Όλα για iPad της πρώτης γενιάς

Παρουσιάστηκε: 27 Ιανουαρίου 2010
Πωλούνται: 3 Απριλίου 2010
Διακοπεί: Μάρτιος 2011

Το αρχικό iPad ήταν ο πρώτος υπολογιστής tablet από την Apple. Πρόκειται για ένα επίπεδο, ορθογώνιο υπολογιστή με μια μεγάλη οθόνη αφής 9,7 ιντσών στο πρόσωπό του και ένα κουμπί στο κέντρο στο κάτω μέρος του προσώπου.

Ήρθε σε έξι μοντέλα αποθήκευσης 16 GB, 32 GB και 64 GB και με ή χωρίς σύνδεση 3G (παρέχεται στις ΗΠΑ από την AT & T στην iPad πρώτης γενιάς.

Αργότερα μοντέλα υποστηρίχθηκαν από άλλους ασύρματοι μεταφορείς). Όλα τα μοντέλα προσφέρουν Wi-Fi.

Το iPad ήταν το πρώτο προϊόν της Apple που χρησιμοποίησε το A4, ένα νέο επεξεργαστή που αναπτύχθηκε από την Apple.

Παρόμοιες με το iPhone

Το iPad έτρεξε το iOS , το ίδιο λειτουργικό σύστημα με το iPhone, και ως αποτέλεσμα θα μπορούσε να τρέξει εφαρμογές από το App Store. Το iPad επέτρεψε στις υπάρχουσες εφαρμογές να αναβαθμίσουν το μέγεθός τους για να γεμίσουν ολόκληρη την οθόνη τους (οι νεότερες εφαρμογές θα μπορούσαν επίσης να γραφτούν για να ταιριάζουν στις μεγαλύτερες διαστάσεις του). Όπως το iPhone και το iPod touch, η οθόνη του iPad προσφέρει μια διεπαφή πολλαπλών κουμπιών που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν αντικείμενα στην οθόνη, αγγίζοντας τα, μετακινώντας τα με σύρσιμο και μεγέθυνση και εξάχνωση από το περιεχόμενο με τσίμπημα.

Χαρακτηριστικά υλικού iPad

Επεξεργαστής
Apple A4 που τρέχει σε 1 Ghz

Χωρητικότητα αποθήκευσης
16 GB
32 GB
64 GB

Μέγεθος οθόνης
9,7 ίντσες

Ανάλυση της οθόνης
1024 x 768 εικονοστοιχεία

Δικτύωση
Bluetooth 2.1 + EDR
802.11n Wi-Fi
3G σε ορισμένα μοντέλα

3G Carrier
AT & T

Διάρκεια ζωής μπαταρίας
10 ώρες χρήσης
1 μήνα αναμονής

Διαστάσεις
9,56 ίντσες ύψος x 7,47 ίντσες πλάτος x 0,5 ίντσες πάχος

Βάρος
1,5 λίβρες

Χαρακτηριστικά λογισμικού iPad

Τα χαρακτηριστικά του λογισμικού του αρχικού iPad ήταν πολύ παρόμοια με εκείνα που προσφέρει το iPhone, με μια σημαντική εξαίρεση: iBooks. Ταυτόχρονα ξεκίνησε το tablet, η Apple ξεκίνησε επίσης την εφαρμογή ανάγνωσης eBook και το eBookstore , iBooks.

Αυτή ήταν μια βασική κίνηση για να ανταγωνιστεί με το Amazon, των οποίων Kindle συσκευές ήταν ήδη μια σημαντική επιτυχία.

Η προσπάθεια της Apple να ανταγωνιστεί τον Amazon στο χώρο των Ηλεκτρονικών Βιβλίων οδήγησε τελικά σε μια σειρά συμφωνιών τιμολόγησης με τους εκδότες, σε μια δίκη για τον καθορισμό των τιμών από το Αμερικανικό Τμήμα Δικαιοσύνης που έχασε και σε επιστροφές στους πελάτες.

Αρχική τιμή και διαθεσιμότητα iPad

Τιμή

Wi-Fi Wi-Fi + 3G
16GB 499 δολάρια ΗΠΑ $ 629
32GB $ 599 $ 729
64GB $ 699 $ 829

Διαθεσιμότητα
Κατά την εισαγωγή του, το iPad ήταν διαθέσιμο μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Apple προοδεύει προοδευτικά τη διαθεσιμότητα της συσκευής παγκοσμίως, σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα:

Αρχικές πωλήσεις iPad

Το iPad ήταν μια μεγάλη επιτυχία, που πώλησε 300.000 μονάδες την πρώτη του μέρα, και τελικά κοντά σε 19 εκατομμύρια μονάδες πριν από το διάδοχό του, το iPad 2 , εισήχθη. Για μια πληρέστερη λογιστική των πωλήσεων iPad, διαβάστε Τι είναι οι πωλήσεις iPad Όλος ο χρόνος;

Οκτώ χρόνια αργότερα (από αυτό το γράψιμο), το iPad είναι μακράν η πιο διαδεδομένη συσκευή tablet στον κόσμο, παρά τον ανταγωνισμό από το Kindle Fire και μερικά Android tablets.

Κρίσιμη λήψη του iPad 1ης γενιάς

Το iPad θεωρήθηκε γενικά ως προϊόν καινοτομίας κατά την απελευθέρωσή του.

Μια δειγματοληψία των αναθεωρήσεων της συσκευής βρίσκει:

Αργότερα μοντέλα

Η επιτυχία του iPad ήταν αρκετή ώστε η Apple ανακοίνωσε τον διάδοχό της, το iPad 2, περίπου ένα χρόνο μετά το πρωτότυπο. Η εταιρεία διέκοψε το αρχικό μοντέλο στις 2 Μαρτίου 2011 και κυκλοφόρησε το iPad 2 στις 11 Μαρτίου 2011. Το iPad 2 ήταν ένα ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα, που πωλούσε περίπου 30 εκατομμύρια μονάδες πριν από την εισαγωγή του διαδόχου του το 2012.