Εξαγωγή επαφών βιβλίου διευθύνσεων αλληλογραφίας Mac OS X σε αρχείο CSV

Από προεπιλογή, το πρόγραμμα Επαφές / Βιβλίο διευθύνσεων σε Mac θα εξάγει καταχωρήσεις στη μορφή αρχείου vCard με την επέκταση αρχείου VCF . Ωστόσο, το CSV είναι μια πολύ πιο κοινή μορφή αρχείου που λειτουργεί με πολλά διαφορετικά προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μόλις οι καταχωρήσεις επαφών σας είναι σε μορφή CSV, μπορείτε να τις εισαγάγετε σε άλλα προγράμματα-πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να τις προβάλετε σε ένα πρόγραμμα υπολογιστικών φύλλων, όπως το Microsoft Excel.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποκτήσετε τις επαφές σας στη μορφή αρχείου CSV. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε ένα εξειδικευμένο εργαλείο που το κάνει από την αρχή είτε μπορείτε να πάρετε πρώτα τις επαφές στη μορφή VCF και στη συνέχεια να μετατρέψετε το αρχείο VCF σε CSV.

Εξαγωγή επαφών απευθείας στο CSV

Αυτή η μέθοδος περιλαμβάνει τη χρήση ενός προγράμματος που ονομάζεται AB2CSV , το οποίο σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε τις επαφές στο αρχείο CSV χωρίς να χρειαστεί πρώτα να δημιουργήσετε το αρχείο VCF. Σημειώστε, ωστόσο, ότι δεν είναι δωρεάν. Περάστε στην επόμενη ενότητα παρακάτω, εάν προτιμάτε να έχετε μια δωρεάν επιλογή.

  1. Κατεβάστε και εγκαταστήστε το AB2CSV.
  2. Ανοίξτε το πρόγραμμα AB2CSV.
  3. Επιλέξτε Mode> CSV από το μενού.
  4. Για να ρυθμίσετε ποια πεδία θα εξαχθούν, μεταβείτε στην καρτέλα CSV του AB2CSV> Προτιμήσεις ....
  5. Επιλέξτε το στοιχείο μενού Αρχείο> Εξαγωγή .
  6. Επιλέξτε από πού να αποθηκεύσετε το αρχείο CSV.

Μετατροπή του αρχείου VCF σε CSV

Αν προτιμάτε να μην εγκαταστήσετε κανένα πρόγραμμα ή να πληρώσετε χρήματα για να δημιουργήσετε αυτό το αρχείο CSV αλλά απλά να μετατρέψετε το αρχείο VCF σε CSV χρησιμοποιώντας ένα βοηθητικό πρόγραμμα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε το αρχείο vCard και, στη συνέχεια, να το αποθηκεύσετε στο CSV:

  1. Ανοίξτε το μενού Εφαρμογές .
  2. Επιλέξτε Επαφές .
  3. Επιλέξτε την λίστα που θέλετε να εξάγετε, όπως Όλες οι επαφές .
  4. Από το μενού Επαφές , χρησιμοποιήστε το στοιχείο μενού Αρχείο> Εξαγωγή εμπειρογνωμόνων vCard .
  5. Ονομάστε και αποθηκεύστε την εξαγόμενη λίστα επαφών.
  6. Χρησιμοποιήστε έναν μετατροπέα αρχείων VCF σε μορφή CSV όπως vCard σε μετατροπέα LDIF / CSV.