Υποστηρίζει Microsoft Word Υποστήριξη CMYK εικόνες;

Τι να κάνετε όταν θέλετε να πάρετε το έγχρωμο έγγραφο σε έναν εμπορικό εκτυπωτή

Το Microsoft Word είναι ένα δημοφιλές πρόγραμμα λογισμικού, ειδικά σε επιχειρήσεις, για τη δημιουργία επιστολόχαρτων, αναφορών, ενημερωτικών δελτίων και άλλων τυπικών επιχειρηματικών υλικών. Τα έγγραφα εκτυπώνονται σε έναν επιτραπέζιο εκτυπωτή εντάξει, ανεξάρτητα από τις έγχρωμες εικόνες.

Το πρόβλημα με τη χρήση του Word για έγγραφα με έγχρωμες εικόνες προκύπτει όταν ο χρήστης θέλει να πάρει αυτό το ηλεκτρονικό αρχείο σε έναν εμπορικό εκτυπωτή για εκτύπωση όφσετ. Οι έγχρωμες εικόνες εκτυπώνονται σε μελάνια επεξεργασίας τεσσάρων χρωμάτων - CMYK - τα οποία φορτώνονται στον εκτυπωτή. Ο πάροχος εκτύπωσης πρέπει να διαχωρίσει τις έγχρωμες εικόνες στο έγγραφο σε CMYK μόνο πριν την εκτυπώσει.

Το Microsoft Word δεν υποστηρίζει εικόνες CMYK απευθείας στα αρχεία του. Το Word χρησιμοποιεί τη μορφή χρώματος RGB , αλλά υπάρχει λύση αυτού του προβλήματος.

Η λύση CMYK

Η έλλειψη υποστήριξης CMYK στο Word είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε έγγραφα για έγχρωμη εκτύπωση σε ένα offset press. Εάν είναι πολύ αργά, και έχετε περάσει πολλές μέρες ή νύχτες σκλάβοι πάνω από το ηλεκτρονικό αρχείο σας, εδώ είναι ένας πιθανός τρόπος για να το αποθηκεύσετε.

  1. Αποθηκεύστε το αρχείο του Word ως PDF. Εκτυπωτές όπως τα αρχεία PDF.
  2. Ζητήστε από τον εκτυπωτή σας να έχει το Adobe Acrobat ή ένα ιδιόκτητο λογισμικό που μπορεί να μετατρέψει ένα PDF σε μορφή χρωμάτων RGB στο CMYK που απαιτείται για εκτύπωση. Αυτό είναι πιθανό επειδή τα αρχεία PDF είναι κοινά στην εμπορική βιομηχανία εκτύπωσης.

Ακόμα κι αν η απάντηση είναι ναι, μπορεί να εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα με τα χρώματα του εγγράφου, αλλά είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Επικοινωνήστε με τον εμπορικό προμηθευτή εκτύπωσης και ρωτήστε τον εκ των προτέρων εάν αυτή είναι η καλύτερη προσέγγιση ή αν έχει μια εναλλακτική πρόταση.

Εναλλακτικές λύσεις

Εάν πρέπει να ξέρετε ποια προγράμματα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε έγγραφα για εκτύπωση όφσετ, καθορίστε το καλύτερο λογισμικό έκδοσης desktop για τις ανάγκες σας. Ακόμη και η Microsoft συνιστά να χρησιμοποιείτε τον Publisher σε Word για να εκτυπώνεται εμπορικά υλικό. Οι πρόσφατες εκδόσεις του Publisher έχουν βελτιώσει τις εμπορικές επιλογές εκτύπωσης, συμπεριλαμβανομένων των έγχρωμων μοντέλων όπως τα spot χρώματα Pantone και CMYK.