Οι καλύτερες ιστοσελίδες αναφοράς

Είτε ψάχνετε για τη μέση βροχόπτωση στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, ψάχνοντας την ιστορία της Ρώμης, είτε απλά διασκεδάζοντας να μάθετε να βρίσκετε πληροφορίες, θα έχετε κάποια μεγάλη βοήθεια χρησιμοποιώντας τη λίστα με τις καλύτερες περιοχές έρευνας και αναφοράς στον Ιστό.

Τύποι ιστοτόπων αναφοράς

Υπάρχουν γενικά δύο είδη θέσεων αναφοράς. Το πρώτο αποτελείται από εξειδικευμένες τοποθεσίες Web που διατηρούνται από ειδικούς, οι οποίοι θα παράσχουν λεπτομερείς και συγκεκριμένες απαντήσεις στις ερωτήσεις σας. Οι δεύτεροι διαχειρίζονται γενικοί (συχνά βιβλιοθηκονόμοι αναφοράς) που δεν απαντούν απαραίτητα στην ερώτησή σας, αλλά σας υποδεικνύουν στους καλύτερους πόρους για τη διεξαγωγή της δικής σας αναζήτησης.

Ποιο είδος χώρου αναφοράς είναι καλύτερο;

Ποιος τύπος αυτών των πηγών που επιλέγετε εξαρτάται από το ποια είναι η ερώτησή σας. Αν ενδιαφέρεστε για ένα πολύ περίπλοκο ή σκοτεινό θέμα - για παράδειγμα, το ιστορικό του mullet - το καλύτερο στοίχημά σας είναι να ζητήσετε έναν ειδικό σε αυτό το θέμα. Εάν ενδιαφέρεστε για ένα ευρύτερο θέμα ή απλά θέλετε μια καλή επισκόπηση ενός θέματος, οι γενικοί θα σας προσφέρουν συνήθως καλύτερα αποτελέσματα. Υπάρχουν εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες, εμπειρογνώμονες σε συγκεκριμένα θέματα που θα απαντήσουν στις ερωτήσεις σας σχετικά με Ιστός.

Βρείτε και ζητήστε έναν εμπειρογνώμονα μέσω των μηχανών αναζήτησης

Για να βρείτε τον δικό σας εμπειρογνώμονα σε μια συγκεκριμένη κατηγορία, δοκιμάστε την ακόλουθη συμβολοσειρά αναζήτησης στο Google ή σε οποιαδήποτε άλλη μηχανή αναζήτησης:

"expert + subject" (αντικαταστήστε τη δική σας λέξη-κλειδί για το "θέμα")

Βρείτε έναν βιβλιοθηκάριο

Μια από τις καλύτερες πηγές για πληροφορίες εμπειρογνωμόνων είναι ο τοπικός σας βιβλιοθηκονόμος. Εκπαιδεύονται για να βρουν απαντήσεις σε σκοτεινές ερωτήσεις, είναι φιλικές και καλύτερα από όλα, μπορείτε να μιλήσετε μαζί τους πρόσωπο με πρόσωπο. Οι βιβλιοθηκονόμοι θα σας ρωτούν συχνά ερωτήσεις που ίσως δεν έχετε εξετάσει, οδηγώντας σε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Μπορείτε επίσης να λάβετε βοήθεια από τους βιβλιοθηκονόμους online.

Οι καλύτερες περιοχές αναφοράς για τη γενική έρευνα

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη του Διαδικτύου έχει ως κύριο στόχο να σας ξεκινήσει με μερικές ιδέες και θέσεις για να ξεκινήσετε αν έχετε ένα μεγάλο έργο. Το IPL δεν θα πραγματοποιήσει μακροχρόνια έρευνα για σας - αλλά παρέχει κάποια εργαλεία για να βοηθήσει την αναζήτησή σας, τόσο σε απευθείας σύνδεση όσο και στην τοπική βιβλιοθήκη σας. Η τεράστια συλλογή τους περιλαμβάνει τους Οδηγοί εμπειρογνωμόνων IPL που «έχουν σκοπό να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε να κάνετε έρευνα σε ένα συγκεκριμένο θέμα, τόσο σε απευθείας σύνδεση όσο και στην τοπική βιβλιοθήκη σας».

Η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου σας δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να ζητήσετε από έναν βιβλιοθηκονόμο, αλλά να αναζητήσετε καταλόγους βιβλιοθηκών από όλο τον κόσμο. Αυτό είναι πραγματικά ένας τεράστιος πόρος που θα πρέπει να είναι στα Top Ten από τους καλύτερους ερευνητικούς ιστότοπους. Οτιδήποτε από την Academica Sinica (Ταϊβάν) στο Πανεπιστήμιο Yale (ΗΠΑ) είναι εδώ και είναι έτοιμο για αναζήτηση.

Μια άλλη χρήσιμη υπηρεσία είναι το Ask a Expert Locator του Reference Desk. Αυτός είναι ένας εξαιρετικά χρήσιμος ιστότοπος και ενώ το Γραφείο Αναφοράς δεν απαντά προσωπικά σε ερωτήσεις, έχετε εξαιρετικές πιθανότητες να βρεθεί κάποιος που θα χρησιμοποιήσει τον κατάλογο με τους οποίους μπορεί να αναζητηθεί.

Το Answers.com είναι μια δωρεάν υπηρεσία αναζήτησης αναφοράς. Τα αποτελέσματά της είναι ιδιαίτερα χρήσιμα, καθώς το Answers.com ζυμώνει εξωτερικούς ή επιφανειακούς ιστότοπους και παίρνει τα αποτελέσματά τους απευθείας από εγκυκλοπαίδειες, λεξικά και άλλα εργαλεία αναφοράς.

Η ερώτηση ενός εμπειρογνώμονα της NASA είναι η πηγή της NASA για τη βοήθεια στον τομέα του διαστήματος και της επιστήμης. Αναζήτηση στο Αρχείο για να δείτε εάν έχει ήδη απαντηθεί η ερώτησή σας ή χρησιμοποιήστε τα αναπτυσσόμενα μενού για να περιηγηθείτε σε αποστολές, θέματα κλπ.

Το FirstGov.gov είναι ίσως το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε όταν ψάχνετε για συγκεκριμένες κυβερνητικές πληροφορίες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τη συλλογή Εξερευνήστε τα θέματα για να πάρετε μια ιδέα για το τι υπάρχει σε αυτόν τον εξαντλητικό πόρο.

Reference.com. Εξαιρετικά απλό στη χρήση, πολύ βασικά σχεδιασμένο.

Refdesk.com. Περιλαμβάνει σε βάθος ερευνητικές συνδέσεις με σπάνια νέα, Word of the Day, αναφορά και καθημερινές φωτογραφίες. Ένα διασκεδαστικό site με έναν τόνο πληροφοριών.

Encyclopedia.com. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα τους, το Encyclopedia.com παρέχει στους χρήστες περισσότερα από 57.000 συχνά ενημερωμένα άρθρα από την εγκυκλοπαίδεια Columbia, έκτη έκδοση.

Εγκυκλοπαίδεια Brittanica. Μια από τις παλαιότερες online εγκυκλοπαίδειες στον κόσμο.

Αναφορά ανοικτού καταλόγου. Ο οδηγός του Open Directory σε διάφορες τοποθεσίες αναφοράς.

WebReference.com. Μια μεγάλη πηγή για webmasters και οποιονδήποτε άλλον που θέλει να μάθει πώς να αναπτύξει μια ιστοσελίδα.

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Purdue Γρήγορη αναφορά. Ένα πολύ καλό site με τους τόνους των πληροφοριών? περιλαμβάνει πόρους ειδικά για το Πανεπιστήμιο Purdue και τις γύρω περιοχές στην Ιντιάνα, ΗΠΑ.

Εκπαιδευτικό Γραφείο Αναφοράς. Πιθανώς η καλύτερη ιστοσελίδα αναφοράς για εκπαιδευτικούς. Περιλαμβάνει χιλιάδες ενημερωτικούς συνδέσμους, σχέδια μαθημάτων και γενικές πληροφορίες αναφοράς.

Αναφορά γραφείου γιατρού. Αναζητήστε λεπτομερείς ιατρικές πληροφορίες εδώ.

iTools.com. Εξαιρετική τοποθεσία? χρησιμεύει ως gatewayreferences και ερευνητικές συνδέσεις.

Baseball-Reference.com. Όλα όσα θέλατε ποτέ να μάθετε για το άθλημα του μπέιζμπολ.

LibrarySpot.com. Ένας εξαιρετικός ιστότοπος που έχει εκατοντάδες πηγές αναφοράς και έρευνας που έχουν αναπροσαρμόσει όλα σε ένα ιστότοπο.

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Διαδικτύου. Ένας πολύτιμος πόρος που θα φροντίσει λίγο για όλες τις ανάγκες αναφοράς σας.

FOLDOC - Δωρεάν ηλεκτρονικό λεξικό Πληροφορικής: εξαιρετικά λεπτομερές λεξικό πληροφορικής. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ένας υπολογιστικός όρος έξω εκεί που δεν είναι στο FOLDOC.

Βιβλιοθηκονόμος Δείκτης Διαδικτύου: Ένα από τα απόλυτα αγαπημένα μου sites στον Ιστό. Θα μπορούσατε να περάσετε ώρες εδώ χάνονται στη μεγάλη ποικιλία πληροφοριών και πόρων.

Wikipedia: Ένας άλλος από τους αγαπημένους μου ιστότοπους. πολλές σημαντικές πληροφορίες εδώ για σχεδόν οποιοδήποτε θέμα.