Τι είναι η Amazon Echo Dot;

Η αδελφή του Amazon Echo κάνει το θόρυβο σε ένα μικρό πακέτο

Το Dot της Amazon είναι ένα έξυπνο ηχείο που συσκευάζει όλη την τεχνολογία και τη λειτουργικότητα του αρχικού Echo σε ένα πολύ μικρότερο πακέτο.

Για όσους δεν είναι ήδη εξοικειωμένοι με την Echo, αυτό σημαίνει ότι το Dot σας δίνει πρόσβαση στον εικονικό βοηθό του Αμαζονίου Alexa , ο οποίος μπορεί να παίζει μουσική, να δημιουργεί λίστες αγορών, να παρέχει αναφορές για καιρικές συνθήκες και πολλά άλλα. Το ενσωματωμένο ηχείο δεν είναι τόσο καλό όσο το Echo, αλλά η συμπερίληψη μιας υποδοχής ήχου διευκολύνει την σύνδεση του Dot σε σχεδόν οποιοδήποτε εξωτερικό ηχείο.

Τι είναι το Dot;

Σε ένα πολύ βασικό επίπεδο, το Dot είναι ένα ηχείο, κάποια μικρόφωνα και άλλο υλικό υπολογιστή ενσωματωμένο σε έναν πολύ συμπαγή τύπο παράγοντα. Ενώ η Echo είναι σχετικά με το μέγεθος και τη μορφή ενός Pringles μπορεί, το Dot μοιάζει να μπορούσε να βρει μια δεύτερη καριέρα ως ένα hockey puck αν το έξυπνο πράγμα ομιλητών δεν βγαίνει έξω.

Για τη συνδεσιμότητα, το Dot περιλαμβάνει ενσωματωμένο Wi-Fi , Bluetooth και υποδοχή ήχου 3,5 mm. Το Wi-Fi και η συνδεσιμότητα Bluetooth μοιράζονται με το μεγαλύτερο Echo, αλλά η υποδοχή ήχου είναι μια μοναδική δυνατότητα.

Όπως η μεγάλη αδελφή Echo, το Dot είναι περισσότερο ή λιγότερο χαρτοβάμβακας χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο . Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιεί Wi-Fi για να συνδεθεί στο διαδίκτυο, και έτσι αποκτά πρόσβαση στην Alexa. Όλη η βαριά ανύψωση γίνεται στο σύννεφο.

Το Dot περιλαμβάνει επίσης την ίδια ακριβώς τεχνολογία μικροφώνου μακριά στο πεδίο που βρίσκεται στην Echo, η οποία της επιτρέπει να αναγνωρίζει τις εντολές που δίδονται από το ένα δωμάτιο σε μια κανονική φωνή ομιλίας. Αυτό επιτυγχάνεται με μια σειρά από επτά μικρόφωνα και μερικά τεχνολογικά χειροκίνητα που οι χρήστες δεν χρειάζεται πραγματικά να ανησυχούν, δεδομένου ότι απλώς λειτουργούν.

Πώς λειτουργεί το Dot;

Παρά το πολύ μικρότερο μέγεθος και τιμή, το Dot μπορεί να κάνει σχεδόν όλα όσα μπορεί να κάνει η αρχική Echo. Αυτό περιλαμβάνει την αναπαραγωγή μουσικής από μια ποικιλία συμβατών υπηρεσιών, την παροχή ειδήσεων ειδήσεων, τη δήλωση καιρού και πολλά άλλα.

Δεδομένου ότι ο Dot έχει σχεδιαστεί γύρω από τον εικονικό βοηθό Alexa του Amazon, όλα χειρίζονται με φωνητικές εντολές. Το Dot ακούει πάντα για μια λέξη wake, η οποία είναι Alexa από προεπιλογή, και στη συνέχεια καταγράφει οτιδήποτε ακούγεται μετά από αυτό για επεξεργασία στο σύννεφο. Δεν υπάρχει καθόλου αξιοσημείωτη καθυστέρηση κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, οπότε η ομιλία στο Dot μοιάζει σχεδόν σαν να μιλάς με έναν πραγματικό βοηθό.

Ενώ υπάρχουν ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής γύρω από το θέμα της Alexa κατασκοπείας στους χρήστες , το όλο θέμα είναι αρκετά διαφανές. Οι χρήστες μπορούν να δουν και να ακούσουν τις εγγραφές μέσω της εφαρμογής Alexa ή με την πρόσβαση στο λογαριασμό τους στο Amazon online και αυτές οι εγγραφές μπορούν επίσης να διαγραφούν αν το επιθυμείτε.

Πώς είναι το Dot διαφορετικό από την Echo;

Οι κύριες διαφορές μεταξύ του Dot και του Echo είναι το μέγεθος και η τιμή. Το Dot είναι πολύ μικρότερο και η σχετική τιμή είναι επίσης πολύ πιο προσιτή. Το μεγαλύτερο μέρος της λειτουργικότητας είναι το ίδιο σε όλο το σκάφος και η ποιότητα των ηχείων είναι ο μεγαλύτερος τεχνικός παράγοντας που διαφοροποιεί πραγματικά τις δύο συσκευές.

Ενώ η Echo περιλαμβάνει δύο ενσωματωμένα ηχεία και ένα θάλαμο συντονισμού, το Dot έχει μόνο ένα ηχείο. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι κατάλληλη για την πλήρωση ενός μεγάλου χώρου με πλούσιο ήχο και δεν μπορεί καν να αγγίξει την ήδη αναιμική απόκριση μπάσων της Echo.

Η άλλη αξιοσημείωτη διαφορά, από την άποψη του υλικού, είναι ότι το Dot περιλαμβάνει ένα βύσμα ήχου 3,5 mm. Αυτή η υποδοχή σάς επιτρέπει να συνδέσετε εύκολα το Dot στο σύστημα οικιακού κινηματογράφου , ένα φορητό ηχείο ή οτιδήποτε άλλο διαθέτει συμβατή είσοδο ήχου.

Η συνδεσιμότητα Bluetooth είναι η ίδια σε αμφότερες τις συσκευές Dot και σε άλλες συσκευές Echo, πράγμα που σημαίνει ότι έχετε επίσης τη δυνατότητα να αντιστοιχίσετε το Dot με ένα ασύρματο ηχείο αν το προτιμάτε σε μια ενσύρματη σύνδεση.

Ποιος χρειάζεται μια κουκίδα;

Δεδομένου ότι το Dot δεν διαθέτει ένα μεγάλο ενσωματωμένο ηχείο, είναι μια καλή επιλογή για όποιον έχει ήδη ένα υψηλής ποιότητας φορητό ηχείο. Η ποιότητα των ηχείων μπορεί επίσης να μην αποτελεί πρόβλημα για όποιον θέλει τη λειτουργικότητα του εικονικού βοηθού της Alexa και δεν ενδιαφέρεται να ακούει μουσική.

Λόγω του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί η φωνητική αναγνώριση μεγάλου πεδίου, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα Dot για να επεκτείνετε τη λειτουργικότητα της Alexa σε ένα υπνοδωμάτιο, γραφείο, μπάνιο ή άλλο χώρο εάν έχετε ήδη μια ηχώ στο σαλόνι σας.