Επτά τερματικά κόλπα για να επιταχύνετε το Mac σας

Αύξηση της απόδοσης με την εξάλειψη της Candy Eye

Πολλοί χρήστες Mac θέλουν περισσότερη ταχύτητα από τους Mac και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αυξήσετε την απόδοση του Mac σας, όπως:

Όχι όλες αυτές οι επιλογές ισχύουν για κάθε μοντέλο Mac, αλλά ακόμα κι αν δεν μπορείτε να αναβαθμίσετε τη μνήμη RAM του Mac και αναβαθμίζοντας την εσωτερική αποθήκευση απαιτεί χειρουργική επέμβαση για να αποκτήσετε πρόσβαση, υπάρχουν ακόμα τα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τη συνολική απόδοση χωρίς χρήματα για ενημερώσεις.

Από όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην παραπάνω λίστα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να διασφαλίσετε ότι έχετε ένα επιπλέον ελεύθερο χώρο στη μονάδα εκκίνησης του Mac σας. Εάν δεν μπορείτε να επιτύχετε ένα λογικό ποσό ελεύθερου χώρου, αφαιρώντας περιττές ή ανεπιθύμητες εφαρμογές, έγγραφα και δεδομένα, τότε ίσως θελήσετε να μετακινήσετε το φάκελο χρήστη σας σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου για να ελευθερώσετε χώρο.

Τερματικά κόλπα για βελτίωση της απόδοσης

Ένας από τους τρόπους για να αποκτήσετε μια μικρή απόδοση από το Mac σας είναι να μειώσετε την ποσότητα επιφανειακών ματιών καραμέλα που περιλαμβάνει το Mac OS. Ένα παράδειγμα είναι η χρήση της κινούμενης εικόνας για να συρρικνωθεί ένα ανοικτό παράθυρο προς τα κάτω για να χωρέσει στην αποβάθρα. Αυτός ο τύπος κινούμενης εικόνας δεν απαιτεί πολύ επεξεργαστική ισχύ σε σύγκριση με, για παράδειγμα, την εφαρμογή σύνθετου φίλτρου στο Photoshop. Ωστόσο, εάν το Mac σας είναι απασχολημένο προσπαθώντας να προβάλετε νέες εικόνες στην αγαπημένη εφαρμογή επεξεργασίας εικόνας ενώ εργάζεστε στην αγαπημένη σας εφαρμογή βάσης δεδομένων, τότε η προσθήκη των πόρων που απαιτούνται για την κίνηση ενός παραθύρου μπορεί να είναι αρκετή για να επιβραδύνει το Mac σας σε μια ανίχνευση.

Το επιχείρημά μου είναι ότι, αν ληφθούν μεμονωμένα, αυτά τα κόλπα του Τερματικού μπορεί να μην έχουν το καουτσούκ που καίει το Mac σας, σε συνδυασμό, μπορούν να κρατήσουν το Mac σας να σταματήσει να σταματάει κάτω από βαρύ φόρτο εργασίας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι ο υπολογιστής σας Mac θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει τις εργασίες του ταχύτερα, με μικρότερο φορτίο στους πυρήνες επεξεργαστών.

Θα χρησιμοποιήσουμε το τερματικό για όλα αυτά τα κόλπα και ενώ καμία από τις εντολές από μόνα τους δεν θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα, είναι πάντα σωστό να βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε ένα τρέχον αντίγραφο ασφαλείας πριν προχωρήσετε .

Εάν είστε έτοιμοι, ας ξεκινήσουμε.

  1. Terminal Launch, που βρίσκεται στο / Applications / Utilities.

Απενεργοποίηση κινούμενων παραθύρων

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι κινούμενες εικόνες των παραθύρων απαιτούν ένα ορισμένο αριθμό γραφικών και επεξεργασιών για να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους, πράγμα που δεν προσφέρει κανένα πραγματικό όφελος εκτός από την παροχή κάποιων καραμελών μάτι. Για να απενεργοποιήσετε τα κινούμενα σχέδια ανοίγματος παραθύρου, πληκτρολογήστε τα ακόλουθα στη γραμμή του τερματικού:

προεπιλογές γράφουν NSGlobalDomain NSAutomaticWindowAnimationsΕνεργοποιημένο - bool false

Πατήστε enter ή επιστροφή.

Για να επαναφέρετε τις κινούμενες εικόνες, πληκτρολογήστε:

προεπιλογές γράψτε NSGlobalDomain NSAutomaticWindowAnimationsEnabled -bool true

Πατήστε enter ή επιστροφή.

Μια άλλη μορφή κινούμενης οθόνης που μπορείτε να απενεργοποιήσετε εμφανίζεται όταν αλλάζετε το μέγεθος ενός παραθύρου ή επιλέγετε να ανοίξετε ή να αποθηκεύσετε ένα αρχείο μέσα σε μια εφαρμογή. Η ομαλή λεπτομέρεια του μεγέθους του παραθύρου είναι εντυπωσιακή, αλλά μπορεί να επιταχυνθεί με την ακόλουθη εντολή:

οι προεπιλογές γράφουν NSGlobalDomain NSWindowResizeTime -ψάρι 0,001

Πατήστε enter ή επιστροφή.

Για να επαναφέρετε την κινούμενη εικόνα, πληκτρολογήστε:

προεπιλογές γράψτε NSGlobalDomain NSWindowResizeTime -φλορώτ 0,2

Πατήστε enter ή επιστροφή.

Η κινούμενη εικόνα του παραθύρου Quick Look μπορεί να καταργηθεί με αυτήν την εντολή:

προεπιλογές γράψτε -g QLPanelAnimationDuration -φλορώ 0

Πατήστε enter ή επιστροφή.

Για να επαναφέρετε την κινούμενη εικόνα του παραθύρου Quick Look, πληκτρολογήστε:

προεπιλογή διαγραφή -g QLPanelAnimationDuration

Πατήστε enter ή επιστροφή και, στη συνέχεια, κάντε επανεκκίνηση του Mac.

Βελτιώσεις στη βάση

Αν θέλετε να αποκρύψετε την βάση σας , πιθανότατα έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχει καθυστέρηση μεταξύ της μετακίνησης του δρομέα σας στην περιοχή Dock και την εμφάνιση του Dock. Μπορείτε να αλλάξετε αυτήν την καθυστέρηση, ώστε να εμφανιστεί αμέσως η βάση:

προεπιλογές γράψτε com.apple.dock autohide-time-modifier -float 0

Πατήστε enter ή επιστροφή.

Εισαγάγετε το Dock Killall στη γραμμή εντολών του τερματικού.

Πατήστε enter ή επιστροφή.

Για να επαναφέρετε την καθυστέρηση, πληκτρολογήστε:

προεπιλογές διαγραφή com.apple.dock autohide-time-modifier

Πατήστε enter ή επιστροφή.

Εισαγάγετε το Dock Killall στη γραμμή εντολών του τερματικού.

Πατήστε enter ή επιστροφή.

Η εκκίνηση μιας εφαρμογής από το Dock περιλαμβάνει ένα κομμάτι της κινούμενης εικόνας που μπορεί να καταστραφεί:

προεπιλογές γράψτε com.apple.dock launchanim -bool false

Πατήστε enter ή επιστροφή.

Για να επαναφέρετε την κινούμενη εικόνα, πληκτρολογήστε:

προεπιλογές γράψτε com.apple.dock launchanim -bool true

Πατήστε enter ή επιστροφή.

Μηχανή του χρόνου

Αυτή η συμβουλή είναι ένα εφάπαξ τσίμπημα για να επιταχύνει το αρχικό Backup Time Machine . Το macOS θρομβώνει το Time Machine, εκχωρώντας το σε χαμηλή προτεραιότητα CPU. Αυτό είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο αφού εμποδίζει το Time Machine από το να αρπάξει τους πόρους της CPU και να επιβραδύνει τη συνολική απόδοση του Mac.

Υπάρχει μια εξαίρεση, όμως. Όταν εκτελείτε ένα αρχικό αντίγραφο ασφαλείας του Time Machine, το μέγεθος του αντιγράφου ασφαλείας μπορεί να είναι τόσο μεγάλο που θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να ολοκληρωθεί, καθώς η προτεραιότητά του στον επεξεργαστή ρυθμίζεται. Εάν θέλετε να ολοκληρώσετε το αρχικό εφεδρικό χρονικό μηχάνημα με τον πιο έγκαιρο τρόπο, μπορείτε να αλλάξετε τη ρύθμιση του γκαζιού εισάγοντας τα εξής στο τερματικό:

sudo sysctl debug.lowpri_throttle_enabled = 0

Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή.

Ξεκινήστε το αντίγραφο ασφαλείας του Time Machine.

Μπορείτε να επανέλθετε στην προεπιλεγμένη ρύθμιση throttled είτε με επανεκκίνηση του Mac ή με την εισαγωγή της ακόλουθης εντολής στο τερματικό:

sudo sysctl debug.lowpri_throttle_enabled = 1

Πληκτρολογήστε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή.