Πώς μπορώ να αποφύγω επικίνδυνους ιστοτόπους;

Η διατήρηση της ασφάλειας στο Διαδίκτυο θα πρέπει να αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για όποιον χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο. Ενώ το παλιό ρητό "άγνοια είναι ευδαιμονία" ισχύει σε ορισμένες περιπτώσεις, σίγουρα δεν ισχύει για το χρόνο που δαπανάται στο διαδίκτυο. Οι παρακάτω προτάσεις και συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε επικίνδυνους ιστότοπους και να προστατεύετε την ασφάλειά σας online.

Χρησιμοποιήστε ένα φίλτρο Internet.

Υπάρχουν πολλά φίλτρα Διαδικτύου που μπορείτε να αγοράσετε ή να κατεβάσετε, τα οποία θα σας απαγορεύσουν σε εσάς ή στα μέλη της οικογένειάς σας να ανοίξουν τυχόν αμφισβητούμενες τοποθεσίες. Αυτά τα φίλτρα λειτουργούν παρεμποδίζοντας την πρόσβαση των χρηστών σε ιστότοπους που θεωρούνται αμφισβητήσιμοι από άποψη ασφάλειας ή που παρουσιάζουν ακατάλληλο περιεχόμενο ή περιεχόμενο NSFW (δεν είναι ασφαλές για εργασία). Πολλοί γονείς χρησιμοποιούν αυτά τα φίλτρα για να βεβαιωθούν ότι τα παιδιά τους χρησιμοποιούν μόνο ιστότοπους κατάλληλους για ηλικία, αλλά άτομα όλων των ηλικιών μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να βεβαιωθούν ότι οι αναζητήσεις τους στον ιστό είναι πάντα ασφαλείς.

Επωφεληθείτε από τις μηχανές αναζήτησης & # 39; ενσωματωμένα φίλτρα.

Πολλές μηχανές αναζήτησης σάς δίνουν την επιλογή να επιλέγετε μια "ασφαλέστερη" αναζήτηση όταν χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες τους. Για παράδειγμα, η Google προσφέρει φιλτράρισμα ασφαλούς αναζήτησης που μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε στη σελίδα Σύνθετη αναζήτηση. Αυτό ισχύει για όλες τις αναζητήσεις εικόνων και βίντεο, καθώς και για ειδήσεις και γενικό περιεχόμενο αναζήτησης. Αυτά τα ενσωματωμένα φίλτρα αναζήτησης είναι δωρεάν (σε αντίθεση με τα προηγουμένως αναφερθέντα φίλτρα λογισμικού) και λειτουργούν αρκετά καλά. η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των ενσωματωμένων φίλτρων της μηχανής αναζήτησης και των φίλτρων λογισμικού είναι απλή πρόσβαση: εάν οι χρήστες γνωρίζουν πώς να απενεργοποιούν τα φίλτρα μηχανών αναζήτησης, είναι σχετικά εύκολο να τα βγάλουν πέρα.

Μην μαντέψετε τη διεύθυνση μιας τοποθεσίας Web.

Αυτό είναι ίσως ο νούμερο ένα τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι μπαίνουν στον κόπο. Εάν δεν είστε απολύτως σίγουροι ποια είναι η διεύθυνση URL του ιστότοπου που αναζητάτε, εισάγετε τον όρο στην αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης. Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι που χρησιμοποιούν παρόμοιες διευθύνσεις στο Web ως νόμιμα ασφαλείς ιστότοπους, έτσι ώστε όταν οι χρήστες προσπαθούν να θυμούνται σε ποιο ιστότοπο θα πάνε, καταλήγουν τυχαία σε λάθος τοποθεσία.

Ποτέ μην κάνετε κλικ σε ιστότοπους που φαίνονται αμφίβολοι.

Σε περίπτωση αμφιβολίας, μην κάνετε κλικ. Αν η περιγραφή του ιστότοπου, ο τίτλος ή η διεύθυνση URL φαίνεται σε κάθε περίπτωση "εκτός" για εσάς, βρείτε έναν άλλο ιστότοπο που είναι πιο αξιόπιστος, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο σε ερευνητική ικανότητα. Αξιολογεί προσεκτικά έναν ιστότοπο για να διαπιστώσει αν πληροί συγκεκριμένα κριτήρια για πιστότητα, ακεραιότητα και αξιοπιστία. Εάν κάτι για την ιστοσελίδα δεν φαίνεται εντελώς πάνω από το διοικητικό συμβούλιο σε σας, και αισθάνεστε ότι κάτι δεν είναι απολύτως σωστό, είναι καλύτερα να είστε ασφαλής από ό, τι λυπάμαι.

Επιλέξτε τις αναζητήσεις σας προσεκτικά.

Αν ψάχνετε για κάτι που είναι απολύτως αθώο, αλλά μπορεί να θεωρηθεί ακατάλληλο, σκεφτείτε διαφορετικούς τρόπους να πλαισιώσετε την αναζήτησή σας, ώστε να μην υπάρχουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Διαβάστε τα Top Ten Tricks αναζήτησης για να μάθετε πώς μπορείτε να βελτιώσετε τις αναζητήσεις σας πιο αποτελεσματικά. Δυστυχώς, ακόμη και οι πιο ασφαλείς, πιο καλοπροαίρετες αναζητήσεις μπορούν να καταλήξουν σε μέρη που οι ερευνητές δεν ήθελαν να πάνε.

Χρησιμοποιήστε εγκεκριμένους ιστοτόπους.

Υπάρχουν πολλές μηχανές αναζήτησης και καταλόγους αναζήτησης που έχουν εξαιρετικά υψηλά πρότυπα όταν πρόκειται για τη συμπερίληψη ιστότοπων στους δείκτες τους. Μπορείτε να εμπιστευθείτε αυτούς τους ιστότοπους να προσφέρουν μόνο αξιόπιστες και ασφαλείς πληροφορίες:

Κάντε την ασφάλεια στο Web προτεραιότητα.

Χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να διακυβευτεί η ασφάλεια και η προστασία της ιδιωτικής ζωής του απασχολημένου Web στο διαδίκτυο. Χρησιμοποιήστε τους παρακάτω πόρους για να φυλάξετε τον εαυτό σας online: