Ψηφιακές αποδείξεις Αποτρέπουν την εκτύπωση του Snafus

Οι Ψηφιακές Απόδειξης Υψηλής Τάσης Αντικαθιστούν τα Αποδεικτικά Τύπου

Οι αποδείξεις που γίνονται από ψηφιακά αρχεία και όχι από εκτυπωτές είναι ψηφιακές αποδείξεις. Έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι λιγότερο ακριβά από τις πιεστικές αποδείξεις και γρηγορότερα να παράγουν αλλά - με κάποιες εξαιρέσεις - τα αποτελέσματα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κρίνουμε την ακρίβεια των χρωμάτων. Υπάρχουν διάφοροι τύποι αποδείξεων που μπορούν να γίνουν από ψηφιακά αρχεία. Ορισμένα είναι στοιχειώδη και ορισμένα είναι πολύ ακριβή.

Είδη Ψηφιακών Αποδείξεων

Η συμβατική απόδειξη είναι μια νομική συμφωνία

Μια ψηφιακή απόδειξη υψηλής ποιότητας που θεωρείται ακριβής για την πρόβλεψη του περιεχομένου και του χρώματος μιας εργασίας εκτύπωσης όταν έρχεται εκτός του τύπου είναι μια απόδειξη της σύμβασης. Αντιπροσωπεύει μια συμφωνία μεταξύ του εμπορικού εκτυπωτή και του πελάτη ότι το τυπωμένο κομμάτι θα ταιριάζει με το χρώμα απόδειξη. Σε αντίθετη περίπτωση, ο πελάτης βρίσκεται σε νομική θέση για να ζητήσει την ανατύπωση χωρίς κόστος ή να αρνηθεί να πληρώσει για την εκτύπωση.

Τι είναι η Απόδειξη του Τύπου;

Πριν η τεχνολογία διαχείρισης χρώματος γίνει τόσο εξελιγμένη όσο είναι τώρα, ο μόνος τρόπος για να παράγουμε μια ακριβή απόδειξη χρώματος ήταν να τοποθετήσουμε τις πινακίδες εκτύπωσης πάνω στο πιεστήριο, να το μελάνουμε και να εκτελέσουμε ένα αντίγραφο για την έγκριση του πελάτη. Ενώ ο πελάτης είδε την απόδειξη του τύπου, ο Τύπος και οι χειριστές του έμειναν αδρανείς. Εάν ο πελάτης δεν ενέκρινε την απόδειξη ή ζητούσε αλλαγές στην εργασία, οι πλάκες τραβήχτηκαν από την πρέσα (και τελικά επαναπροσδιορίστηκαν) και όλος ο χρόνος που δαπανάται για τη ρύθμιση του τύπου χάνεται. Για το λόγο αυτό, οι αποδείξεις τύπου ήταν ακριβές. Οι προσιτές ψηφιακές αποδείξεις για ακριβείς χρώματα αντικατέστησαν τις πιεστικές αποδείξεις ως την προτιμώμενη μέθοδο ελέγχου για τους περισσότερους εμπορικούς εκτυπωτές και τους πελάτες τους.