Προστασία των ηλικιωμένων από απάτες στο διαδίκτυο και κακόβουλο λογισμικό

Αν αγαπάτε τους γονείς σας ή τους παππούδες σας τότε πιθανώς σπάει την καρδιά σας για να τους δει να εκμεταλλευτούν από τους online απατεώνες. Οι ηλικιωμένοι είναι συχνά στόχοι για απατεώνες, επειδή, συνήθως, δεν είναι συνήθως ως τεχνολογία καταλαβαίνω ως νεότερες γενιές.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εξαιρέσεις σε κάθε κανόνα. Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να υπάρχουν μερικά γκρουπ που είναι hackers μαύρων καπέλων ελίτ, αλλά πιθανότατα όχι, οι γηράσκοντες γονείς μας και οι παππούδες μας δεν πρόκειται να έχουν τα διαύγεια του δρόμου στο Ίντερνετ που απαιτούνται για να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν και να ασχοληθούν με μερικές από τις πιο εξελιγμένες ηλεκτρονικές απάτες

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να προστατέψουμε τους πρεσβύτερους μας από όλους τους κακούς ανθρώπους που είναι φαινομενικά γύρω από κάθε γωνιά του Διαδικτύου

1. Εκπαιδεύστε

Εάν η μαμά και ο μπαμπάς δεν ξέρουν για τους διαφορετικούς τύπους απάτες που πετούν γύρω στο Διαδίκτυο, τότε πώς μπορούν να ελπίζουν να είναι έτοιμοι γι 'αυτούς. Δείξτε τους σε ιστότοπους όπως οι δικοί μας και σε άλλους ιστότοπους που τεκμηριώνουν και συζητούν διάφορους τύπους απάτης στο Διαδίκτυο.

Προειδοποιήστε τους για απάτες, όπως η απάτη τηλεφώνου / διαδικτύου που είναι γνωστή ως Απάτη Αμυγιά και άλλοι που χρησιμοποιούν πολλαπλές λεωφόρους επιθέσεων για να προσπαθήσουν και να τους εξαπατήσουν. Επίσης, ελέγξτε το άρθρο μας σχετικά με το πώς να απατεώνων-απόδειξη του εγκεφάλου σας για μερικές άλλες μεγάλες συμβουλές.

2. Ενημερώστε τα συστήματά τους

Όπως ακούγεται, ο υπολογιστής της γιαγιάς μπορεί να εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ένα λειτουργικό σύστημα που μπορεί να μην υποστηρίζεται πλέον, όπως τα Windows 95 ή ενδεχομένως το XP. Αυτές οι παλιές εκδόσεις ενδέχεται να μην υποστηρίζονται πλέον, πράγμα που σημαίνει ότι δεν δημιουργούνται πλέον ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας για την επίλυση γνωστών τρωτών σημείων.

Προτρέψτε τους να αναβαθμίσουν το σύστημά τους σε κάτι τρέχον, ώστε να έχουν πρόσβαση στις πιο πρόσφατες διορθώσεις ασφαλείας όταν κυκλοφορήσουν.

Ελέγξτε τις ενημερώσεις κώδικα του OS και ενεργοποιήστε τη δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης, αν είναι δυνατόν. Ενημερώστε το λογισμικό προστασίας από ιούς για να βεβαιωθείτε ότι είναι συνδρομητές ενημερώσεων είναι ενημερωμένοι (αν πρόκειται για μια πληρωμένη λύση).

3. Προσθέστε έναν δεύτερο σαρωτή κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή σας

Για κάποια επιπλέον ειρήνη στο τμήμα anti-malware, σκεφτείτε να προσθέσετε ένα δεύτερο σαρωτή γνώμης στο σύστημά τους. Οι δεύτεροι ανιχνευτές γνώμης αποσκοπούν στην παροχή μιας δεύτερης γραμμής υπεράσπισης αν κάτι ξεφύγει από το πρωτεύον antivirus ή καθίσταται ανενεργό ή ξεπερασμένο.

Ανατρέξτε στο άρθρο μας για το λόγο που χρειάζεστε μια δεύτερη γνώμη σαρωτή κακόβουλου λογισμικού για περισσότερες λεπτομέρειες.

4. Προσθέστε φιλτράρισμα DNS για ιστότοπους Malware / Phishing

Μια άλλη γρήγορη λύση που μπορεί να αποτρέψει τους γονείς ή τους παππούδες σας από το να ξεφύγουν από τις σκοτεινές γωνιές του Διαδικτύου είναι να δείξει τις ρυθμίσεις DNS του υπολογιστή τους για να χρησιμοποιήσουν μια φιλτραρισμένη υπηρεσία DNS που βοηθά στην εξάλειψη των ιστότοπων phishing και κακόβουλου λογισμικού, τους επισκέπτονται

Αυτή η διαδικασία φιλτραρίσματος και ο τρόπος ρύθμισής της εξηγείται λεπτομερέστερα στο άρθρο μας Χρήση του δωρεάν δημόσιου φιλτραρισμένου DNS για την προστασία του υπολογιστή σας από κακόβουλο λογισμικό και ηλεκτρονικό ψάρεμα .

5. Ασφαλίστε το Δίκτυο Wi-Fi

Οι πιθανότητες είναι ότι η μητέρα και ο μπαμπάς ίσως εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το σκονισμένο παλιό ασύρματο δρομολογητή που τους αγόρασα πριν από 10 χρόνια. Ίσως χρησιμοποιούν ακόμη και την εξαιρετικά επικίνδυνη κρυπτογράφηση WEP που θεωρήθηκε ως πρότυπο τότε. Θα πρέπει να ελέγξετε και να δείτε αν ο δρομολογητής τους είναι πολύ παλαιός για να εξασφαλιστεί . Ίσως χρειαστεί να ενημερώσετε το Firmware και να ενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση WPA2 με έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και το μη προεπιλεγμένο όνομα δικτύου.

Κάνοντας κάποιες απλές αλλαγές και ενημερώσεις μπορεί να προχωρήσει πολύ για να βοηθήσει στην προστασία των γονέων, των παππούδων σας ή των ηλικιωμένων αγαπημένων σας από απάτες και κακόβουλα προγράμματα. Πάρτε μια ώρα ή δύο από την ημέρα σας και να τους δώσετε ένα makeover ασφαλείας. Μπορεί να μην εκτιμήσουν όλες τις προσπάθειές σας, αλλά τουλάχιστον θα μπορούσατε να αποκτήσετε λίγη ειρήνη του μυαλού γνωρίζοντας ότι είναι τουλάχιστον καλύτερα προστατευμένοι και μορφωμένοι απέναντι σε απατεώνες και άλλες online απειλές.