Ελέγξτε την ορθογραφία καθώς πληκτρολογείτε στο Mac OS X Mail

Τα ορθογραφικά λάθη και τα τυπογραφικά λάθη στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι ενοχλητικά. Ωστόσο, η λήψη του επιπλέον χρόνου για να μεταβείτε σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προτού το στείλετε ή να εκτελέσετε έναν ορθογραφικό έλεγχο μπορεί να είναι ενοχλητικό και χρονοβόρο. Με το Mac OS X Mail , δεν χρειάζεται να κάνετε αυτό το επιπλέον βήμα, εάν ρυθμίσετε την εφαρμογή να ελέγχει αυτόματα, να επισημαίνει και να διορθώνει τα λάθη κατά την πληκτρολόγηση. Το πρόγραμμα υπογραμμίζει με μια διακεκομμένη γραμμή οποιοδήποτε ορθογραφικό λάθος που ανιχνεύει ο ορθογραφικός έλεγχος και το αλλάζει στην σωστή ορθογραφία.

Πώς να ενεργοποιήσετε τον αυτόματο έλεγχο ορθογραφίας στο OS X Mail 10.3

Για να ορίσετε την προεπιλεγμένη προτίμηση ελέγχου ορθογραφίας ώστε να ελέγχεται η ορθογραφία σε κάθε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά την σύνταξή της:

  1. Επιλέξτε Προτιμήσεις .
  2. Κάντε κλικ στο Σύνθεση.
  3. Δίπλα στο Έλεγχος ορθογραφίας , επιλέξτε όπως πληκτρολογώ από το αναπτυσσόμενο μενού .

Για να ενεργοποιήσετε τον αυτόματο έλεγχο ορθογραφίας από το παράθυρο σύνθεσης για ένα μόνο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

  1. Επιλέξτε Επεξεργασία από το μενού στο επάνω μέρος του παραθύρου.
  2. Κάντε κλικ στην επιλογή Ορθογραφία και γραμματική .
  3. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή " Check Spelling
  4. Επιλέξτε κατά την πληκτρολόγηση .

Για παλαιότερες εκδόσεις αλληλογραφίας

Για να ελέγξετε την ορθογραφία καθώς πληκτρολογείτε στο Mac OS X Mail 1, 2 και 3:

  1. Επιλέξτε Επεξεργασία> Ορθογραφία> Έλεγχος ορθογραφίας κατά την πληκτρολόγηση από το μενού Mac OS X Mail έτσι ώστε να είναι επιλεγμένο.
  2. Αν το στοιχείο Έλεγχος ορθογραφίας δεν έχει ακόμη επιλεγεί, κάντε κλικ σε αυτό.
  3. Αν ο Έλεγχος ορθογραφίας κατά την εισαγωγή του τύπου είναι ήδη επιλεγμένος, αφήστε το μενού χωρίς να κάνετε αλλαγές.

Η προειδοποίηση με ορθογραφικό έλεγχο

Όπως συμβαίνει σε οποιοδήποτε πρόγραμμα, ο έλεγχος ορθογραφίας είναι θέμα ελέγχου των λέξεων έναντι εκείνων που περιλαμβάνονται στον κατάλογο αποδεκτών λέξεων του προγράμματος. Αν η λέξη βρίσκεται στη λίστα αυτή, δεν θα επισημανθεί ως λανθασμένη ή θα διορθωθεί. Με άλλα λόγια, ο ορθογραφικός έλεγχος δεν μπορεί να πει, για παράδειγμα, αν η λέξη "να", "δύο" ή "πάρα πολύ" είναι σωστή στην πρότασή σας, έτσι ώστε να ελέγχετε γρήγορα το μήνυμά σας πριν στείλετε είναι πάντα μια καλή ιδέα .