Ο προεπιλεγμένος κωδικός D-Link DIR-655

DIR-655 Προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης και άλλες προεπιλεγμένες πληροφορίες σύνδεσης και υποστήριξης

Το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη D-Link DIR-655 είναι το admin . Οι δρομολογητές ενός άλλου κατασκευαστή δεν απαιτούν μερικές φορές κάποιο όνομα χρήστη, αλλά αυτός ο δρομολογητής της D-Link πρέπει να έχει ένα.

Η προεπιλεγμένη διεύθυνση IP DIR-655, που χρησιμοποιείται για την πρόσβαση στη σελίδα διαχείρισης του δρομολογητή, είναι 192.168.0.1 .

Όπως και με τους περισσότερους δρομολογητές D-Link, το DIR-655 δεν απαιτεί κωδικό πρόσβασης. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αφήσετε αυτό το πεδίο κενό κατά τη σύνδεση με αυτά τα προεπιλεγμένα διαπιστευτήρια.

Σημείωση: Από τη συγγραφή αυτή, υπάρχουν τρεις εκδόσεις υλικού του D-Link DIR-655, αλλά κάθε μία από αυτές χρησιμοποιεί τις ίδιες προεπιλεγμένες πληροφορίες που καθορίστηκαν παραπάνω.

Τι να κάνετε αν δεν έχει λειτουργήσει ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης DIR-655

Το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης για δρομολογητές προορίζονται να αλλάξουν σε κάτι πιο ασφαλές. Αν δεν μπορείτε πλέον να συνδεθείτε στο DIR-655 σας, πιθανόν εσείς ή κάποιος άλλος να αλλάξει αυτήν την προεπιλεγμένη πληροφορία σε κάποιο σημείο.

Ευτυχώς, η επαναφορά του δρομολογητή D-Link DIR-655 είναι πραγματικά εύκολη και με αυτόν τον τρόπο θα επαναφέρετε τις προεπιλεγμένες πληροφορίες, ώστε να μπορέσετε να συνδεθείτε με το όνομα χρήστη / τον κωδικό πρόσβασης από ψηλά.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να επαναφέρετε το DIR-655:

  1. Το κουμπί επαναφοράς για αυτό το δρομολογητή βρίσκεται στο πίσω μέρος όπου συνδέονται τα καλώδια, έτσι περιστρέψτε το δρομολογητή έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε τη μικρή τρύπα που στεγάζει το κουμπί Reset.
  2. Με κάτι μικρό και μυτερό, όπως ένα συνδετήρα ή ενδεχομένως ένα στυλό / μολύβι, φτάνετε στην τρύπα και πιέζετε και κρατάτε πατημένο το κουμπί για 10 δευτερόλεπτα .
  3. Αφού αφήσετε το κουμπί Reset, ο δρομολογητής θα επανεκκινήσει. Περιμένετε 30 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί η εκκίνηση.
  4. Όταν το DIR-655 είναι πλήρως ενεργοποιημένο, αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας για μερικά δευτερόλεπτα και, στη συνέχεια, συνδέστε το ξανά και περιμένετε άλλα 30 δευτερόλεπτα για να το θέσετε ξανά σε λειτουργία.
  5. Χρησιμοποιήστε την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP του http://192.168.0.1 για να αποκτήσετε πρόσβαση στη σελίδα σύνδεσης του δρομολογητή και, στη συνέχεια, εισαγάγετε το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη του admin .
  6. Είναι σημαντικό να ορίσετε τώρα έναν προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης δρομολογητή, ώστε να μην είναι εύκολο για οποιονδήποτε να συνδεθεί στο δρομολογητή σας. Αν φοβάστε ότι θα ξεχάσετε πάλι τον κωδικό πρόσβασης, σκεφτείτε να το αποθηκεύσετε σε έναν ελεύθερο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης .
  7. Καταχωρίστε ξανά τις ρυθμίσεις ασύρματου δικτύου που είχατε ρυθμίσει πριν επαναρυθμίσετε το δρομολογητή.

Η επαναφορά του δρομολογητή στις προεπιλεγμένες εργοστασιακές ρυθμίσεις ξεκαθαρίζει τυχόν προσαρμοσμένες επιλογές που έχετε ρυθμίσει. Για να αποφύγετε την απώλεια αυτών των πληροφοριών στο μέλλον, εάν πρέπει να επαναφέρετε ξανά τον δρομολογητή, δημιουργήστε αντίγραφο ασφαλείας των ρυθμίσεων του δρομολογητή από το μενού TOOLS> SYSTEM χρησιμοποιώντας το κουμπί Save Configuration . Μπορείτε να επαναφέρετε αυτές τις ρυθμίσεις ξανά με το κουμπί Επαναφορά ρυθμίσεων από το αρχείο .

Τι να κάνετε όταν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον δρομολογητή DIR-655

Ακριβώς όπως μπορείτε να αλλάξετε το προεπιλεγμένο όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για το DIR-655, μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε τη διεύθυνση IP του 192.168.0.1 . Αν δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο δρομολογητή σας χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση IP, πιθανόν να την αλλάξατε σε κάτι άλλο, αλλά έχετε ξεχάσει ποια είναι αυτή η νέα διεύθυνση.

Αντί να επαναφέρετε τον δρομολογητή για να επαναφέρετε την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν υπολογιστή που είναι ήδη συνδεδεμένος στο δρομολογητή για να δείτε ποια διεύθυνση IP έχει οριστεί ως η προεπιλεγμένη πύλη . Αυτό θα σας πει τη διεύθυνση IP του DIR-655 σας.

Η διεύθυνση που βρίσκετε είναι αυτή που απαιτείται για να συνδεθείτε στο δρομολογητή χρησιμοποιώντας τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης από πάνω ή τον κωδικό πρόσβασης με τον οποίο το αλλάξατε. Συνδεθείτε όπως θα κάνατε αν η διεύθυνση ήταν 192.168.0.1 (π.χ. http://192.168.0.5).

Το D-Link DIR-655 Firmware & amp; Εγχειρίδια

Όλες οι λήψεις, οι συχνές ερωτήσεις, τα βίντεο και άλλες πληροφορίες που περιέχει η D-Link στον δρομολογητή DIR-655 βρίσκονται στη σελίδα υποστήριξης DIR-655.

Στην ενότητα " Downloads " στη σελίδα υποστήριξης μπορείτε να κατεβάσετε εγχειρίδια, λογισμικό, υλικολογισμικό και άλλα έγγραφα για τον δρομολογητή DIR-655.

Σημαντικό: Υπάρχουν τρία διαφορετικά εγχειρίδια χρήσης και τρεις διαφορετικές λήψεις υλικολογισμικού για το DIR-655, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει τη σωστή έκδοση υλικού που ταιριάζει με τον συγκεκριμένο σας δρομολογητή. Η έκδοση υλικού (που επισημαίνεται ως H / W Ver ) βρίσκεται στο κάτω μέρος του δρομολογητή.

Στη σελίδα υποστήριξης DIR-655, στην καρτέλα Λήψεις , υπάρχουν άμεσες συνδέσεις με τα εγχειρίδια PDF για κάθε έκδοση υλικού του DIR-655. Απλά βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το σωστό για την έκδοση σας, είτε πρόκειται για A , B είτε C.