Τι είναι το Chromecast και τι μπορεί να γίνει Stream

Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Chromecast για τη ροή μουσικής και βίντεο στην τηλεόρασή σας

Το Chromecast είναι μια συσκευή υλικού που αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την Google και σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε ασύρματα ροή μέσων στην τηλεόρασή σας.

Αντί να χρησιμοποιήσετε μια ενσύρματη σύνδεση, η συσκευή Chromecast μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη ροή ψηφιακής μουσικής, βίντεο και εικόνων μέσω Wi-Fi . Εάν, για παράδειγμα, έχετε μια ταινία στο τηλέφωνό σας, αλλά θέλετε να την παρακολουθήσετε στην τηλεόρασή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Chromecast ως ασύρματη λύση αντί να χρησιμοποιήσετε καλώδιο για να το συνδέσετε στην τηλεόρασή σας.

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά του Chromecast

Το δομοστοιχείο Chromecast (δεύτερη γενιά) ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 και έρχεται σε μια σειρά από χρώματα. Έχει ένα κυκλικό σχέδιο και διαθέτει ένα ενσωματωμένο επίπεδο καλώδιο HDMI . Αυτό το μέρος συνδέεται σε μια θύρα HDMI της τηλεόρασης HD (υψηλής ευκρίνειας). Το πίσω μέρος του dongle είναι επίσης μαγνητικό για την τοποθέτηση του άκρου του καλωδίου HDMI όταν δεν χρησιμοποιείται (ένα είδος καλωδίου 'tidy').

Η συσκευή Chromecast διαθέτει επίσης θύρα micro USB (που βρίσκεται στην άλλη άκρη της συσκευής). Αυτό είναι για την τροφοδοσία της μονάδας. Μπορείτε είτε να χρησιμοποιήσετε μια εφεδρική θύρα USB στην τηλεόρασή σας ή το τροφοδοτικό που ταιριάζει μαζί της.

Παρεμπιπτόντως, αν δείτε μια συσκευή Chromecast που μοιάζει λίγο σαν μια μονάδα flash USB , τότε αυτή είναι μια πρώτη γενιά (κυκλοφόρησε το 2013). Αυτή η έκδοση δεν παράγεται πλέον από την Google, αλλά το λογισμικό για αυτήν εξακολουθεί να αναπτύσσεται.

Τι χρειάζομαι για να βρω το Chromecast να εργάζεται στην τηλεόρασή μου;

Για να μεταδώσετε μουσική και βίντεο στη τηλεόρασή σας χρησιμοποιώντας τη συσκευή Chromecast, είναι σημαντικό να έχετε ήδη δημιουργήσει ένα δίκτυο Wi-Fi στο σπίτι σας. Χρησιμοποιώντας τον ασύρματο δρομολογητή σας, μπορείτε:

Τι είδους ηλεκτρονικές υπηρεσίες μπορώ να χρησιμοποιήσω για να μεταδώσω μουσική και βίντεο;

Για ψηφιακή μουσική, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες από το πρόγραμμα περιήγησης Chrome ή από κινητή συσκευή όπως:

Εάν χρησιμοποιείτε βίντεο συνεχούς ροής για να ανακαλύψετε νέα μουσική από τον υπολογιστή ή την κινητή συσκευή σας, τότε το Chromecast καλύπτει αυτές τις υπηρεσίες (και πολλά άλλα):