Πώς να ενεργοποιήσετε το μενού ανάπτυξης του Safari

Ορισμένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Safari είναι κρυμμένα

Το Safari διαθέτει μια πληθώρα από ειδικά χαρακτηριστικά σχεδιασμένα για προγραμματιστές ιστού , όλα συγκεντρωμένα κάτω από ένα κρυφό μενού Develop. Ανάλογα με την έκδοση του Safari που τρέχετε, το μενού Ανάπτυξη θα εμφανίσει τέσσερις ή περισσότερες ομάδες στοιχείων μενού, όπως η επιλογή αλλαγής του User Agent, η εμφάνιση πρόσθετων λειτουργιών, όπως ο Web Inspector και η Console Error, η απενεργοποίηση του JavaScript, ή απενεργοποιήστε τις κρυφές μνήμες του Safari. Ακόμη και αν δεν είστε προγραμματιστής, μπορείτε να βρείτε μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά χρήσιμα.

Η χρήση του αναπτυσσόμενου μενού είναι αρκετά εύκολη, με κάθε στοιχείο στο μενού που αφορά στη σελίδα ή την καρτέλα Safari που είναι φορτωμένη και μπροστά, και στη συνέχεια σε όλες τις σελίδες που έχουν φορτωθεί στη συνέχεια. Η εξαίρεση είναι εντολές, όπως Empty Caches, που έχουν παγκόσμια επίδραση στο Safari.

Προτού χρησιμοποιήσετε το αναπτυσσόμενο μενού, πρέπει πρώτα να κάνετε ορατό αυτό το μενού. Αυτό είναι ένα αρκετά εύκολο έργο, πολύ πιο εύκολο από το να αποκαλύψετε το μενού εντοπισμού σφαλμάτων , το οποίο πριν από το Safari 4 περιείχε όλες τις εντολές που περιέχονται τώρα στο μενού Ανάπτυξη. Αλλά μην πιστεύετε ότι το παλιό μενού Debug δεν είναι πλέον κατάλληλο. εξακολουθεί να υπάρχει και περιέχει πολλά χρήσιμα εργαλεία.

Εμφάνιση του αναπτυσσόμενου μενού στο Safari

  1. Ξεκινήστε το Safari, που βρίσκεται στο / Applications / Safari.
  2. Ανοίξτε τις προτιμήσεις του Safari επιλέγοντας 'Safari, Preferences' από το μενού.
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα 'Για προχωρημένους'.
  4. Τοποθετήστε ένα σημάδι ελέγχου δίπλα στο "Εμφάνιση αναπτυσσόμενου μενού στη γραμμή μενού".

Το μενού Ανάπτυξη θα εμφανιστεί μεταξύ των στοιχείων μενού Σελιδοδείκτες και Παράθυρο. Το μενού Ανάπτυξη είναι ιδιαίτερα βολικό για τους προγραμματιστές ιστού, αλλά οι casual χρήστες θα το καταστήσουν πολύ χρήσιμο.

Αν θελήσετε να απενεργοποιήσετε το μενού προγραμματιστή, απλώς καταργήστε το σημάδι ελέγχου στο βήμα 4 παραπάνω.

Ορισμένα από τα στοιχεία του μενού Ανάπτυξη που πιθανόν να βρείτε πιο χρήσιμα περιλαμβάνουν:

Τα περισσότερα από τα υπόλοιπα στοιχεία του μενού θα είναι πιθανώς πιο χρήσιμα για τους προγραμματιστές ιστού, αλλά αν ενδιαφέρεστε για τον τρόπο κατασκευής των ιστότοπων, τότε μπορεί να σας ενδιαφέρουν τα παρακάτω στοιχεία:

Με το μενού Ανάπτυξη τώρα ορατό, πάρτε λίγο χρόνο για να δοκιμάσετε τα διάφορα στοιχεία του μενού. Θα καταλήξετε πιθανώς με μερικά αγαπημένα που θα χρησιμοποιείτε συχνά.