεσία που βρήκατε με τους χρόνους σας στην καρτέλα Πληροφορίες . Κάντε κλικ στην επιλογή Πόλεις για να εμφανιστεί ο χάρτης. Αυτή τη φορά θα δείτε κόκκινες καρφίτσες για τις τοποθεσίες όπου οι φίλοι σας έχουν κάνει check-in ή έχουν ανεβάσει φωτογραφίες με δεδομένα τοποθεσίας. Κάνοντας κλικ σε μια καρφίτσα ανοίγει μια προβολή των φωτογραφιών εάν ο φίλος επιτρέπει την εμφάνιση των φωτογραφιών τους. Αν επιτρέπονται οι άδειες του φίλου σας, μπορείτε να σχολιάσετε, να μοιραστείτε τη φωτογραφία και να διαβάσετε σχόλια που έγιναν άλλοι στη φωτογραφία.