Πώς να αναπτύξετε ένα iPhone ή iPad Game

Εάν έχετε πάθος για την ανάπτυξη παιχνιδιών, δεν είναι ποτέ αργά για να ξεκινήσετε. Ενώ το App Store δεν είναι αρκετά η χρυσή βιασύνη των πρώτων ημερών, είναι ακόμα αρκετά δυνατό να αναπτύξουμε μια εφαρμογή, να οικοδομήσουμε ένα επόμενο και να κερδίσουμε χρήματα. Το καλύτερο μέρος όλων αυτών είναι το χαμηλό κόστος εισόδου στην αγορά. Η Apple χρεώνει 99 δολάρια το χρόνο για συνδρομή προγραμματιστή, η οποία σας επιτρέπει να υποβάλετε παιχνίδια iPhone και iPad στο App Store. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε το κιτ ανάπτυξης Xcode δωρεάν αφού εγγραφείτε ως προγραμματιστής.

Παρόλο που δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύετε ότι θα το χτυπήσετε άμεσα με το παιχνίδι σας, κάθε χρόνο ανεξάρτητοι προγραμματιστές και μικρές ανεξάρτητες ομάδες δεν βγαίνουν από το πού να συλλάβουν τις φαντασίες μας στο App Store. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μεγάλες εταιρείες ανάπτυξης έχουν ένα πόδι επάνω, αλλά η ομορφιά του App Store είναι ότι ο καθένας μπορεί να ανταγωνιστεί για παίκτες. Δεν υπάρχει ξεχωριστό App Store για τους μεγάλους τύπους. Όλοι πάνε στον ίδιο χώρο για να κατεβάσουν τα παιχνίδια μας.

Τι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε την ανάπτυξη παιχνιδιών;

Εκτός από την εγγραφή προγραμματιστών $ 99, θα χρειαστείτε δεξιότητες προγραμματισμού, γραφικά και υπομονή. Πολλή υπομονή. Ακόμα και μικρά έργα απαιτούν κάποιο βαθμό υπομονής. Ενώ δεν θέλετε να είστε ο τελειομανής που ποτέ δεν δημοσιεύει επειδή βρίσκουν πάντα κάποιο μικρό πράγμα που είναι λάθος, δεν θέλετε επίσης να βγάζετε ένα προϊόν γεμάτο σφάλματα.

Και αν δεν έχετε την αφή των καλλιτεχνών όταν πρόκειται για γραφικά, μην ανησυχείτε. Υπάρχουν διάφοροι πόροι για δωρεάν ή φθηνά γραφικά. Εάν είστε ένα κατάστημα ενός ανθρώπου, θα χρειαστείτε αρκετή δεξιότητα για να δημιουργήσετε κουμπιά και να δημιουργήσετε ένα λειτουργικό περιβάλλον εργασίας, αλλά οι περισσότεροι από εμάς μπορούν να το χειριστούν με μερικά μαθήματα σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Photoshop ή την δωρεάν εφαρμογή Paint.net στο Photoshop .

Ποια αναπτυξιακή πλατφόρμα πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Η πρώτη μεγάλη επιλογή είναι στην πλατφόρμα ανάπτυξης. Αν σκοπεύετε μόνο να αναπτύξετε για το iPhone και το iPad, η γλώσσα προγραμματισμού Swift της Apple κάνει πιο έξυπνη. Πρόκειται για μια γλώσσα γρήγορης ανάπτυξης σε σύγκριση με τον παλιό Στόχο-Γ και όταν αναπτύσσεστε απευθείας για τη συσκευή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νέες λειτουργίες του λειτουργικού συστήματος αμέσως μόλις κυκλοφορήσουν. Εάν χρησιμοποιείτε ένα κιτ ανάπτυξης τρίτων, θα πρέπει συχνά να περιμένετε να υποστηρίξει αυτό το τρίτο μέρος το νέο χαρακτηριστικό.

Αλλά μην απορρίψετε κιτ ανάπτυξης τρίτων. Εάν σχεδιάζετε να απελευθερώσετε το παιχνίδι σας σε όλες τις πλατφόρμες, η δυνατότητα ανάπτυξης σε ένα κιτ ανάπτυξης και δημοσίευση σε iOS, Android και άλλες πλατφόρμες θα εξοικονομήσει πολύ χρόνο και απογοήτευση. Σε αυτόν τον τομέα, θα θέλετε να αποφύγετε τα κιτ ανάπτυξης "παιχνιδιού σε μια ώρα" που συχνά είναι πολύ περιορισμένα για να αναπτύξετε περίπλοκα παιχνίδια. Ακολουθούν μερικές σταθερές πλατφόρμες ανάπτυξης που είναι ελεύθερες να χρησιμοποιηθούν για ανεξάρτητους προγραμματιστές που εμπίπτουν σε ορισμένα όρια εσόδων:

Τι είναι η γραφική παράσταση;

Για τους τυχερούς λίγους που και οι δύο έχουν μεγάλες γραφικές δεξιότητες και βρίσκουν εύκολη την ανάπτυξη των εφαρμογών, ξεκινώντας με την ανάπτυξη παιχνιδιών είναι πιο απλά να βρούμε το χρόνο να το κάνουμε. Για όσους από εμάς δεν έχουν καλλιτεχνικό κόκκαλο στο σώμα μας, τα γραφικά μπορούν να φαίνονται σαν ένα γιγαντιαίο οδόφραγμα. Αλλά υπάρχει ένας τρόπος γύρω από αυτό το οδόφραγμα: καταστήματα περιουσιακών στοιχείων.

Είμαι καλλιτέχνης, αλλά ...

Μια σπουδαία πτυχή του να είσαι καλός με τα γραφικά είναι να μπορείς να πουλήσεις ή να ανταλλάξεις την ικανότητα. Τα καταστήματα περιουσιακών στοιχείων που αναφέρονται παραπάνω μπορούν να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρηματοδοτήσετε το παιχνίδι σας με την πώληση ορισμένων γραφικών. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Reddit subforum ως έναν τρόπο να ανταλλάξετε τις δεξιότητές σας (γραφικά) για άλλες δεξιότητες (προγραμματισμό, μουσική κλπ)

Εάν αισθάνεστε άνετοι τόσο με το σχεδιασμό γραφικών όσο και με τον προγραμματισμό, μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτές τις γραφικές δεξιότητες για να συγκεντρώσετε χρήματα για την εμπορία του παιχνιδιού σας. Αυτό μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε το παιχνίδι σας μόλις φτάσετε στο τελευταίο βήμα της δημοσίευσης.

Ξεκινήστε Μικρή

Γιατί να μην πηδήσετε απευθείας στο έργο σας και να μάθετε αυτά τα παιχνίδια; Για ένα, η ανάπτυξη παιχνιδιών είναι δύσκολη. Ανάλογα με το πεδίο του παιχνιδιού σας, μπορεί να το αναπτύξετε για μήνες, ένα χρόνο ή και αρκετά χρόνια. Ακόμη και αν η αντίληψή σας είναι σχετικά απλή, η καλή σας πορεία με ένα μικρό έργο είναι μια καλή ιδέα. Ο μεγάλος προγραμματισμός είναι θέμα επανάληψης. Κάθε φορά που εφαρμόζουμε ένα χαρακτηριστικό, παίρνουμε λίγο καλύτερα στην κωδικοποίηση. Στο τέλος, η ανάπτυξη ενός μικρού παιχνιδιού στην αρχή θα βοηθήσει το κύριο έργο σας να αποδειχθεί καλύτερα.

Δημοσιεύστε γρήγορα

Έρχεται με την απλή ιδέα και την ανάπτυξη σε σημείο που μπορεί να σταθεί μόνη της στο κατάστημα app σας επιτρέπει να μάθετε για τη διαδικασία δημοσίευσης. Όχι μόνο θα μάθετε πώς να δημοσιεύετε εφαρμογές στο Apple App Store και στο Play Store της Google, θα μάθετε για τη διαδικασία μετά τη δημοσίευση, η οποία περιλαμβάνει την εμπορία της εφαρμογής σας, την απόκτηση της στο σωστό σημείο τιμών, την εφαρμογή των σωστών διαφημίσεων, την επιδιόρθωση σφάλματα, κλπ.

Σπάστε το παιχνίδι σας σε μέρη, οικοδομήστε μηχανές παιχνιδιών και δημοσιεύστε πολλαπλά παιχνίδια

Είναι πάντα σημαντικό να λαμβάνετε ένα έργο, να το σπάτε στα διάφορα μέρη του και στη συνέχεια να σπάτε αυτά τα μέρη σε ακόμη μικρότερα μέρη. Όχι μόνο αυτό θα σας βοηθήσει να κρατήσετε οργανωμένα, θα σας επιτρέψει επίσης να δείτε πρόοδο σε ένα έργο που θα μπορούσε να διαρκέσει μήνες για να ολοκληρωθεί. Το παιχνίδι σας θα χρειαστεί πιθανώς μια μηχανή γραφικών, μια μηχανή παιχνιδιού, μια μηχανή leaderboard και διάφορα τμήματα όπως μια διεπαφή χρήστη, σύστημα μενού κλπ.

Το κλειδί για την έξυπνη ανάπτυξη είναι πάντα να ψάχνετε για επαναλαμβανόμενα κομμάτια κώδικα και να το πάρετε ως ευκαιρία να δημιουργήσετε μια συνάρτηση ή μια τάξη γύρω από αυτόν τον κώδικα. Για παράδειγμα, η τοποθέτηση ενός κουμπιού στην οθόνη ενδέχεται να απαιτήσει αρκετές γραμμές κώδικα, αλλά μπορεί να υπάρχουν μόνο μερικές μεταβλητές που αλλάζουν κάθε φορά που τοποθετείτε ένα κουμπί. Αυτή είναι μια ευκαιρία να δημιουργηθεί μια ενιαία λειτουργία για την τοποθέτηση του κουμπιού στο οποίο μεταβιβάζεστε αυτές τις μεταβλητές, μειώνοντας έτσι τον χρόνο που απαιτείται για την ανάπτυξη ενός συστήματος μενού.

Η ίδια έννοια ισχύει ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο είναι το πεδίο εφαρμογής. Η δημιουργία ενός συνόλου επαναχρησιμοποιήσιμων κωδικών και κωδικών "κινητήρων" μπορεί να κάνει τη μελλοντική ανάπτυξη παιχνιδιών πολύ ευκολότερη.

Διασφάλιση Ποιότητας και Υπομονή

Η ανάπτυξη παιχνιδιών μπορεί να είναι μια μακρά διαδικασία και μπορεί να πάρει πολλή υπομονή για να το δείτε μέχρι το τέλος. Ένας από τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό να σπάσετε το έργο σε μικρά κομμάτια είναι να δείτε αξιοσημείωτα κέρδη καθώς αναπτύσσεστε. Είναι επίσης σημαντικό να αφιερώσετε λίγο χρόνο κάθε μέρα ή κάθε εβδομάδα για να αναπτυχθεί. Και - το πιο σημαντικό - να συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Οι μεγαλύτεροι προγραμματιστές για πρώτη φορά που παγιδεύουν είναι η ιδέα να αφιερώσετε χρόνο για να δώσετε στον εαυτό σας μια νέα ματιά στο έργο. Αυτό οδηγεί στο "Ω ναι, ήμουν ανάπτυξη ενός παιχνιδιού πέρυσι, ό, τι συνέβη σε αυτό;" στιγμή.

Εκτός αν αναπτύσσετε ένα παιχνίδι που μπορεί να κατασκευαστεί σε λίγες μέρες ή εβδομάδες, ίσως χτυπήσετε έναν τοίχο. Μπορείτε να χτυπήσετε πολλούς τοίχους αν το έργο σας εκτείνεται πάνω από μισό χρόνο. Αλλά είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό. Ένας συγγραφέας φράσης επαναλαμβάνει συχνά τον εαυτό του όταν εργάζεται πάνω σε ένα μυθιστόρημα είναι να "γράφει κάθε μέρα". Δεν έχει σημασία αν η γραφή είναι καλή. Η υπέρβαση μιας ημέρας μπορεί να οδηγήσει σε παράλειψη δύο ημερών, εβδομάδας, ενός μήνα ...

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εστιάζετε στο ίδιο πράγμα κάθε μέρα. Ένα τέχνασμα για την αντιμετώπιση του τείχους είναι να μεταβείτε σε ένα άλλο μέρος του έργου. Αν κωδικοποιείτε έναν περίπλοκο κινητήρα, ίσως χρειαστεί να περάσετε λίγο χρόνο ψάχνοντας για γραφικά για το παιχνίδι σας ή ψάχνοντας για ηχητικά εφέ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη διεπαφή χρήστη. Μπορείτε ακόμη και να ανοίξετε σημειωματάριο στον υπολογιστή σας και απλά να κάνετε ιδέες.

Αυτό το μάντρα της υπομονής δεν είναι ποτέ πιο σημαντικό από αυτό σε εκείνη την πολύ σημαντική τελευταία φάση της ανάπτυξης: Διασφάλιση Ποιότητας. Αυτή η φάση δεν είναι μόνο για να σπάσουμε τα σφάλματα. Πρέπει επίσης να αξιολογήσετε διάφορα τμήματα του παιχνιδιού με βάση τη μετρική που έχει σημασία: είναι διασκεδαστικό; Μην φοβάστε να κάνετε αλλαγές στο παιχνίδι αν δεν αισθάνεστε ότι ικανοποιείτε την απαίτηση διασκέδασης, αλλά έχετε επίσης κατά νου ότι παίζετε το παιχνίδι ως μέρος των δοκιμών από την αρχή της ανάπτυξης. Δεν θέλετε να πέσετε στην παγίδα του παιχνιδιού που είστε εξοικειωμένοι και ως εκ τούτου σκέφτεστε το παιχνίδι είναι βαρετό. Σκεφτείτε πώς ο πρώτος χρήστης θα αισθανθεί ότι παίζει το παιχνίδι.

Η διασφάλιση της ποιότητας είναι σημαντική επειδή αυτή η αρχική απελευθέρωση είναι πολύ, πολύ σημαντική. Αυτό δεν είναι ποτέ πιο αληθινό από ό, τι όταν ένας ανεξάρτητος προγραμματιστής ή μια μικρή ομάδα indy απελευθερώνει αυτό το παιχνίδι για το οποίο δουλεύουν επί μήνες και μήνες. Το καλύτερο μάρκετινγκ είναι οι οργανικές λήψεις που συμβαίνουν όταν το παιχνίδι κυκλοφορήσει στο App Store. Όσο πιο στιλβωμένο το παιχνίδι, τόσο καλύτερη είναι η αρχική του λήψη, που θα οδηγήσει σε περισσότερες λήψεις μακροπρόθεσμα.