Πώς να χρησιμοποιήσετε το γονικό έλεγχο του YouTube

Σε περίπτωση που η αναζήτηση του παιδιού σας για βίντεο αστεία γάτα παίρνει λάθος στροφή

Το YouTube , ο αγαπημένος ιστότοπος κοινής χρήσης βίντεο, μπορεί να γίνει εφιάλτης ενός γονέα, ειδικά αν έχετε περίεργα παιδιά. Ως γονέας, έχετε την ευθύνη να παίξετε το ρόλο του μπάτσους της κυκλοφορίας στο Διαδίκτυο. δυστυχώς, το Διαδίκτυο είναι ένας αυτοκινητόδρομος 50 λωρίδων λωρίδας. Δεν υπάρχει V-chip για το YouTube, όπως συμβαίνει για την τηλεόραση, αλλά υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προσπαθήσετε να κρατήσετε τα παιδιά σας λίγο ασφαλέστερα.

Λάβετε υπόψη ότι δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι αυτές οι διασφαλίσεις θα κρατήσουν τα μισά από τα σκουπίδια βίντεο εκεί έξω να φτάσουν στα μάτια των παιδιών σας, αλλά κάτι είναι τουλάχιστον καλύτερο από τίποτα.

Ακολουθούν μερικοί γονικοί έλεγχοι που μπορείτε να ορίσετε για το YouTube :

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία περιορισμένης πρόσβασης στο YouTube στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού

Η Περιορισμένη λειτουργία αποτελεί μέρος της τρέχουσας προσφοράς γονικού ελέγχου του YouTube. Η λειτουργία περιορισμένης λειτουργίας προσπαθεί να φιλτράρει τα αποτελέσματα αναζήτησης του YouTube, έτσι ώστε να αποφευχθεί η αποτυχία των κακών. Επίσης, εμποδίζει το παιδί σας να βλέπει υλικό που έχει επισημανθεί ως ακατάλληλο από την κοινότητα του YouTube ή έχει επισημανθεί για ώριμο κοινό μόνο από τον δημιουργό του περιεχομένου. Η περιορισμένη λειτουργία έχει ως κύριο σκοπό να περιορίσει το περιεχόμενο μιας ρητής φύσης. Το YouTube δεν εγγυάται ότι θα είναι 100% αποτελεσματικό για την προβολή των κακών, αλλά τουλάχιστον είναι ένα ξεκίνημα.

Για να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία περιορισμένης πρόσβασης στο YouTube, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας Google ή Youtube.
  2. Μεταβείτε στον ιστότοπο YouTube.com στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας, αν δεν είστε ήδη στο YouTube.
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Λογαριασμός στην επάνω δεξιά γωνία της αρχικής σελίδας του YouTube.
  4. Επιλέξτε Περιορισμένη λειτουργία .
  5. Βεβαιωθείτε ότι η λειτουργία Restricted Mode είναι ενεργοποιημένη .
  6. Η σελίδα στην οποία αναλάβατε θα επαναφορτωθεί και το YouTube θα περιοριστεί από την παροχή ακατάλληλου περιεχομένου.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Για να αποτρέψετε το παιδί σας απλά να απενεργοποιήσει τη λειτουργία ασφαλείας, πρέπει να αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό σας Google / YouTube κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο ονόματος χρήστη που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του παραθύρου του προγράμματος περιήγησης. Αυτό θα κλειδώσει αποτελεσματικά τη ρύθμιση για το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιείτε, εμποδίζοντας το παιδί σας να απενεργοποιήσει τη λειτουργία ασφαλείας. Θα χρειαστεί να επαναλάβετε αυτήν τη διαδικασία για όλα τα άλλα προγράμματα περιήγησης ιστού που βρίσκονται στον υπολογιστή σας (π.χ. Firefox, Safari, κ.λπ.).

Ενεργοποιήστε τη λειτουργία ασφάλειας YouTube στη συσκευή σας κινητής τηλεφωνίας

Η περιορισμένη λειτουργία μπορεί επίσης να είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή YouTube της κινητής σας συσκευής . Ελέγξτε την περιοχή ρυθμίσεων της εφαρμογής για κινητά για να δείτε εάν είναι μια επιλογή. Η διαδικασία κλειδώματος του χαρακτηριστικού πρέπει να είναι παρόμοια με τη διαδικασία που περιγράφεται παραπάνω.

Θα περιοριστεί η λειτουργία YouTube να κρατήσει τα παιδιά σας ασφαλή από όλα τα σκουπίδια που υπάρχουν στο YouTube; Πιθανώς όχι, αλλά είναι καλύτερο από το να μην κάνεις τίποτα και ήταν η εμπειρία μου ότι κατάφερε να απομακρύνει κάποιο περιεχόμενο που δεν θα ήταν ασφαλές για τα παιδιά μου να το δουν.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη λειτουργία ασφαλείας του YouTube από τη σελίδα υποστήριξης λειτουργίας ασφάλειας YouTube.