Ένας οδηγός σχεδιαστή για το χρώμα λευκό: οι αποχρώσεις και οι σημασίες του

Χρησιμοποιώντας το τελικό χρώμα φωτός στα σχέδιά σας

Το λευκό είναι η καθαρότητα, η καθαριότητα και η αθωότητα. Όπως το μαύρο, το λευκό πηγαίνει καλά με σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα. - Χρώματα και έγχρωμα χρώματα της Jacci Howard Bear

Χιόνι, μαργαριτάρι, αντίκα λευκό, ελεφαντόδοντο, κιμωλία, λευκό γάλα, κρίνος, καπνός, κοχύλι, παλαιά δαντέλα, κρέμα, λινό, λευκό φάντασμα, μπεζ, ασημένιο, αλάβαστρο, χαρτί και ασβέστη είναι συνώνυμες ή αντιπροσωπεύουν αποχρώσεις του λευκού χρώματος .

Φύση και πολιτισμός του Λευκού

Στο ανθρώπινο μάτι, το λευκό είναι ένα λαμπρό χρώμα που μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους σε μερικούς. Πολύ φωτεινό λευκό μπορεί να είναι τυφλή.

Στις περισσότερες δυτικές χώρες το λευκό είναι το χρώμα για τις νύφες. Στην Ανατολή, είναι το χρώμα για το πένθος και τις κηδείες. Το λευκό συσχετίζεται συχνά με νοσοκομεία, γιατρούς, νοσοκόμους και οδοντιάτρους. Ορισμένοι πολιτισμοί βλέπουν λευκό ως το χρώμα των δικαιωμάτων ή των θεοτήτων. Οι άγγελοι τυπικά απεικονίζονται ως λευκοί. Στα πρώτα δυτικά, ο καλός τύπος φορούσε λευκό, ενώ ο κακός τύπος φορούσε μαύρο.

Οι κορδέλες ευαισθητοποίησης που χρησιμοποιούν λευκό περιλαμβάνουν:

Χρήση του Λευκού στην εκτύπωση και στο Web Design

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το λευκό θεωρείται ως ουδέτερο χρώμα φόντου και άλλα χρώματα, ακόμα και όταν χρησιμοποιούνται σε μικρότερο ποσοστό, είναι τα χρώματα που μεταφέρουν το μεγαλύτερο νόημα σε ένα σχέδιο. Χρησιμοποιήστε το λευκό για να δηλώσετε την καθαριότητα, την καθαρότητα ή την απαλότητα. Ορισμένες ουδέτερες μπεζ , ελεφαντόδοντο και κρέμες έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με το λευκό, αλλά είναι πιο συγκρατημένες και λιγότερο λαμπρές από τις λευκές. Χρησιμοποιήστε πολλά λευκά για μια καλοκαιρινή εμφάνιση. Χρησιμοποιήστε μικρές ποσότητες λευκού για να μαλακώσετε μια παλέτα ή να προτείνετε χιόνι. Χρησιμοποιήστε το λευκό για απλές, επίσημες προσκλήσεις και κάρτες ευχαριστιών.

Όταν το σχέδιό σας προορίζεται για εκτύπωση, το λευκό ή η κρέμα είναι συνήθως το χρώμα του χαρτιού που τυπωθούν όλα τα άλλα χρώματα. Το λευκό μελάνι δεν είναι εύκολο να εκτυπωθεί, αν και υπάρχουν μερικές επιλογές που δίνουν την επίδραση της λευκής μελάνης .

Χρησιμοποιείται με ελαφριές ή παστέλ αποχρώσεις, το λευκό είναι μαλακό και ελαφριές και βοηθά να γίνει η παλέτα πιο ζωντανή. Το λευκό μπορεί να κάνει σκοτεινά ή ανοικτά κόκκινα , τα μπλε και τα πράσινα φαίνονται πιο φωτεινά, πιο εμφανή. Το κόκκινο, το λευκό και το μπλε κάνουν μια πατριωτική παλέτα.

Λευκό σε άλλα πεδία σχεδίασης

Λευκό στη γλώσσα

Οι εξοικειωμένες φράσεις μπορούν να βοηθήσουν έναν σχεδιαστή να δούμε πώς μπορεί να αντιληφθεί το χρώμα της επιλογής του από τους άλλους, τόσο τις θετικές όσο και τις αρνητικές πτυχές.

Θετικό λευκό:

Αρνητικό λευκό: